This month’s Favoritez #78 – april 2023

Ondanks dat we met ons goede gedrag aan de andere kant van de wereld zitten (letterlijk, want 11 uur tijdsverschil), komt er wel gewoon een maandoverzichtje van de maand april online, want die vind ik veel te leuk om drie maanden niet te schrijven. Kijk je mee?

April begon vet gezellig met de boekpresentatie van Nu we hier toch zijn van Chantal van Gastel. Ik ging met mijn lieve mama en het was heel erg leuk! We gingen eerst lunchen bij Bam Bao en daarna naar de presentatie. Vet leuk dat we dat nog even samen konden doen vlak voordat we voor 3,5 maand op reis gaan.

Lieve Mango lag lekker in het zonnetje. Hij nam het er nog even goed van, haha

Koffiedate met Vin! We hadden ’s avonds met vrienden afgesproken in IJsselstein, dus wij gingen nog even het (heel gezellige) centrum van Nieuwegein in. We hebben nog een paar laatste dingetjes gekocht en dus even koffie gedronken bij Barista Café.

En dus nog uiteten met lieve vrienden. We hebben echt heerlijk gegeten bij Loft 88 in IJsselstein en dat was echt een topplek. Precies in het midden van het land én een lekkere kaart. Tipje!

Heb ik de avond voordat we vertrokken nog lemon cheesecake cookies gebakken? Misschien. Wel vet lekker, een van de lekkerste cookies die ik ooit heb gemaakt, haha (en zeker voor herhaling vatbaar!).

Door ons vertrek en het koffer pakken hadden we niet echt Pasen gevierd. Maar gelukkig hadden mijn schoonouders toch nog een bijpassend taartje!

Dag lieve Mango, tot over 3,5 maand

THERE WE GO!

Onze reis begon in Miami en hoewel we misschien net wat andere verwachtingen hadden van Miami was het geen slecht begin van onze trip. We hebben het lekker rustig aan gedaan, een beetje geslenterd door de stad, langs het water, museum bezocht, love it!

Ook bezochten we in Miami een honkbalwedstrijd. Echt heel tof hoe die Amerikanen daar zo’n feestje van weten te maken.

En we hebben zoveel lekkere dingen gegeten in Miami! Op www.whoswatchingmango.nl is een hotspotguide online verschenen met hotspots in Miami!

Liefs vanuit Miami Beach! Miami Beach vonden wij veeeeel leuker dan Miami stad en we zijn heel blij dat we last minute toch nog hebben besloten om wat nachtjes in Miami Beach te slapen.

Daarna gingen we door naar Orlando voor twee pretparken. Het eerste park (en die we tegelijkertijd ook het leukste vonden) was Universal’s Islands of Adventure. Elk detail was hier uitgewerkt en alles zat perfect in elkaar. Ook veel leuke attracties!

Afgezien van de parken vonden we Orlando weinig aan, dus we hebben vooral veel gewinkeld (dat was uiteraard wel heel erg leuk haha). Er zitten veel shopping malls én outlet centers, dus we hebben goed kunnen winkelen!

Het tweede park was Disney’s Epcot en hoewel ik als Disneylover dit echt wel een leuk park vond, is het de kosten absoluut niet waard. Je betaalt ongeveer €150 per persoon voor 1 dag en dat haal je er echt niet uit. Er zijn vrij weinig attracties en de attracties die ze hadden waren niet per se spectaculair. Verder ga je vooral etend door het park en daar moet je natuurlijk ook nog voor betalen. Beetje afhankelijk waar je naar op zoek bent, maar ik zou je Epcot niet perse aanraden.

Maar deze macaron was wel heel erg lekker, haha!

En toen gingen we door naar onze derde bestemming: Portland. Dit was een vlucht van ongeveer 6 uur en wauw, wat een uitzichten vanuit het vliegtuig.

In Portland kon ik natuurlijk niet anders dan een bezoekje brengen aan de grootste (!) boekwinkel ter wereld: Powell’s. Hoewel ik het eigenlijk niet van plan was, heb ik uiteindelijk toch nog een boek gekocht. Kon niet anders, toch?

In Portland brachten we – aangezien het die dag echt bloedjewarm was – een bezoekje aan de Oregon Zoo. Niet al te groot, maar wel een leuke dierentuin (zeker voor kinderen).

Tijd voor onze vierde bestemming (en de laatste van april): Seattle. Dat begon gelijk goed met dumplings bij Dough Zone. Konden we gelijk oefenen met het eten met stokjes.

En in Seattle hadden we ook een wasmachine, dus tijd voor wat wasjes! Absoluut nodig als je langer op reis bent, haha! En heerlijk dat de meeste kleding inmiddels weer schoon is.

Als je in Seattle bent, mag je natuurlijk Pike Place niet overslaan. Pike Place is een van de bekendste foodhallen ter wereld en terecht. Wat een feestje om hier rond te lopen.

Zoveel liefde voor Seattle. Wij zijn helemaal verliefd geworden op deze stad!

Dat was april! Het volgende maandoverzichtje zal bijna helemaal in het teken staan van Hawaii en Japan, zie ik je dan?

Hoe was jouw april?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.