De finale – Elle Kennedy

Jaren geleden kwam ik door De deal in aanraking met de boeken van Elle Kennedy. Naast dat ik hele goede herinneringen aan dit boek heb door de te gezellige boekendate met Janneke, is het boek ook echt heel tof. Inmiddels is de serie na Het doel al een tijdje afgelopen, maar de auteur heeft ons recent getrakteerd op een boek vol verhalen over de personages nadat hun verhalen waren geëindigd. Dat boek wilde ik natuurlijk lezen! Vandaag lees je mijn recensie.

Garrett en Hannah. Logan en Grace. Allie en Dean. Sabrina en Tuck. De vier koppels uit De deal, De fout, Het einde en Het doel van Elle Kennedy zijn terug. In vier novelles kom je erachter hoe het de koppels is vergaan de afgelopen jaren. Een bruiloft, een aanzoek, een bliksemhuwelijk en een onverwachte zwangerschap. Kun je voorspellen welke bij welk koppel hoort?

Was dit boek per se nodig? Neu, maar het is wel een feestje om te lezen. Ik ben namelijk in veel gevallen altijd wel benieuwd hoe het met de personages gaat nadat je het boek hebt dichtgeslagen en in de serie van Off Campus van Elle Kennedy is De finale hét antwoord op die vraag. Je volgt de vier stellen uit de serie elk in hun eigen novelle en allerlei verschillende onderwerpen komen aan bod. Leuk om opnieuw eventjes in die heerlijke wereld te verdwijnen.

Wel vond ik de herhaling echt te veel. Ik neem aan dat dit boek geschreven is voor de fans, maar er wordt zoveel herhaald dat je eigenlijk de serie niet gelezen hoeft te hebben om dit boek prima te kunnen lezen. Alles wat er in de eerste vier boeken is gebeurd wordt wel een keer herhaald en dat is echt niet nodig. Het werd zelfs een beetje irritant, want de uitleg lag er gewoon te dik op. De uitleg van bepaalde keuzes of situaties was daarom ook niet subtiel verwerkt, maar besloeg vaak meerdere alinea’s waardoor je een beetje uit het verhaal werd getrokken. Zonde!

Wat ik wel heel erg leuk vond is de manier waarop de auteur één rode draad door het verhaal heeft verweven. Deze rode draad zorgt voor humor, maar ook voor fijne samenhang door alle vier novelles. En oké, het was echt een feestje om weer even mee te leven met deze acht heerlijke personages. Daarom is dit boek wel een aanrader voor de fans van Off Campus-serie.

Hoewel ik het een vermakelijk boek vond, is het niet per se een enorme must read. Het is leuk voor de fans en als je net als ik hebt genoten van de serie, mag je ‘m eigenlijk niet missen. Maar wat mij betreft geen boek voor bovenop je stapel!

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De finale ♥ Auteur: Elle Kennedy ♥ Uitgeverij: Love Books
Aantal pagina’s: 330 ♥ ISBN: 9789021461465 ♥ Waardering: ***,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.