De voordelen van onbeantwoorde liefde – Becky Albertalli

Vorig jaar las ik als eerste boek voor Hebban het boek Simon vs. de verwachtingen van de rest van wereld. Dat was zo ultiem schattig dat je gewoon niet anders dan verliefd kunt worden op Simon en Blue en alle anderen. Toen Blossom Books met een nieuwe boek van deze auteur kwam moest ik ‘m natuurlijk ook lezen. Benieuwd of De voordelen van onbeantwoorde liefde ook zo schattig is? Lees dan snel verder!

Wat moet je doen als je zestien bent en nog nooit een jongen hebt gezoend? Molly Peskin-Suso wilde dat ze het wist. Ze kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat ‘ze er gewoon voor moet gaan’ en ‘een risico moet nemen’, maar dat helpt niet echt. Voor haar is het makkelijk: ze flirt met elk meisje dat ze leuk vindt. Cassie kent geen angst en is dun zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert en – volgens haar oma – ‘volslank’.

Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar tweelingzus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly’s reeks van onbeantwoorde liefdes en proberen haar te koppelen aan Will, een vriend van Mina. Hij is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Perfect, toch? Maar als Molly ondertussen ook steeds meer tijd doorbrengt met Reid, haar schattige, nerdy collega, wordt het ingewikkeld. Ze moet besluiten of ze het advies van anderen opvolgt… of haar eigen hart volgt.

Yes, dit boek is net zo schattig als zijn voorganger. Wauw, Becky weet wel hoe het moet, zeg! Cuteness spat gewoon van de bladzijdes en je kunt niet anders dan verliefd worden op Molly, Cassie en alle anderen. Becky heeft een heerlijk boek geschreven die je eventjes tussendoor leest en waar je tegelijkertijd helemaal door opgeslokt kunt worden. Ook al schiet je door het boek heen en heb je het binnen een paar uurtjes uit, toch heb je na het omslaan van de pagina’s de personages echt in je hart gesloten.

Net als in Simon vs. heeft homoseksualiteit een belangrijke rol in het boek. Natuurlijk is een relatie tussen twee vrouwen of twee mannen hartstikke normaal en daar draait dit boek ook om. Echter ligt het er soms gewoon te dik op en wordt hier te veel de nadruk opgelegd, wat het een beetje verpestte. Juist de relaxte sfeer dat het allemaal niets uitmaakt is zo’n sterk punt. Soms werd de gelijkheid teveel benadrukt waardoor het een beetje geforceerd werd. Dat was juist helemaal niet nodig, want het verhaal op zichzelf is al sterk genoeg.

Mag ik Molly ergens adopteren als zusje? Wat is een geweldig, akward meisje, haha! Ik voelde soms plaatsvervangende schaamte en kon me helemaal in haar inleven. Zonder te overdrijven is ze een van de ‘echtste’ personages die je in een boek kunt vinden, ze leek soms gewoon van het papier af te lopen en naast me in de trein te zitten. Yes, I like her!

De voordelen is een van de schattigste boeken die je dit jaar zult lezen en hoort zeker om je summer reading list! Zeker als je fan bent van Simon, moet je dit boek gewoon lezen!

Wat is jouw favoriete schattige boek?

Liefs,
Marleen

Titel: De voordelen van onbeantwoorde liefde ♥ Auteur: Becky Albertalli ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 298 ♥ ISBN: 9789020678888 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.