Yes, onze volgende trip is geboekt naar…

Met het coronavirus is het lastig om echt vakanties en tripjes te boeken. Morgen vertrekken we voor een weekend Champagne met mijn ouders, een tripje waar we enorm naar hebben uitgekeken en waarbij het lang niet zeker was of we wel konden gaan. De grenzen gaan steeds meer open en daarom hebben we besloten om een tweede stedentrip te boeken voor volgende maand en we gaan naar…

Hamburg! Yes, volgende maand gaan we voor drie dagen naar deze stad in het noorden van Duitsland en ik ben heel benieuwd! We zijn er nog nooit geweest, maar het lijkt ons een hele toffe stad. We hebben het Time to momo boekje besteld en hebben al veel het internet afgestruind. Vandaag deel ik een aantal dingen die op onze planning staan, maar mocht je nog tips hebben, deel ze gerust! Graag zelfs!

Speicherstadt
Een van de eerste dingen die je tegenkomt als je zoekt op tips voor Hamburg is Speicherstadt. Het is een complex van pakhuizen en het ziet er zo tof uit!  Het zit erg dicht bij ons hotel dus ik kan me voorstellen dat we hier regelmatig langs zullen lopen. De camera ligt klaar!

Elbphilharmonie
Een van mijn favoriete dingen tijdens een stedentrip zijn de uitzichtpunten. In Lissabon vind je op elke hoek van de straat wel een prachtig uitzichtpunt en ook in Wenen zochten we in de Stephansdom de hoogte op. In Hamburg kan dat in Elbphilharmonie waar je gratis naar boven kunt en waarin je dus een prachtig uitzicht hebt over de stad. Wederom, de camera is er klaar voor! 😉

Street art in Schanzenviertel
Hou jij ook zo van streetart? In Duitsland staat vooral Berlijn bekend om prachtige streetart, maar Hamburg mag er op dat gebied ook zeker zijn. Streetart is volgens veel blogs vooral te vinden in het Schanzenviertel dus daar gaan we heen. Ik ben heel benieuwd naar al het moois.

Boekwinkel Felix Jud
Als boekenliefhebber kun je een stad natuurlijk niet verlaten zonder naar een boekwinkel te gaan. Ondanks dat mijn Duits echt niet zo goed is, vind ik het heerlijk om tussen de boeken te snuffelen. Boekwinkel Felix Jud ziet er prachtig uit en is zelfs getipt door Mustreads!

Drankjes doen bij een Beach Club
Ondanks dat Hamburg niet aan de kust ligt, ligt de stad wel aan rivier de Elbe en daar zijn in de zomer een aantal beach clubs gevestigd. Nu heb ik een aantal ‘clubs’ op mijn lijstje staan, maar we moeten nog even beslissen naar welke we willen. Heerlijk toch, om tijdens een stedentrip ook nog een beetje van het strand te kunnen genieten?

Een taartje eten bij Herr Max, Törnqvist of Die Pâtisserie
I love taartjes! Je mag mij echt wakker maken voor een lekker taartje en een kop koffie. Nu staat Duitsland natuurlijk bekend om de Kaffee und Kuchenen ik heb al een aantal restaurantjes/hotspots opgeschreven die ik wil bezoeken. Zo schijnen ze bij Herr Max, Törnqvist en Die Pâtisserie heerlijke taartjes te hebben, dus wie weet!

Fiets huren via ons (hele toffe) hotel
Wij hebben een enorm tof hotel geboekt, namelijk het 25Hours hotel. Vorig jaar in Wenen hebben we hier op het dakterras een drankje gedronken en dit hotel ziet er zo gaaf uit. Ze zitten op meerdere plekken in de wereld en wij besloten net iets meer voor een hotel te betalen dan normaal. Bij ons hotel kun je ook gratis fietsen huren, dus waarschijnlijk pakken we ook nog een dag(deel) de fiets!

Je begrijpt dat we heel veel zin in deze stedentrip hebben! Mocht je nog tips hebben drop ze hieronder! Uiteraard verschijnen er na onze stedentrip onze ervaringen hier op de blog!

Ben jij wel eens in Hamburg geweest?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.