Verhuisupdate #2 – We hebben de sleutel (en intussen al heel veel gedaan)!

Op 31 augustus was het dan eindelijk zover: we kregen de sleutel van ons eerste eigen huis! We hebben er meer dan vier maanden op moeten wachten, maar toen was het eindelijk zover. Gelijk de eerste avond gingen we al aan de slag met het slopen van de badkamer en sindsdien hebben we al zo ontzettend veel kunnen doen! Ongelofelijk hoe we in 1,5 al zo zijn opgeschoten. Vandaag deel ik in deze update graag met je wat we tot nu toe hebben gedaan en wat we nog moeten doen. Kijk je gezellig mee?

Zoals ik al eerder in een artikel schreef gaan we de badkamer en keuken sowieso verbouwen, maar moet er ook het nodige geschilderd worden. Nadat de badkamer er dan ook uit was zijn we daar dan ook mee begonnen. De vorige bewoners hielden erg van kleur (denk aan een oranje kamer, een groen/gele kamer en een roze kamer) en wij wilden dat allemaal wit hebben. Dat betekende dus van plafond tot aan alle muren die gewit moesten worden. Zelf ben ik niet heel erg handig met klussen, maar een muur witten bleek ik nog wel te kunnen. Op dit moment zijn twee van de drie kamers op de eerste verdieping zo goed als klaar en moet enkel ons kantoor (lees: bibliotheek) nog helemaal opgeknapt worden.

In eerste instantie dachten we dat we enkel de bovenverdieping helemaal zouden moeten schilderen, maar op dit moment zijn we erachter gekomen dat ook de hele begane grond ook wel in de verf moet. Niet heel erg, maar dit brengt natuurlijk wel extra werk met zich mee, maar gelukkig hebben we een aantal hele lieve mensen die ons nog willen helpen! 🙂

En wauw, ik ben zo verliefd op onze slaapkamer! Bovenstaande foto is een hoekje van de slaapkamer en ik ben zo fan van de kleurencombinatie. Ons kantoortje/bibliotheek krijgt een beetje dezelfde kleuren en ik vind het zo’n fantastische kleur, haha! Hele goede keuze die we hebben gemaakt!

Like I said, we verbouwen de keuken en de badkamer. Beide zijn er nu uit en de aannemer is al druk bezig om de badkamer te doen. Aankomende maandag wordt de keuken geleverd dus die zit er hopelijk volgende week rond dit tijdstip ook in. Ik ben zo benieuwd hoe het er allemaal uit komt te zien. Echter voordat de keuken komt moet er nog wel wat geschilderd worden in de keuken. Zo gaat het groene helemaal weg, moet alles helemaal wit zijn en moet een loodgieter de leidingen nog verleggen.

Nadat de keuken dan is geplaatst, wordt de vloer beneden gelegd en kunnen de meubels komen. I can’t wait! 

En natuurlijk kom je altijd dingen tegen die je er nog gewoon bij gaat doen #nietomdathetmoetmaaromdathetkan. Zo wilden wij de wc gaan doen, maar vonden we het ook niet erg om dat volgend jaar of zelfs nog later op te pakken. We hebben sowieso nog een aantal projectjes die we later wilden gaan doen, maar we hebben toch besloten om de wc nu gelijk te doen en zoals je op de foto kunt zien zijn de tegels er ook al vanaf, haha. Ook stond de renovatie van de trap op de latere planning, maar die willen we nu ook zo snel mogelijk doen. Door het klussen is deze behoorlijk beschadigd, dat we die gewoon mooi willen hebben, als alles straks klaar is!

Nou, dit was alweer de tweede update! Uiteraard zal ik snel foto’s delen als alles klaar is. Vond je dit leuk om te lezen?

Wat vind jij van onze slaapkamer? 😉

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.