Een eed zo duivels – Brigid Kemmerer

Een enorm fijne YA-serie die ik de laatste heb gelezen is de Vervloekt-serie van Brigid Kemmerer. Deze serie is vertaald door Blossom Books en recent is het derde – en laatste – deel verschenen. Uiteraard wilde (moest eigenlijk) ik deze ook lezen en het was dan ook mijn eerste boek toen we terug kwamen van vakantie. Vandaag lees je mijn recensie! 

Rhen heeft zestig dagen om de heerschappij over Sinteldaal uit handen te geven voordat Grey het met zijn geweld zal innemen. Nu iedereen weet dat ze broers zijn, is het rijk verdeeld: sommigen bijven achter prins Rhen staan, anderen hopen betere tijden met Grey aan de macht. Wat niemand weet is dat Rhen moet buigen voor de grillen van tovenares Lilith. Wat zal zij doen met Sinteldaal als Grey wint?

Ondertussen lukt het Lia Mara niet om het vertrouwen van het volk van Syhlvoorde te winnen. In tegenstelling tot haar moeder, kan ze niet met harde hand regeren. Tot onvrede van haar onderdanen. Terwijl de laatste dag van Greys ultimatum steeds dichterbij komt, vraagt Lia Mara zich af of ze de koningin kan zijn die haar land nodig heeft.

Let op: deze recensie bevat spoilers van de eerste twee delen.

Als je de eerste delen hebt gelezen (aanraders hoor), dan weet je dat er veel is gebeurd. Het eerste boek draait om Rhen en Harper en tijdens het lezen word je verliefd op Rhen. Dan gaat de auteur in het tweede deel een compleet andere weg in door het boek te vertellen vanuit het perspectief van Grey en Lia Mara. Behoorlijk gewaagd, om in één serie te wisselen van perspectief, but it works! Maar dan heb je deel drie, want dit boek lees je uit vier perspectieven: Harper, Rhen, Grey en Lia Mara.

En ook dat werkt. Met vier perspectieven kan het snel rommelig en onoverzichtelijk aanvoelen, maar dat is compleet niet het geval. Het verhaal wordt geen enkel moment saai en het is moeilijk om weg te leggen. En tegelijkertijd sluit je ook alle vier de personages weer in je hart. Met Een eed zo duivels heeft de auteur echt het perfecte einde van de serie geschreven. Het blijft spannend tot het einde, omdat het de hele tijd nog steeds twee kanten op kan gaan. Wie wordt er koning? Rhen of Grey? Komt er een oorlog?

Ik vind het enorm knap dat de auteur tijdens de gehele serie zo met je emoties en voorkeuren speelt en het uiteindelijk op een prachtige manier afsluit. Ik kon me dan ook geen ander – of beter – einde bedenken. Het is een waardig einde, vol drama en spanning, maar tegelijkertijd ook genoeg romantiek. Vond ik dit het beste deel in de serie? Nee, want Een vloek zo eenzaam blijft mijn ultieme favoriet! Maar het is een absolute must read voor fantasy fans en zeker als je de andere delen in de serie ook hebt gelezen!

Yes, wat een heerlijke serie! De Vervloekt-serie van Brigid Kemmerer is precies hoe een ijzersterke YA-serie zou moeten zijn. Lezen die hap!

Liefs,
Marleen

Titel: Een eed zo duivels ♥ Auteur: Brigid Kemmerer ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 389 ♥ ISBN: 9789463493055 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Blossom Books! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.