New female leader – Caroline Glasbergen

Een hele tijd geleden kreeg ik een tof persbericht van AW Bruna over het boek New female leader. Zoals je misschien weet ben ik dol op non fictie op zijn tijd, dus ik wilde dit boek graag lezen. Sinds we terug zijn van vakantie ben ik meerdere keren dit boek ingedoken en heb veel geleerd. Vandaag lees je waarom jij dit boek nodig hebt in je leven.

We leven nog steeds in een maatschappij waarin het mannelijke uitgangspunt de norm is, en waarin het stereotiepe beeld van een leider een charismatische, zelfverzekerde, witte, hoogopgeleide man is, die vanaf de top van de organisatie zijn team aanstuurt. Ook vrouwen die leiding geven lijken zich – vaak onbewust – te conformeren aan dit stereotiepe beeld. Hoe kun je als vrouw vanuit je eigen waarden leiden in deze nog altijd masculiene omgeving?
In New Female Leader geeft Caroline Glasbergen concrete handvatten voor hoe je als vrouw kunt leiden én bij je eigen waarden blijft. Ze laat inspirerende vrouwelijke rolmodellen aan het woord, geeft tips om het op jouw manier te doen en haalt relevante onderzoeken aan, zodat je tot je eigen authentieke definitie van leiderschap kunt komen.

Op de cover staat bovenaan: ‘Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden.’ En dat is dit boek, het is een handboek, een bijbel waarin zoveel belangrijke en vooral handige lessen in beschreven staan waarmee jij als vrouw de wereld kunt veroveren. Aan de hand van 3 C’s neemt de auteur je mee in een soort reis waarna jij er als een nieuwe leider uitkomt. Met ervaringen van veel vrouwen (en een enkele man), verhalen en anekdotes kun je dit boek bijna een totaalplaatje noemen die elke vrouw wel kan gebruiken in haar leven. Maar niet alleen aan de hand van tips en verhalen kun je zelf op onderzoek gaan, maar de auteur heeft er ook veel reflectie-opdrachten in verwerkt, waardoor je ook daadwerkelijk aan het werk wordt gezet en vooral aan het denken wordt gezet.

Maar daarnaast is dit boek ook een prachtig vormgegeven cadeau (voor jezelf). Het is een stevige hardcover met dikke bladzijdes, aantrekkelijke kleuren en een uitnodigende indeling. Niet alleen de belangrijke onderwerpen zorgen ervoor dat je dit boek wilt lezen, maar ook de vormgeving. Wat voor mij een groot pluspunt is, is dat dit boek is geschreven door een Nederlandse vrouw. Veel non-fictie boeken die op de Nederlandse markt zijn verschenen, zijn uit de Verenigde Staten gehaald. Hoewel die boeken absoluut relevant zijn en je er handige tips uit kunt halen, zijn ze af en toe ook wel een ver-van-mijn-bed-show. Dat is met New female leader compleet niet het geval. Door de verhalen van de geïnterviewde vrouwen (van Nederlandse bodem) blijft het (letterlijk) dichtbij huis én is het een stuk relevanter voor je eigen reis.

Het boek heeft 365 bladzijdes en dat is voor een non-fictie boek vrij veel. Hoewel de tips en ervaringen erg handig en behulpzaam zijn, is het boek soms ook een tikkeltje langdradig. Maar dat is niet perse erg. Het is ook geen boek dat je in één zit uit wilt/moet lezen. Dit boek moet je er regelmatig bij pakken en de relevante passages eruit pakken om nogmaals te lezen.   Het is ook geen boek dat enkel voor de werkende vrouw is geschreven of vrouwen die graag een leidinggevende positie willen bekleden in een bedrijf of organisatie, maar het gaat ook om leiderschap in de bredere zin van het woord. Leiding nemen over je eigen leven, over je eigen leven en over hoe je jezelf kunt zijn in de wereld om je heen. Zoals ik al schreef, een soort bijbel die elke vrouw wel kan gebruiken in het leven.

Dankjewel AW Bruna voor dit exemplaar. New female leader is een boek dat ik (hopelijk) nog regelmatig zal openslaan en waar ik nog veel aan ga hebben. Met fijne handvatten, sterke verhalen én interactieve vragen heeft de auteur een prachtig handboek voor ELKE vrouw geschreven. Een prachtig cadeau voor jezelf, je beste vriendin of welke vrouw dan ook.

Had jij al eens van dit boek gehoord?

Liefs,
Marleen

Titel: New Female Leader ♥ Auteur: Caroline Glasbergen ♥ Uitgeverij: AW Bruna
Aantal pagina’s: 365 ♥ ISBN: 9789400512931 ♥ Waardering: ****
Ik heb een exemplaar gekregen van AW Bruna, dankjewel!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.