Prins van trots – Kerri Maniscalco

Vorig jaar las ik Prins van toorn van Kerri Maniscalco, een boek dat ik erg tof vond, grotendeels om de sfeer die er hing. Ik kocht ook gelijk het vervolg toen deze in de winkel lag. Ik begon vrij snel, maar de eerste hoofdstukken wisten me niet echt te boeien. Gelukkig heb ik het eind vorig jaar een tweede kans gegeven en was dit laatste boek van 2023 alsnog een topper! Lees je mee wat ik ervan vind?

Nadat ze haar ziel heeft verkocht om koningin van de Verdorvenen te worden reist Emilia naar de Zeven Cirkels met de charmante prins van Toorn, waar ze kennismaakt met een verleidelijke wereld vol duisternis en illusie. Ze belooft zichzelf het hoofd koel te houden en alles op alles te zetten om haar geliefde zus Vittoria te wreken… Zelfs als dat betekent dat ze het aanzoek van de prins van Trots, de koning der demonen, zal moeten accepteren.

De eerste regel aan het hof van de Verdorvenen is: vertrouw niemand. En door de achterbakse prinsen, luxueuze paleizen, mysterieuze feestuitnodigingen en tegenstrijdige aanwijzingen naar wie haar tweelingzus werkelijk heeft vermoord, voelt Emilia zich eenzamer dan ooit. Kan ze Toorn, haar voormalig bondgenoot, wel vertrouwen, of houdt hij gevaarlijke geheimen achter over wie hij echt is?

Zoals ik al schreef, het begin wist me niet heel erg te boeien. Het was een tijdje geleden dat ik het eerste deel had gelezen, maar ik had wel het idee dat ik nog veel wist van Prins van toorn. Echter vond ik het begin heel erg vaag en had ik echt het idee dat ik wat informatie miste? Alsof ik maar 80% van het boek las en de rest voor me werd achtergehouden? Ik kan er moeilijk de vinger opleggen, maar dat bleef eigenlijk het hele boek wel een beetje zo. Op een gegeven moment raakte ik eraan gewend, maar ik vraag me af of het aan mij lag of dat de auteur inderdaad wat informatie in de loop van het verhaal is vergeten te delen.

Juist omdat ik het idee had dat ik wat info miste, vond ik de plottwist niet heel erg schokkend. Dat zag ik dan wel weer aankomen, haha. Wel vond ik het een hele mooie twist aan het verhaal en vanaf dat moment zat ik echt kilometers diep in het verhaal. Ik was hooked aan het verhaal van Emilia en Toorn (nog steeds, waarom hebben ze die naam vertaald?) en vanaf de tweede helft kon ik het amper wegleggen.

Ook in dit deel staat de sfeer en de wereld goed op papier. Ik lees niet veel boeken die zich afspelen in de hel, dus dan is dit altijd wel een leuke afwisseling. Ik vind de manier waarop de auteur de broers, de cirkels van de hel en de andere personages op papier heeft gezet erg tof en ik kan niet wachten om me in het derde boek te laten onderdompelen. Gelukkig hoeven we daar niet al te lang meer op te wachten, want Koning van de hel ligt later deze maand in de boekwinkel. Die ga ik gelijk ophalen, dat snap je.

Heb jij deze serie al ontdekt? En wat vond je van het tweede deel?

Liefs,
Marleen

Titel: Prins van trots ♥ Auteur: Kerri Maniscalco ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 448 ♥  ISBN: 9789022597866 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.