Leeservaring: Verstand en gevoel van Jane Austen

Daar ben ik weer met een nieuwe leeservaring van een klassieker. Samen met Janneke las ik in augustus en september Verstand en gevoel, oftewel Sense & Sensibility van Jane Austen. Ook van deze klassieker heb ik een mooie druk van Uitgeverij Rainbow in de kast. Lees je mee?

Dit is onze vijfde klassieker die we samen lazen en ik moet eerlijk toegeven dat ik niet heel erg veel zin had om dit boek te lezen. Natuurlijk wilde ik ‘m lezen (hij stond niet voor niets in de kast), maar het verhaal en de flaptekst trok me niet echt op de een of andere manier. Het hielp dat ook niet dat het begin voor mij heel erg traag was. Door de vele beschrijvingen kwam het vooral ongelofelijk langzaam op gang en daar moest ik echt even aan wennen. Het was maar goed dat we ‘slechts’ één hoofdstukje per dag lazen, want anders had ik ‘m waarschijnlijk al snel aan de kant gegooid.

Daarnaast worden er in het begin heel veel personages geïntroduceerd. Ik heb op een gegeven moment even een overzichtje gegoogeld omdat ik de weg kwijt was. Gelukkig leer je iedereen vervolgens goed kennen en is het na de eerste paar hoofdstukken een stuk beter te volgen wie iedereen nu precies is en welke rol iemand vervulde.

Het grootste gedeelte van het boek voelde voor mij als een rustig beekje. Het kabbelt allemaal een beetje voort en er gebeurt niet superveel. Maar op een gegeven moment werd het echt een stuk leuker dan ik had verwacht. Ik kwam er helemaal in en liet me zelf compleet onderdompelen in de heerlijke sfeer. Sommige personages zijn zo heerlijk gemeen, maar wel op een beleefde manier gemeen. Al die steken onder water, heerlijk haha. Ik kreeg er ook heerlijke Downton Abbey vibes van.

Mijn ultieme favoriet – qua klassiekers en van Jane Austen – blijft natuurlijk Trots en vooroordeel (Pride & Prejudice for ever), maar deze vond ik ook echt geslaagd (op het einde haha). Het boek deed me zelfs wel een beetje denken aan mijn ultieme favoriet. Gelukkig gaan Janneke en ik snel verder met de volgende, want Overtuiging van Jane Austen ligt te wachten!

Hoewel ik het begin echt iets minder vond, bleek dit toch een heerlijke klassieker te zijn! En extra gezellig natuurlijk dat Janneke en ik ‘m samen hebben gelezen!

Heb jij deze klassieker van Jane Austen al gelezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.