Carrie Soto is back – Taylor Jenkins Reid

Ik denk dat we het allemaal wel eens zijn dat Taylor Jenkins Reid een van de beste auteurs van dit moment is. Ze stelt nooit, maar dan ook nooit teleur en elke nieuw boek belandt automatisch en zonder twijfel op mijn TBR. Zo ook Carrie Soto is Back. Ik mocht een digitaal recensie-exemplaar ontvangen en las het boek in één dag uit in Miami. Vandaag lees je mijn recensie!

Carrie Soto’s fanatisme op de tennisbaan heeft haar niet populair gemaakt. Maar wanneer ze haar carrière beëindigt is ze de beste ooit: ze heeft elk record verbroken en twintig grandslamtitels gewonnen. Ze offerde er zo goed als alles voor op.

Zes jaar later ziet Carrie vanaf de tribune van de US Open dat het record haar wordt afgenomen door de meedogenloze speler Nicki Chan. Dit kan ze niet accepteren: ze neemt de beslissing om een comeback te maken en het record terug te winnen. De media zijn haar echter niet goedgezind en op haar zevenendertigste is ze niet meer zo snel en zo sterk als vroeger. Zal Carrie Soto haar record terugkrijgen?

Laat ik beginnen met dat ik tennis een van de saaiste dingen ooit vind. Ik heb echt 0,0 met tennis en zap het liefst zo snel mogelijk weg als het op tv is. En hoewel ik van tevoren wist dat Carrie Soto is back over tennis ging, hield me dat niet tegen om dit boek te lezen. En tijdens het lezen vond zelfs ik het spannend worden. Kun je nagaan hoe goed TJR kan schrijven. Maar hoe goed haar schrijven ook is en hoe tof het verhaal ook was, ik heb dit boek wel een halve ster minder gegeven, omdat het wel heeeeeel erg veel over tennis ging.

Ik kan een sportromance op zijn tijd echt waarderen. En zelfs een romance over tennis zou er wel in gaan. Maar dit boek is echt 80% tennis. Sommige hoofdstukken zijn bijna letterlijke verslagen van wedstrijden. En hoewel dat voor fans enorm tof kan zijn (of als je het spel uberhaupt zou snappen), was het voor mij net een tikkie te veel. Ik vond het heel tof om de  groei van Carrie te lezen en het voegde enorm veel toe om die wedstrijden vanuit haar perspectief te lezen, maar de dosis tennis was voor mij te groot.

Maar verder? ENORM GENIETEN! De schrijfstijl, de opbouw, de afwisseling tussen interviews en het normale verhaal, echt ongelofelijk goed. Natuurlijk is het heerlijk dat karakters van andere boeken even een korte opwachting maken (hou ik van), maar haar verhaal op zichzelf is heel erg sterk. De relatie tussen vader en dochter is perfect neergezet, de auteur laat zien wat druk van jongs af aan met een persoon kan doen en het is onmogelijk om niet van Carrie te gaan houden, ondanks dat ze misschien helemaal niet zo’n likeable karakter heeft.

Ja hoor, ze heeft het gewoon WEER gedaan. Weliswaar met een thema dat mij niet ligt, maar alsnog een enorm fijn verhaal waar ik ENORM van heb genoten. Het is verslavend goed en een absolute must read!

Heb jij al eens een boek van Taylor Jenkins Reid gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Carrie Soto is back ♥ Auteur: Taylor Jenkins Reid ♥ Uitgeverij: Ambo | Anthos
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789026361708 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Ambo | Anthos!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.