11x non fictie boeken die ik nog graag wil lezen

Een tijdje geleden (alweer meer dan een half jaar om precies te zijn) schreef ik hier een artikel met daarin 10 non fictie boeken die ik nog graag wil lezen. Tot mijn schaamte heb ik slechts 2 van deze 10 boeken gelezen, namelijk Wanneer kun je beginnen? en Damn, Honey. Echter zien er sindsdien weer een aantal non-fictie titels bij gekomen. Ik loop namelijk steeds vaker ook langs het non-fictie hoekje in de boekhandel en ook bij de Ako’s op de stations liggen ze vaak vol in zicht. Daarom een deel 2 van een fijn lijstje, kijk je mee?

Thuisblijven is duurder
Dit boek mag ik lenen van Anouk, dus geen reden om er niet snel in te beginnen. In Thuisblijven is duurder van Jelmer de Boer krijg je tips om goedkoop aan vliegtickets te komen. Met tips hoe airlines werken, wat je kunt gebruiken om zo goedkoop mogelijk vliegtickets kunt kopen en andere tips. Altijd welkom, want hoe meer je kunt besparen, hoe vaker je weg kunt, haha! En dat willen we allemaal, toch?

Feministen dragen geen roze
Ik zie mezelf eerlijk gezegd niet als feminist. Ja, ik ben helemaal voor dat iedereen gelijke rechten heeft, maar ik ben er niet constant mee bezig. Desondanks lijkt dit boek, uitgegeven door Blossom Books, me wel echt interessant. Wellicht geen boek dat je in één zit uitleest, maar die je er af en toe bij pakt om een bijdrage van een powervrouw te lezen. Zeker een boek die ik binnenkort wil toevoegen aan mijn boekenkast!

Dat was niet de bedoeling
Ik ben dol op domme weetjes en ik onthoud ze over het algemeen ook allemaal (ook waar je dus helemaal niets aan hebt). Daarbij hoort ook dat ik dol ben op van die feitjes die iemand met teveel tijd heeft opgezocht. Dat was niet de bedoeling bevat 19 verrassende gevolgen van de keuzes die we maken. Bijvoorbeeld hoe een antiterrorismemaatregel voor een rattenplaag in Parijs zorgde. Heerlijk om te weten, dus dit boek lijkt me echt leuk om een keertje te lezen. Niet perse eentje die je koopt, maar waarvoor je je bibliotheekabonnement voor gebruikt, haha.

Gratis geld voor iedereen
Alleen de titel vind ik al leuk en maakt me ook nieuwsgierig naar wat je in hemelsnaam kunt verwachten. Volgens de flaptekst ga je in dit boek mee op een reis door de geschiedenis en wordt je wereldbeeld op zijn kop gezet. Ik ben in ieder geval benieuwd, maar ook wel realistisch dat ik dit boek niet volgende week ga lezen.

Echte vrouwen krijgen een kind
Hoewel wij absoluut niet in de fase zitten om aan kind(eren) te beginnen (dan gaat mijn boekenkamer verhuizen en dat wil ik niet ;)) vind ik het altijd wel interessant om er over te lezen. In Echte vrouwen krijgen een kind wordt er ingegaan op het feit dat het eigenlijk nog steeds de norm is om kinderen te krijgen. Liesbeth Smit schrijft over hoe het is om geen kinderen te hebben, als vrouw anno nu en hoe je met die verwachtingen omgaat. Echt interessant, lijkt me!

Little black book
Als ondertitel heeft dit boek Handleiding voor werkende vrouwen. Aan de ene kant vind ik dat echt belachelijk, want waarom zou je een handleiding nodig hebben? Aan de andere kant klinkt de flaptekst wel weer leuk met tips en adviezen voor bijvoorbeeld salarisonderhandelingen, spreken in het openbaar en andere dingen. Nu ik sinds kort ‘serieus’ aan het werk ben lijkt dit boekje me wel leuk en misschien zelfs wel handig!

Dikke pinguins vallen vaker
Nog zo’n heerlijk boekje met heerlijke, onnodige weetjes. Dit boek is misschien nog wel nutteloze, maar des te leuker dan Dat was niet de bedoeling. Dit is volgens mij echt zo’n boek vol met weetjes waar je iedereen mee kunt vervelen, haha. Vind ik leuk! 😉

Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.
Op dit moment is het misschien niet heel erg van toepassing op mezelf, maar een paar maanden geleden wel. Nadat ik gestopt was met mijn master wist ik echt niet wat ik moest doen en ging ik vooral heel veel nadenken. Bijvoorbeeld hoe het kan dat je het niet wiet. Volgens mij heeft de auteur van dit boek dat precies op papier gezet. En hoewel ik op dit moment aan het werk ben, blijf je natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe dingen en dingen waar je blij van wordt. Wie weet kan dit boek daar een handje bij helpen.

Nice girls don’t get the corner office
Oké, stiekem heb ik dit boek al gelezen, maar toen ik dit artikel schreef dus nog niet. Inmiddels kan ik je zeggen dat dit echt een fijn boek is, en niet alleen als je een werkende vrouw bent die hoger op wil in haar carrière!

You are a badass
Volgens de flaptekst is dit boek voor iedereen die heeft genoten van Nice girls don’t get the corner office. Hoewel ik dat boek dus niet heb gelezen, ben ik ook wel heel erg benieuwd naar deze. Want iedereen is badass, toch? Wat je ook doet.

Hoe dan?
Wederom een boek waar je waarschijnlijk niet zoveel aan hebt, maar die wel heel erg leuk zijn om te lezen. In Hoe dan? Krijg je een handleiding vol met uiterst onbruikbaar advies voor van alles en nog wat. Klinkt goed, toch? Haha. Ik moet alleen nog wel even op deze wachten, want het boek verschijnt pas in september.

Zo, weer een flinke lijst waarmee ik me niet hoef te vervelen!

Welke non fictie boeken zou jij nog graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.