Een bookish guide voor London

London Baby! London is altijd een goed idee en ik ben dol op deze stad. Ooit hoop ik er een tijdje te kunnen wonen, maar zolang dat nog niet is gelukt probeer ik er zo vaak mogelijk heen te gaan. Ik weet niet zo goed wat het met deze stad is, maar daar voel ik me echt heel erg thuis. En dat komt natuurlijk deels om dat het de perfecte stad is voor book lovers! Na zes tripjes heb ik heel wat bookish tips verzameld en ik zet ze vandaag voor je op een rijtje! Ga je mee? 

London is gevuld met boekwinkels en daar zitten heel wat toffe winkels tussen. Ik zet mijn favorieten voor je op een rijtje!

  • The Notting Hill Bookshop – Niet de echte boekwinkel uit de film, maar wel een gezellig winkeltje dat tot de nok gevuld is met boeken. Ze hebben vooral een grote afdeling met kinderboeken en YA’s! 
  • Brick Lane Bookshop – De gevel is een pareltje, maar ook voor het aanbod mag je deze boekwinkel niet overslaan. 
  • Word on the Water – Hier ben ik (helaas) nog niet geweest, maar dit is een boekwinkel in een woonboot en de foto’s zien er echt geweldig uit. 
  • Gay’s The Word – Deze boekwinkel is gespecialiseerd in LHTBQ+ boeken, love it! 
  • Waterstones – Uiteraard mag Waterstones niet ontbreken en het kan bijna niet anders dan dat je wel een van deze winkels tegen gaat komen. Mocht je naar slechts één Waterstones willen gaan (waarom???), ga dan naar de grootste Waterstones van Europa, aan Piccadilly Circus. Zes verdiepingen met alleen maar boeken, je kijkt je ogen uit!
  • Foyles – Naast Waterstones en Daunt Books en Hatchards mijn favoriete boekwinkel in London. De winkel is ruim ingericht, een prachtige quote heet je welkom en het aanbod is fantastisch. Dikke tip deze!
  • Hatchards – Naar eigen zeggen de oudste boekwinkel van het VK en hoewel de winkel vrij krap is, is het wel echt een prachtige winkel om te bezoeken. Tip, koop hier een mooie klassieker en laat ‘m inpakken! 
  • Daunt Books – Een absolute favoriet en niet alleen omdat ze hier een enorme afdeling met reisboeken hebben. Je hebt deze boekwinkel vast wel eens voorbij zien komen in foto’s of videos van London en geloof me, deze boekwinkel wil je bezoeken! Er zitten meerdere Daunt Books in London, maar ik raad je aan om naar de vestiging in Marylebone te gaan. 
  • The Works (meerdere locaties, de meesten zitten niet in hartje London)- Niet perse omdat het een fantastische winkel is, wel omdat ze echt koopjes hebben (met vaak ook nieuwe titels). Mijn tip is om voor je trip wat boeken te bestellen via de website. Houd rekening dat het echt 5 werkdagen duurt voordat je pakketje klaarligt, maar dan kun je een aantal (ook nieuwe) boeken voor een hele fijne prijs scoren.

Naast boekwinkels heeft London nog veel meer waar boekenliefhebbers hun hart mee kunnen ophalen.

Book Bar
Deze heb ik zelf nog niet bezocht, want de laatste keer zaten we hier niet in de buurt. Book Bar is, zoals de naam al zegt, een bar/koffietentje waar ze ook boeken verkopen. Het ziet er ongelofelijk gezellig uit en het personeel schijnt supervriendelijk te zijn. Deze staat absoluut op mijn lijstje voor mijn volgende trip! 

Cecil Court
Toegegeven, het aanbod in de winkels is een beetje saai en oubollig , maar het is wel een schattig straatje om een keer doorheen te lopen als je in de buurt van van Covent Garden. Cecil Court is namelijk een straatje dat bijna helemaal gevuld is met boekwinkels. Grotendeels antiquariaten, maar het beeld is gezellig! 

The London Library
Hier ben ik ook nog niet geweest, maar de foto’s zien er tof uit. Ook gratis te bezoeken!

Fan van Harry Potter? Dan mag je (naast de musical en de studio’s) niet platform 9 3/4 overslaan op St Pancras Station. Let op, het is hier bijna altijd druk, dus voor een foto zul je even in de rij moeten staan. Ook tof: in september wordt er altijd omgeroepen dat de trein naar Hogwarts vertrekt. Ik heb niets met HP, maar zelfs ik kreeg kippenvel bij de complete stilte die er op dat drukke station hangt op dat moment. 

Niet zoveel met Harry Potter, maar wel met Sherlock Holmes? Goed nieuws, want er is een heus Sherlock Holmes Museum, net onder The Regent’s Park, aan jawel, Baker Street! Entree is niet heel goedkoop, maar het schijnt een leuk museum te zijn, zeker voor de fans. 

En als laatste wil ik je deze tip niet onthouden. Ik ben ‘m al regelmatig tegengekomen op Instagram en officieel zit het niet in London, maar mocht je tijdens een van de weekenden dat ze open zijn in London zijn, ga dan naar 66Books in Hemel Hempstead. Deze plaats ligt op ongeveer een uurtje met het OV vanaf het centrum van London en hier verkopen ze 1x per maand allerlei boeken met 70% korting op de geadviseerde verkoopprijs. Op deze pagina vind je in welke weekenden in 2024 ze de Monthly Book Club organiseren. Ik ben er nog nooit geweest, dus geen idee wat het aanbod is, maar als je ziet met welke boeken sommige mensen naar buiten gaan (en voor welke prijs), dan wist ik het wel!

Ben jij wel eens in London geweest? En heb je nog een bookish (of normale) tip?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.