10x Non-fictie boeken die ik nog wil lezen

Over het algemeen duik ik het liefst in een fijne roman of goede YA om even te ontsnappen aan de werkelijkheid. Over het algemeen leer je niet heel erg veel van, afgezien misschien hoe een boek wel of niet goed in elkaar zit. Af en toe zijn er echter ook non-fictie boeken die me erg aanspreken, maar die ik om de een of andere reden toch zelden oppak. Ik heb een enorme stapel met non-fictie boeken in mijn kast staan, waarvan ik er enkele van heb gelezen. Daarnaast liggen er ook nog genoeg toffe titels in de boekhandels die ik graag een keer zou willen lezen. Vandaag een lijstje met 10 non-fictie boeken die ik graag nog eens zou willen ontdekken.

Body positive power – Megan Jayne Crabbe
Een van de meeste gehypte boeken van de afgelopen tijd verscheen bij Blossom Books. Een boek waarin eigenlijk één boodschap centraal staat: Geluk heeft niets met je kledingmaat te maken. Bij verschillende bloggers kwam dit boek al voorbij en ik kon het niet laten om dit boek vorige maand aan mijn online winkelwagentje toe te voegen. Dit boek met een prachtige cover staat dus nu te shinen (oké, toegegeven, op dit moment ligt het ergens tussen de rommel (overigens wel een nette rommel, want het blijven boeken)) in de kast en ik hoop ‘m deze maand te lezen. Uiteraard lees je de recensie dan hier op de blog!
Koop het boek hier via Bol.com

Nooit meer te druk – Tony Crabbe
Zou het familie zijn van Megan van hierboven? Dit boek staat volgens mij al zo’n 2,5 jaar in de kast, toen ik een heel tof pakketje won bij Luitingh Sijthoff met onder andere een boek van Jill Mansell erin. Ook dit boek mocht ik toen ontvangen en ik was er ook echt nieuwsgierig naar. Ik denk dat we allemaal wel eens te druk zijn (al is het enkel in ons hoofd) en wie weet kan Tony Crabbe ons een duwtje in de rug geven. Ik heb zo’n idee dat ik dit boek nog steeds niet heel erg snel ga lezen (#shame), maar alsnog: ik ben nieuwsgierig. Is ook wat waard toch?
Koop het boek hier via Bol.com.

Fuck the quarterlife crisis – Femke Kamps
Femke van de blog Younique volg ik al jaren. Ik denk dat haar blog een van de eerste blogs was die ik begon te volgen en ze schrijft zo ontzettend tof! Ze schrijft heel erg divers over series, leuke hotspots, het ondernemen, bloggen en reizen die ze maakt. Vorig jaar bracht ze haar (eerste) boek uit, Fuck the quarterlife crisis en als een trouwe lezer van haar blog kocht ik het boek direct. Ik begon er ook vrij snel in, maar de eerste pagina’s vielen een beetje tegen. Ik legde het boek aan de kant en sindsdien heb ik het boek niet meer opgepakt. Snel maar eens gaan doen! Mocht jij ‘m ook willen lezen, het boek is gratis te lezen via Kobo Plus! #tipvoorthuis
Koop het boek hier via Bol.com.

De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson
Een van mijn (misschien niet zo hele goede) eigenschappen is dat ik heel erg eigenwijs kan zijn, tegendraads misschien bijna wel. Ik kan best positief in het leven staan (ben ik over het algemeen ook wel), maar ik kan sommige dingen best vanaf de zwarte kant bekijken. En soms interesseert het me ook allemaal niet zo. En dit boek gaat daar eigenlijk over. Dit boek lijkt me echt heel erg tof, dus hopelijk kan ik ‘m snel een keertje bij de bibliotheek scoren!
Koop het boek hier via Bol.com.

Wanneer kun je beginnen? – Beck Dorey-Stein
Zodra ik de zomercatalogus van Boekerij/Meulenhoff zag wist ik dat ik dit boek moest lezen. Wanneer kun je beginnen gaat over Beck Dorey-Stein die als eerste echte baan terecht kwam in The Oval Office bij President Barack Obama als stenograaf. Ik ben dol op de Amerikaanse politiek en vind alles rondom het Witte Huis echt interessant. Dit boek heeft dat allemaal en volgens mij ook nog een flinke dosis girlpower. Happy me, want het boek lag afgelopen week op de mat! De recensie lees je heel erg snel hier, want ik kan niet wachten om te beginnen!
Koop het boek hier via Bol.com

Sexy, but tired. But sexy – Jamie Li
Oké, dit boek wil ik niet perse lezen omdat ik daadwerkelijk de ‘lessen’ uit dit boek op zou willen volgen, maar meer om te lezen waar nu al die ophef over is ontstaan. Verschillende mensen gingen los op social media in protest tegen dit boek omdat het vrouwen een laag zelfbeeld zou geven. Eigenlijk wil ik dit boek alleen maar lezen om het zelf te ontdekken, haha!
Koop het boek hier via Bol.com.

Fuck it. Het is wat het is – John Parkin
Bij dit boek heb ik een beetje hetzelfde als bij De edele kunst van not giving a fuck. Gewoon een fijn boek die je laat zien dat het allemaal niet zoveel uitmaakt en inderdaad, gewoon laat zien dat het is wat het is. Nu heb ik daar over het algemeen niet zo moeite mee, maar wel fijn om af en toe een beetje bevestiging te krijgen dat het inderdaad niet zo erg is, toch?
Koop het boek hier via Bol.com

Pinnen in mongolie en andere oplosbare reisongemakken – Liesbeth Rasker
Honestly, ik had echt nog nooit van dit boek gehoord, totdat een vriendin mij laatst op dit boek wees. Het is niet perse dat we die reistips nodig hebben, maar volgens mij is dit boekje met heel veel humor geschreven en kun je er best nog wel iets uithalen om niet van te voren alles te plannen (zoals wij over het algemeen wel doen). Daarnaast ziet het boekje er ook nog heel erg tof uit, dus dat is een leuke extra!
Koop het boek hier via Bol.com.

Damn Honey – Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen
Als reactie op bovengenoemde Sexy, but tired. But sexy kwam daar het pamflet vn Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, verschenen bij Bol.com. Het boekje kent een kleine 100 pagina’s en kost slechts €5,99. Deze ga ik sowieso nog aanschaffen binnenkort en is volgens mij echt iets wat je gewoon gelezen moet hebben.
Koop het boek hier via Bol.com

Ik moet nog even kijken of ik kan – Liesbeth Smit
Niet dat ik direct denk dat ik echt introvert ben (waarschijnlijk wel trouwens), maar volgens mij gaat dit boek behoorlijk herkenbaar zijn. Anouk van de blog Readingtraveller recenseerde en tipte dit boek en sindsdien ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig. Yes, een goede afsluiter van dit lijstje!
Koop het boek hier via Bol.com.

Zo, een behoorlijke lijst met volgens mij een aantal best wel indrukwekkende non-fictie titels! Hopelijk kan ik de meeste binnenkort lezen en dan lees je uiteraard de recensie hier online!

Welke non-fictie boeken zou jij nog graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Leuk om te lezen! Ik moet nog even kijken of ik kan is echt een aanrader, ook als je extravert of ambivert (allebei) bent. Verder ben ik net als jij ook heel benieuwd naar Body positive power en Nooit meer te druk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.