Najaar 2021: Boeken waar ik naar uit kijk

Daar ben ik weer met een van de leukste artikelen van het jaar, een fijne lijst met boeken om naar uit te kijken. Ik dook weer de mooie najaarsbrochures in van de Nederlandse uitgeverijen en heb mijn favorieten op een rijtje gezet. Het zijn er (in mijn geval) wat minder dan normaal, maar de boeken die op mijn radar zijn verschenen staan enorm hoog op mijn lijstje!

Ik heb de titels weer verzameld op maand en ze zoals altijd op volgorde van verschijning gezet. Genres en uitgeverijen staan door elkaar. De dikgedrukte boeken zijn de boeken waar ik het meest naar uitkijk, de schuingedrukte boeken zijn meer titels voor ooit, hoewel ze me wel tof lijken. Dat zal meer een gevalletje Kobo Plus of de bibliotheek zijn. Lees je mee?

SEPTEMBER

Officieel valt september nog onder de zomeraanbiedingen maar Uitgeverij de Fontein heeft in hun najaarscatalogus nog twee titels aangekondigd. Ik heb vooral heel veel zin in het nieuwe boek van Beth O’Leary, want haar boeken zijn zo tof! Het tweede boek van Tante Poldi wil ik waarschijnlijk ook ooit wel lezen, maar daarvoor moet ik eerst het eerste boek nog lezen, haha.

De roadtrip – Beth O’Leary (21 september; de Fontein)
Tante Poldi en de hemelse vruchten – Mario Giordano (28 september; de Fontein)

OKTOBER

Oeh, in oktober verschijnt er veel tofs! Zo kijk ik uit naar de nieuwe boeken van Jenny Colgan, Lisette Jonkman en Colleen Hoover, maar er verschijnen volgens mij ook twee toppers bij Blossom Books die ook op mijn verlanglijstje komen.

Een verrukkelijk fiasco – Lotte Petersen (6 oktober, HarperCollins)
Geluk bij een ongeluk – Vi Keeland (7 oktober, Volt)
Layla – Colleen Hoover (9 oktober; Zomer & Keuning)
Zeis – Neal Shusterman (11 oktober, Blossom Books)
Het donker – Emma Haughton (12 oktober; LS Amsterdam)
Het eilandhotel – Jenny Colgan (12 oktober; LS Amsterdam)
Staat van terreur – Hillary Clinton & Louise Penny (12 oktober, AW Bruna)
Heb je het al gehoord – Meryl Wilsner (12 oktober; Zomer & Keuning)
Heartstopper 2 – Alice Oseman (19 oktober, best of YA)
Het is hier helemaal (niet) perfect – Carlie van Tongeren (26 oktober, Blossom Books)
Langste. Kerst. ooit – Lisette Jonkman (26 oktober; LS Amsterdam)
Een kerstcadeau van het duincafe – Debbie Johnson (28 oktober, Boekerij)
Lore – Alexandra Bracken (28 oktober, Blossom Books)

NOVEMBER

Het is maar goed dat ik jarig ben in november, want er verschijnt zoveel moois. Bovenaan mijn lijstje staat het nieuwe boek van Rebecca Yarros. Zo benieuwd of ik hierbij weer in een wrak verander. Jij en ikvan Chloe Liese is fantastisch, die heb ik in het Engels gelezen, maar ik wil sowieso de vertaling lezen! En natuurlijk duik ik zo snel mogelijk in Een eed zo duivels. Zin in!

Jij en ik – Chloe Liese (4 november, Volt)
Het hart van Weshley Castle – Marina Folkers (9 november; Zomer & Keuning)
Bloed – Holly Black (9 november, Boekerij)
Wat we achterlaten – Rebecca Yarros (16 november; Zomer & Keuning)
Vallend duister – Robert Bryndza (16 november, Boekerij)
Een eed zo duivels – Brigid Kemmerer (18 november, Blossom Books)
Anders, beter – Lisa van Campenhout (23 november, Blossom Books)
Grace & Glory – Jennifer L. Armentrout (23 november; Zomer & Keuning)
Goden & monsters – Shelby Mahurin (24 november, HarperCollins)
Ver weg, dichtbij – Helen Fisher (25 november, Ambo | Anthos)
De route naar €100.000 per jaar – Suzanne van Duijn (30 november; Kosmos)
Kies voor jezelf – Emma Reed Turrell (30 november; LS Amsterdam)

DECEMBER

December is geen maand met heel veel nieuwe boeken, maar de vier boeken die wel verschijnen wil ik allemaal heel graag lezen. Bovenaan staat het nieuwe boek van Alexandria Bellefleur, but I need them all!

Aristoteles en Dante duiken in de wateren van de wereld – Benjamin Alire Saenz (1 december, Blossom Books)
Betovering – Kristen Callihan (2 december, Volt)
Dromen van jou – Dani Atkins (14 december; de Fontein)
Londen & Seattle – Alexandria Bellefleur (14 december; Zomer & Keuning)

JANUARI

In januari kijk ik vooral uit naar de nieuwe serie van Julia Quinn, want ik ben een klein beetje verdrietig dat de Bridgerton-serie binnenkort is afgelopen. Verder zijn het vooral veel boeken voor ‘ooit’ in januari!

De perfecte echtgenote – Darby Kane (4 januari, Volt)
De checklist – Sophia Money-Coutts (5 januari, HarperCollins)
Je liet mij leven – Catherine Ryan Howard (11 januari, Boekerij)
Rokesby: De onuitstaanbare erfgenaam – Julia Quinn (11 januari, Boekerij)
Oostenwind – Brittainy Cherry (11 januari; Zomer & Keuning)
Roem – Kylie Scott (13 januari, Volt)
Heartstopper 3 – Alice Oseman (18 januari, best of YA)
De som van jou en mij – Cecelia Ahern (25 januari, LS Amsterdam)

Naar welke boeken kijk jij uit?

Liefs,
Marleen

PS. Net als de vorige keer heb ik geen Bol.com linkjes toegevoegd. Steun je lokale boekhandel en bestel je nieuwe boeken daar! Je kunt o.a. via de website van Libris (bijna) alle bovenstaande boeken pre-orderen. Mocht je toch via Bol.com willen pre-orderen, dan zou ik het lief vinden als je de link hier aan de rechterkant gebruikt 😉

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.