De eigenzinnigheden van Leah Burke – Becky Albertalli

Een van de boeken die ik vorige maand op de boekenmarkt kocht was De eigenzinnigheden van Leah Burke, van Becky Albertallis’. Haar eerste twee boeken vond ik heerlijk, dus ik was ook heel erg benieuwd naar het derde boek, waar Simon weer een beetje in voorbij kwam. En ach, het is deze maand #leesuiteigenkast dus ik besloot het boek maar gelijk van mijn boekenplank te halen! 😉 Vandaag lees je wat ik er van vond!

Leah, drummer in een girlband en kampioen van de droge humor, merkt dat haar vriendengroep in hun laatste jaar op de middelbare school uit elkaar begint te vallen. Ze weet niet zo goed wat ze moet doen om dat tegen te houden, en het feit dat Leah hopeloos verliefd is op Abby, die al een relatie heeft, maakt het er allemaal niet makkelijker op.

Allereerst, wat kan Becky schrijven, zeg! Ook dit boek is grappig, lief en schattig, maar tegelijkertijd heeft het een heel sarcastisch tintje doordat Becky elk personage echt een eigen stem kan geven en je ze hierdoor zo ontzettend goed leert kennen. In een recensie van een andere blogger (ik weet honestly niet meer van wie, sorry!) las ik dat Leah iets te eigenzinnig was, maar dat vond ik eigenlijk niet zo. Ja, ze is bijzonder en apart (en daarbij heb ik het absoluut niet over haar seksuele geaardheid), maar ze is gewoon geen dertien in een dozijn meisje. Het was eigenlijk heerlijk om daarover te lezen en gaf het boek net iets meer inhoud. Leah heeft haar onzekerheden en die staan erg mooi op papier. Waar Simon vs en De voordelen van een onbeantwoorde liefde eigenlijk heel erg lief, maar vooral een fijne read voor tussendoor zijn, heeft dit boek dat absoluut ook, maar krijg je hierbij nog iets extra’s. Fijn!

Stel je eens voor dat je je dagelijkse dingen doet in de wetenschap dat er iemand is die je altijd met zich meedraagt. Dat is vast het beste aan verliefd zijn, het gevoel dat je een plekje hebt in iemands hoofd.

En yes, Simon komt echt veelvoudig voorbij. Ik ben dol op die lieve Simon en uit dit boek blijkt maar weer (voor de zoveelste keer overigens) dat iedereen echt een Simon als beste vriend wil hebben. Daarnaast zijn eigenlijk alle personages echt tof. Zo ben ik ook een klein beetje verliefd geworden op Bram en Garrett en vond ik Abby ook heel erg leuk. In principe kun je dit boek als een standalone lezen, maar ik zou je wel aanrader om Simon vs. er voor te lezen. Niet alleen omdat dat boek echt fantastisch is, maar ook omdat er wel redelijk vaak wordt verwezen naar dingen die in dat boek zijn gebeurd. Het enige wat ik een beetje jammer vond, maar ja, daar kan dit boek niets aan doen, is dat er veel dingen niet klopten met de film. Love, Simon draaide afgelopen zomer in de bioscoop en ik heb genoten van de film. Alleen was het voor mij wat langer geleden dat ik het bijbehorende boek had gelezen, dus ik kon niet met veel zekerheid zeggen of alles wel klopte. Alleen kwam ik daar tijdens het lezen wel weer achter en daar ergerde ik me wel aan een aantal dingetjes. Maar nogmaals, kan Leah ook niets aan doen, natuurlijk! 😉

Ik wou alleen dat ik wist wat ik voor Garrett moest voelen. Dit zou niet ze moeilijk moeten zijn. Voor mensen met piemels is het vast makkelijker. Krijg je een stijve van deze persoon? Ja? Klaar. Ik dacht altijd dat erecties letterlijk naar degene wezen op wie je viel. Als een kompas. Dat zou handig zijn. Je staat gigantisch voor paal, maar er wordt wel meteen een hoop duidelijk.

Aan de ene kant begreep ik Leah heel erg goed, maar aan de andere kant had ik op bepaalde momenten eigenlijk helemaal geen klik met Leah. Soms wilde ik haar helemaal door elkaar schudden omdat ze zo stom bezig was en andere momenten wilde ik haar een dikke knuffel geven. Becky Albertalli is er ontzettend goed in om emoties op te roepen als je aan het lezen bent en je helemaal te laten opgaan in het verhaal. Vooral die onzekerheden van Leah die ik al eerder noemde zijn ontzettend sterk, want Leah begreep zich zelf volgens mij ook niet altijd helemaal. Echt fijn, maar vooral levensecht om te lezen!

De eigenzinnigheden van Leah Burke is een heerlijk boek in een nog fijnere YA-serie. Ik vond Leah echt een fantastisch personage en vond het ook heerlijk om de andere personages echt veelvoudig weer voorbij te zien komen. Ik hoop ik in ieder geval dat Becky nog lang niet klaar is met Leah, Simon en de rest en hoop nog heel veel andere avonturen over deze leukerds te lezen! Aanrader!

Heb jij al eens een boek van Becky Albertalli gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De eigenzinnigheden van Leah Burke ♥ Auteur: Becky Albertalli ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 308 ♥ ISBN: 9789463491235 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.