Een brief aan Cam (uit Wacht op mij)

Lieve Cam,

Laat ik maar beginnen met te beloven dat ik zal proberen om dit geen complete liefdesbrief te laten worden. Ik weet dat je ongelofelijk gelukkig bent met Avery en ik gun je dat geluk van harte. Jullie zijn gewoon een geweldig koppel en ik zal de laatste zijn die in je weg zal zitten. Desondanks zal het waarschijnlijk niet helemaal lukken om geen lofzang op te hangen. Ik wil je ego niet nog verder vergroten, maar come on, je bent wel degelijk geweldig.

Ik heb geen idee of je veel fanmail krijgt (ik beschouw deze brief trouwens niet als fanmail, zie het maar als een combinatie van een klein beetje commentaar, een aantal vragen en ja, wat lof), maar ik hoop toch dat je deze brief te lezen krijgt. Ik hoop dat mijn woorden er een beetje voor kunnen zorgen dat je, ondanks je perfectie, de volgende keer wat rekening kunt houden met duizenden vrouwenharten.

Want ja, je bent geweldig en eigenlijk helemaal perfect. Kom op, welke jongen maakt elke zondagmorgen eieren voor een meisje dat niet eens zijn vriendin is? Dat zorgt ervoor dat de verwachtingen van elke meisje door het dak schieten en elk meisje ook zeer waarschijnlijk teleurgesteld gaat worden als ze ook een lieve en leuke jongen tegenkomt. Don’t get me wrong, ik heb een fantastische vriend en ik zou niet anders willen, maar door jou is mijn beeld van de perfecte relatie én de perfecte vriend wel een beetje veranderd. En ik weet gewoon dat ik niet de enige ben.

Ik had het hierboven inderdaad over de volgende keer. Hoe fijn ik het ook vond om je af en toe te zien tijdens de verhalen van Jase, Avery, Jax, Calla en de rest en hoe zeer ik ook heb genoten van de verhalen rondom de ietwat zenuwachtig (maar niet minder romantische) verloving (whoops, kleine spoiler, maar niet echt verrassend toch?), toch hoop ik met heel mijn hart dat er ooit nog een tweede volledige roman met jou (en Avery) in de hoofdrol. Zou je daarvoor kunnen zorgen?

Ik zou het leuk vinden om een reactie te krijgen, maar waarschijnlijk ben je veel te druk met het plannen van de meest romantische bruiloft van de eeuw en met het maken van kleine (en waarschijnlijk schattige) baby’s. Een keertje koffie drinken zou ook leuk zijn. Ik hoop dat mijn brief je laat zien dat je een groot deel van de vrouwelijke bevolking (en waarschijnlijk ook een gedeelte van de mannelijke kant) niet onberoerd hebt gelaten en dat je best iets voorzichtiger mag zijn met al die hartjes die je behoorlijk heftig te pakken hebt gehad. Maar het is je vergeven, juist omdat je zo leuk bent.

Hopelijk tot ooit, lieve Cam. Tot dan hoop ik je in Vertrouw me terug te zien. <3

Liefs,
Marleen

PS. Het leek me leuk om mijn favoriete boeken ook op een andere manier onder de aandacht te brengen, dus vandaar deze brief. Morgen verschijnt alsnog de recensie online, gewoon omdat het kan. 😉 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.