Een verrukkelijk fiasco – Lotte Petersen

Vorig jaar kreeg ik van Jennifer een exemplaar van Een verrukkelijk fiasco. De flaptekst klonk goed, maar daarna las ik niet heel veel positieve recensies, dus het boek belandde een beetje laag op mijn TBR. Maar in het kader van #leesuiteigenkast en aangezien ik het boek kon luisteren via Storytel, heb ik dit boek in mei toch opgepakt. Vandaag lees je mijn recensie!

Wanneer de 23-jarige Mia de kans krijgt om als nanny in Rome te gaan werken, grijpt ze deze met beide handen aan. Het leven bij de Italiaanse filmster Vanessa, regisseur Luca en hun twee zoontjes klinkt als een droom. Maar de realiteit blijkt anders: hysterische woedeaanvallen, ongeschreven schoolpleinwetten en torenhoge taalbarrières…
Mia probeert de harten van kleuter Leo en tiener Tommaso te veroveren en hen ondertussen te behoeden voor rondscheurende Vespa’s. Collega-nanny’s helpen haar op weg, evenals de sympathieke chef-kok Andrea.
Dan ontdekt Mia een intiem geheim over haar werkgever. Is ze wel bestand tegen deze Italiaanse glamourwereld? En waarom ontvluchtte ze eigenlijk haar oude leven in Leiden… en één persoon in het bijzonder?

Ik heb ongeveer 90% van het boek geluisterd en dat beviel eigenlijk wel heel goed. Ik vond vooral de accenten heel erg tof en dat zorgde voor een hele fijne luisterbelevenis. Ik heb ook echt wel genoten van de eerste 75% van het boek. Misschien kwam het omdat mijn verwachtingen door de niet al te positieve reacties niet heel hoog waren, maar ik vond het eerste gedeelte echt tof. De sfeer van Rome zat er goed in en ik vond het leuk om mee te lezen met Mia.

Maar toen kwam ik bij het einde en snapte ik de reacties direct. Het einde voelde echt als een enorme anticlimax. Enne, waar is het plot? In het eerste gedeelte viel het niet heel erg op dat het verhaal echt een plot mist, omdat het gewoon gezellig is om over Mia’s avonturen te lezen als au pair in Rome, maar nadat ik het boek had dichtgeslagen, bleef ik wel met een teleurstellend gevoel achter, helaas.

Ook de hoofdstukken in Leiden vond ik compleet geen toegevoegde waarde hebben. Die hadden prima achterwege gelaten. Maar afgezien van dat (en oké, het gebrek aan een plot) is het verhaal wel heel erg vermakelijk. Vooral in het begin gebeurt er genoeg om het interessant te houden en de schrijfstijl is fijn en vlot. Ik ben ook wel van plan om in de toekomst nog een boek van deze auteur op te pakken.

Hoewel dit absoluut geen nieuwe favoriete feelgood is, ben ik wel blij dat ik ‘m gelezen heb. Het verhaal was wellicht niet mijn ding, maar de schrijfstijl smaakt zeker naar meer.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Een verrukkelijk fiasco ♥ Auteur: Lotte Petersen ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 317 ♥ ISBN: 9789402708868 ♥ Waardering: ***

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.