Voor wat, hoort wat – Sophie Kinsella

Ik ben fan van Sophie Kinsella. Ik heb (bijna) al haar boeken gelezen en een van mijn favoriete feelgoods (Hou je mond! en Mag ik je nummer even?) zijn door haar geschreven. Hoewel ik haar wat recentere boeken, bijvoorbeeld Verras me niet zo denderend vond, keek ik wel heel erg uit naar Voor wat, hoort wat. Je begrijpt dat ik ook een heel gelukkig boekenmeisje was toen ik een recensie-exemplaar mocht ontvangen van The House of Books. Vandaag lees je mijn recensie!

Fixie Farr heeft altijd volgens haar vaders motto geleefd: family first. Wanneer ze in een koffiezaakje voorkomt dat er iets gebeurt met de laptop van een knappe vreemdeling, schrijft laptopeigenaar Sebastian als bedankje een IOU op een servetje. Als Sebastian vervolgens een baan regelt voor Fixie’s jeugdliefde Ryan, zijn de rollen weer omgedraaid en een nieuwe serie IOU’s volgt, van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Al snel moet ze kiezen tussen haar familie en het leven dat ze eigenlijk wil. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen?

Zoals ik hierboven al schreef vond ik Verras me niet zo bijzonder, eerlijk gezegd nog al een tegenvaller. Ik was dus een beetje bang dat Voor wat, hoort wat in die sfeer zou doorgaan, maar wauw I was wrong! Met haar nieuwste boek heeft Sophie Kinsella weer een echt pareltje neergezet. De personages zijn irritant, naïef, maar precies op een goede manier. Met een naïef, maar leuk personage, een verhaallijn waar de meeste personage echt in kunnen groeien en een vreemdeling die je steeds beter leert kennen is dit een echte ‘Kinsella’ en ik heb er zo ongelofelijk van genoten! Ik kon ‘m gewoon niet wegleggen!

Wat ik zo knap vind aan Kinsella is dat ze zoveel bij je los kan maken. Ik vond Fixies familie zo ongelofelijk verschrikkelijk, maar dit zorgde er geen enkel moment voor dat ik het boek minder of irritant vond. Het zorgde juist voor begrip voor Fixie, want haar personage is ontzettend geloofwaardig neergezet en dat je nog meer mee gaat leven met haar. Ik moet wel zeggen dat het verhaal halverwege een beetje de vaart verloor, want het gezeur rondom Fixies familie werd iets te vaak herhaalt, maar daar kom je gelukkig snel genoeg weer uit.

Het verhaal draait voornamelijk om de IOU’s tussen Fixie en Sebastian en dat idee is zo tof! Het heeft een grote rol in het verhaal, maar het boek draait niet enkel om deze afspraken. Ik vond het juist zo leuk om te lezen dat deze ontwikkelende relatie tussen Seb en Fixie afgewisseld werd met de zoektocht naar haarzelf. Het verhaal deed me heel erg denken aan Hou je mond! en dat is een favoriet, dus yay!

Yes, ik ben zo blij dat Sophie Kinsella wederom een enorm fijne feelgood heeft neergepend. Dit boek heeft een plekje weten te bemachtigen in mijn top 3 van Kinsella’s en ik raad ‘m je echt van harte aan! Veel leesplezier!

Heb jij al eens een boek van Sophie Kinsella gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Voor wat, hoort wat ♥ Auteur: Sophie Kinsella ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 394 ♥ ISBN: 9789044355772 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel The House of Books! 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.