Leef, lach, loch – Vanessa Gerrits

Een tijdje geleden kreeg ik een persbericht binnen van Loft, een e-book only imprint. Of ik het boek Leef, lach, loch van Vanessa Gerrits wilde lezen. De flaptekst klonk gelijk goed, dus ik wilde ‘m zeker een kans geven. Ik verklap je nu al, dit boek wil je lezen! Mijn recensie lees je nu online!

Met haar drieëntwintig jaar is Esme aan de oude kant voor een eerstejaars student – haar (inmiddels ex) bad boyfriend had een stokje gestoken voor haar studieplannen. Na hun breuk begint Esme eindelijk aan haar droomstudie: toerisme. Ze is helemaal klaar voor een stage op een zonnige vakantiebestemming, maar dan vallen haar plannen in het water. Letterlijk. De enige stageplaats die nog over blijkt, is een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness. Vastberaden er het beste van te maken vertrekt Esme naar het druilerige Drumnadrochit. Wanneer Esme de aantrekkelijke, wat norse herbergier Rory dan eindelijk ontmoet, blijkt ook nog eens dat hij helemaal niet op een stagiair zit te wachten. Maar Esme geeft zich niet gewonnen en vecht, gesteund door collega’s, voor haar stageplekje. En wie weet, misschien valt die Rory ook nog mee…

Mag ik beginnen met dat ik nu deel 2 wil? Ik wil meer van Rory en Esme! O, en ik wil ook naar Schotland (dat ik nu in Italië zit vergeten we even, goed?). Dit was mijn eerste boek van Vanessa Gerrits, hoewel ze al veel meer heeft geschreven. Ik was dus niet bekend met haar schrijfstijl, maar die smaakt zeker naar meer! De sfeer van Schotland, de chemie tussen de hoofdpersonages, de andere personages, alles klopt gewoon, zo heerlijk!

Vanessa heeft een heerlijke, vlotte schrijfstijl waardoor je eigenlijk niet wilt stoppen met lezen. Daarnaast is Esme een heerlijke flapuit met veel humor waardoor je haar al heel snel in je hart sluit. Samen met haar wordt je langzaam verliefd op de omgeving en is het helemaal niet erg dat je niet in Egypte of Dubai zit. Dit boek is voor mij echt een van de verrassingen van deze zomer en ik ben zo blij dat ik ‘m heb opgepakt. Ik wil dit boek ook in paperback, zodat ik ‘m kan aaien en in de kast kan zetten. Mag dat?

Tijdens het lezen was ik een klein beetje bang dat het verhaal een bepaalde richting op ging, maar gelukkig heeft de auteur dat niet gedaan en dat heeft bonuspunten opgeleverd. Ik ben enorm benieuwd naar het vervolg en tel nu al de dagen af tot dat moment. Voor nu teer ik lekker op de heerlijke romantiek tussen Rory en Esme, en wie weet. Misschien lees ik ‘m binnenkort zo nog een keer. Zo leuk was ‘ie dus.

Als je nu nog niet bent overgehaald om dit boek te lezen weet ik het ook niet meer hoor, haha. Oké, laatste poging: LEES DIT BOEK! Ik heb een beetje medelijden met de mensen die geen e-books lezen, want zij missen echt wat. Nou, gimme deel 2!

Heb jij dit boek al op je TBR staan?

Liefs,
Marleen

Titel: Leef, lach, loch ♥ Auteur: Vanessa Gerrits ♥ Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789047205562 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek als digitaal recensie-exemplaar gekregen, dankjewel Loft Books!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.