Reading challenges 2020 – Dit zijn de plannen!

Een nieuw jaar is begonnen, dus ook tijd voor een nieuwe reading challenge! Afgelopen jaar las ik een record aantal boeken en hoewel dit zeker niet mijn doel is voor 2020, wil ik wel graag weer een doel vaststellen. Ik vertel je vandaag alles over mijn reading challenges 2020, hoeveel boeken ik wil lezen en wat mijn andere plannen zijn!

De Goodreads Reading Challenge
Zoals je hier al eerder deze week kon lezen ben ik uiteindelijk geëindigd met net iets minder dan 200 boeken. Ik had dit van te voren nooit verwacht en verwacht eerlijk gezegd ook niet dat ik dit kan evenaren of zelfs overtreffen.Vorig jaar was mijn doel 130 boeken en dat heb ik ruimschoots dus gehaald. Daarom heb ik besloten om mijn challenge op 150 te zetten. Afhankelijk van waar ik dit jaar ga werken moet dat in principe te doen zijn. Je kunt mijn voortgang volgen op Goodreads en natuurlijk zal ik hier een paar keer een update plaatsen.

Weer lekker veel uit eigen kast
Ik neem het me elke keer weer voor en elke keer gaat het niet zoals ik van plan was. Maar ik blijf stug volhouden, haha. Ik begin in ieder geval al wel goed met een extra #leesuiteigenkast maand deze maand. In januari verschijnen er nooit zoveel boeken, dus ik besloot een extra maandje in te lasten. Ik heb een stapel klaargezet en ik deel de boeken die ik deze maand wil lezen binnenkort in een artikel.

En de Hebban Reading Challenge?
Ja! Daar wil ik dit jaar weer aan mee doen! Vorig jaar vond ik ‘m niet zo bijzonder, maar dit jaar is ‘ie erg leuk! Ze hebben 12 categorieën gekozen waarbij er weer 4 subcategorieën zijn, dus extra inspiratie! Wat dacht je van een boek dat zich afspeelt in een bekende stad (bijvoorbeeld Parijs of Moskou) of een boek dat je is aangeraden (bijvoorbeeld door een vriendin of boekverkoper)? Ik vind het idee enorm tof en probeer zoveel mogelijk mee te doen! En ach, wat zijn nou 48 boeken op ongeveer 150 boeken? :p

En verder…
… heb ik eigenlijk geen plannen. Ik ga gewoon lekker lezen waar ik zin in heb, hopelijk blijf ik lekker in een leesflow zitten en kan ik weer wat favorieten toevoegen. Er gaan weer heel veel toffe boeken verschijnen, er staan nog heel veel Engelse boeken op mijn TBR en ik heb natuurlijk een uitpuilende kast met ongelezen pareltjes. Genoeg te lezen, dus!

Wat zijn jouw plannen voor dit jaar? Wat is je reading challenge?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. Wat een goeie doelen! Ik wil graag ook wat meer uit mijn eigen kast lezen, want ik heb zoveel ongelezen boeken. Ik heb mezelf ook een boekbudget opgelegd dit jaar, zodat ik minder ga kopen (of toch meer ga nadenken over wat ik koop) en eindelijk eens wat meer uit m’n kast lees. Succes!

    1. Dankjewel! Dat is inderdaad een hele goede, bij mij gaat het vaak bij boekenmarkten mis, haha! Heel veel succes dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.