Backpack bestemmingen – Roëll de Ram

Een tijdje geleden zag ik een oproepje op Facebook van Roëll de Ram van We Are Travellers. Zij schreef vorig jaar een reisboek over backpackbestemmingen en zocht naar mensen die haar boek wilden recenseren. Een boek over fantastische bestemmingen over de hele wereld? Count me in! Twee weken geleden lag het boek op de mat en vandaag lees je mijn recensie! Reis en lees je mee?

Roëll de Ram reist voor haar reisblogs WeAreTravellers.nl de hele wereld over op zoek naar de beste bestemmingen voor backpackers. In dit boek vind je haar selectie van beste landen voor een grootst backpackavontuur.

Van de mooiste plekjes in Sri Lanka tot een roadtrip door het ruige Canada en wekenlang rondtrekken door het imposante Zuid-Afrika. Met betoverende verhalen, praktische tips, fraaie routes en schitterende foto’s. Een boek vol inspiratie voor zowel de budgetreiziger als de flashbacker.

Toen ik reageerde op het oproepje van Roëll was ik vooral heel erg benieuwd of dit boek ook voor niet-backpackers een aanrader zou zijn. Zelf zijn wij dus alles behalve backpackers. Wij slapen bijna altijd in hotels en zeulen koffers mee. Niks geen grote rugzakken of dorms om in te slapen. Echter ben ik natuurlijk wel altijd op zoek naar nieuwe bestemmingen en ik was benieuwd of het boek echt enkel gericht is op Backpackers. En dat is het dus echt helemaal niet. Ja, Roëll geeft tips hoe je goedkoper kunt reizen in het desbetreffende land, maar geeft nog steeds heel veel tips voor een reis door dat land in het algemeen. Denk bijvoorbeeld aan dingen die je niet mag missen of fijne reisroutes. In principe is dit dus gewoon een fijn inspiratieboek met 23 bestemmingen die je zowel met een rugzak als met een grote hutkoffer kunt bereizen.

Een enorm pluspunt aan dit boek is de fantastische opmaak. Het is echt een feestje om door te bladeren en inspiratie op te doen. Het boek heeft dikke pagina’s, de tekst (met vet mooi lettertype overigens) wordt afgewisseld door hele mooie foto’s. Eigenlijk is Backpack Bestemmingen één grote instagramfeed! Kortom, het is gewoon een heel erg mooi boek voor op je koffietafel.

Backpack Bestemmingen is een boek om inspiratie uit te halen en dat heb ik ook zeker gedaan. Canada, Costa Rica, Colombia, Maleisië en de Seychellen staan sinds het lezen van dit boek op mijn bucketlist en ik heb heel veel zin om in het vliegtuig te stappen, of eigenlijk: IK WIL NU OP REIS! Echter bevat het boek voornamelijk algemene tips, die niet altijd helemaal volledig voelden. Een aantal bestemmingen die opgenoemd zijn hebben wij al bezocht en daar had ik bijvoorbeeld aanvullende tips die ik graag van te voren had willen weten. Dat zorgt ervoor dat dit boek misschien niet zo geschikt is voor echte tips bij bepaalde plekken, maar wederom, wel voor fijne reisinspiratie.

Backpack Bestemmingen was een feestje om te lezen door te bladeren. Ook voor niet-backpackers is dit een aanrader, maar meer voor de algemene reisinspiratie (daar kun je natuurlijk nooit genoeg van hebben). Zeker een aanrader als cadeautje voor een reisfan of voor je eigen koffietafel!

Liefs,
Marleen

Titel: Backpack bestemmingen ♥ Auteur: Roëll de Ram ♥ Uitgeverij: Kosmos
Aantal pagina’s: 208 ♥ ISBN: 9789021569802 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Roëll! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.