World of Wanderlust tag

Naast lezen is reizen mijn grootste hobby. Het liefst zou ik elke maand op het vliegtuig of de trein stappen om nieuwe plekken te ontdekken. Helaas heb ik ook weer niet zoveel geld en tijd dat het ook daadwerkelijk kan, maar gelukkig waardeer je de reisjes die je dan maakt des te meer en heb je iets om naar uit kijken. In mei verscheen het prachtig vormgegeven¬†World of wanderlust en ter ere daarvan stelden Anouk en Katja een echte ‘world of wonderlust’-tag op. Ik werd door Anouk getagd, dus bij deze! ūüėČ

Wat voor reistype ben jij?
Uit het boek komen de volgende reistypes:¬†Negatieve Nellie, Superenthousiast, Onvoorbereid en onbezorgd, Totale nomade, Supergeorganiseerd, De nagenieter, Geschiedenisfanaat, Budgetbeest en Hoogvliegers.¬†Ik ben denk ik een combinatie van supergeorganiseerd, de nagenieter, superenthousiast en de geschiedenisfanaat. Ik ben altijd tot het uiterste voorbereid en heb vaak mijn koffer al ruim van te voren ingepakt. Dit jaar was eigenlijk de allereerste keer dat ik behoorlijk onvoorbereid op vakantie ging. Mijn vriend heeft alles uitgezocht voor Thailand en mijn koffer pakte ik pas een dag van te voren. Ik had er heel weinig tijd voor in verband met tentamens en dergelijke en vond het ook wel prima! Ik ben benieuwd hoe de vakantie helemaal gaat uitpakken. Verder ben ik natuurlijk heel enthousiast bij elke reis die ik maak en kan ik er na die tijd nog dagen en weken van nagenieten! Ook ben ik altijd wel ge√Įnteresseerd in hoe alles vroeger was en weet ik altijd irritante en nutteloze weetjes, haha!¬†

Wat is volgens jou een plek waar iedere reiziger geweest moet zijn?
NEW YORK! Jep, New York is echt mijn favoriete reis ooit tot nu toe en echt een stad die iedereen gewoon gezien moet hebben. Het is een hele wereld op zich en ik vond het helemaal fantastisch. Ik hoop binnenkort een keertje terug te mogen, voor een maand of zo! Verder is Sri Lanka ook een prachtig land en daar hebben we fantastische dingen mogen en kunnen doen. Van prachtige stranden tot geweldige natuurgebieden, dat land heeft alles!

Hoe ziet jouw ideale roadtrip eruit?
Eh, zonder auto? ūüėČ Nee, grapje. Ik hou niet van autorijden, maar het lijkt me heel erg tof om een¬†roodtrip langs de westkust van de Verenigde Staten te maken.¬†Deze reis staat erg hoog op onze bucketlist en wordt waarschijnlijk gemaakt zodra ik ben afgestudeerd. Ik kan niet wachten om steden zoals San Fransisco, Las Vegas en Los Angeles te ontdekken en om de prachtige parken te zien. Ook lijkt het me heel gaaf om een maandje door Itali√ę te rijden en alles grote steden te zien.

Welke wereldwijde bucketlist-ervaringen kan jij al afstrepen?
Ik denk dat NYC bij veel mensen op hun bucketlist staat en daar hebben we zo goed als alles wel gedaan, denk ik. Verder heb ik heel veel mooie plekken gezien, maar ik weet niet of veel daarvan boven aan een bucketlist zouden staan. Wel staan er nog een aantal dingen op mijn lijstje, zoals het Noorderlicht zien, de Big Five in Afrika bezoeken en open water duiken. Gelukkig gaan we dat laatste in Thailand op een van de eilanden doen, dus ik ben heel benieuwd!

Op welke plek in de wereld heb jij het lekkerst gegeten?
Mijn¬†favoriete eten is absoluut westers eten, dus dan zou ik zeggen New York? ūüėČ Je kunt mij echt wakker maken voor een heerlijke hamburger en die hebben ze daar echt volop. Verder heb ik in Rome ook¬†echt verrukkelijke pizza’s gegeten dus die hoort ook zeker in de top 3! Stiekem (ok√©, niet zo stiekem) ben ik niet zo’n held om allerlei lokale en spannende dingen te proberen als ik ergens ben, dus het blijft vaak mij wat veiligere gerechten.

In welk land zou jij graag willen wonen?
Niet heel verrassend waarschijnlijk, maar New York (ja, ja, ik weet het, het is geen land). Als je mij nu zou zeggen dat ik voor een paar jaar naar The Big Apple zou mogen, zou ik gisteren nog vertrekken. Verder lijkt het me ook heel erg tof om in Barcelona of Parijs te wonen (nee, klopt, dit zijn ook geen landen). Ik ben dol op grote steden en zou daar zeker voor een paar jaar deel uit van willen maken. Het zijn niet altijd perfecte plekken om met (jonge) kinderen te wonen, maar tot dan zou ik er zeker geen nee tegen zeggen! Ik zou dus niet specifiek in een bepaald land willen wonen, maar ik zou denk heel gelukkig worden van een mooie stad.

Wat draag je het liefst tijdens een vliegreis?
Iets simpels en wat los zit. Als ik een fijn zittende spijkerbroek heb op dat moment wil ik wel eens een spijkerbroek aantrekken, maar vaak is een losse katoenen broek met een simpel shirtje. Ook heb ik altijd een vestje bij me, aangezien het in de lucht nogal koud kan worden. 

Wat zijn jouw beste reistips?
Je moet altijd doen waar je je goed van voelt. Over het algemeen is het niet goedkoop om prachtige reizen te maken, dus je moet alleen doen waar jij blij en gelukkig van wordt. Het zou zonde zijn om geld uit te geven aan iets wat je liever anders had gedaan. Doe op je bestemming ook alleen dingen die jij wilt zien en niet omdat iedereen vindt dat je het gezien moet hebben. Verder zou ik van te voren ook wat dingen uitzoeken die je op je bestemming wilt zien zodat je niet helemaal onvoorbereid aankomt. En het allerbelangrijkste? GENIET!

Welk boek geeft jou het ultieme reisgevoel?
Eigenlijk geven heel veel boeken mij wel een reisgevoel, aangezien je tijdens het lezen ook genoeg mooie plekken ontdekt en toffe mensen leert kennen. Wel ben ik dol op onze mooie tafelboeken van Lonely Planet waar prachtige dingen instaan. Sinds wij deze boeken hebben is ons lijstje in ieder geval behoorlijk gegroeid! En World of Wanderlust staat natuurlijk nog op mijn wishlist! ♥

Maak jij graag mooie reizen?

Liefs,
Marleen

PS. Ik zou het ontzettend leuk vinden als jij deze tag ook zou invullen! Tag je me dan? Vind ik leuk! 

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Super leuk deze tag! Ik ben zelf juist vaak onvoorbereid op vakantie gegaan. Bij citytrips bijvoorbeeld loop ik gewoon door de stad heen, en kijk ik naar wat ik allemaal tegenkom. Na de eerste avond kijk ik dan op internet, of vraag ik aan de locals, wat het leukste is om te doen in die stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.