Wat jij niet ziet – Sarah Pinbourough (#WTFthatending)

Op de laatste dag van de vakantie in Thailand vond ik dat ik niets meer te lezen had, dus kocht ik het ebook van Wat jij niet ziet. Ik las de eerste 100 pagina’s in het vliegtuig, maar daarna kon het me niet echt meer boeien. Het verhaal kwam traag op gang en ik had niet de behoefte om het verhaal, wat me in eerste instantie ontzettend had aangetrokken, verder te ontdekken. In het vliegtuig naar Marrakech afgelopen maand besloot ik het een tweede kans te geven en las ik het binnen twee uur uit. Vandaag lees je wat ik ervan vind.

Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. De man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat…

Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe ik deze recensie moet gaan schrijven. De hashtag die bij het boek is gegeven (WTFthatending) vat het eindelijk wel heel goed samen en ik heb eigenlijk geen idee wat ik nu precies heb gelezen. Het desbetreffende einde zag ik (zonder te spoilen) wel aankomen en zorgde niet echt voor grote WTF-momenten, maar het allerlaatste hoofdstuk heeft me stijl achterover doen slaan (kon overigens niet, want ik zat vastgegespt in een vliegtuigstoel).

Ergens zit het verhaal echt ongelofelijk goed in elkaar en laat je echt verbijsterd achter. Met elke bladzijde die je omslaat vertrouw je Adele minder, maar durf je ook steeds minder op je eigen gedachtes en verdenkingen te vertrouwen. Wat dat betreft heeft Sarah Pinbourough een ijzersterke psychotische thriller neergezet die je niet zomaar los zal laten.

Ook de personages zijn levensecht en juist dat ze op het eerste gezicht heel gewoon en normaal zijn draagt eraan bij dat het verhaal nog angstaanjagender is. Louise is de gescheiden buurvrouw die een leuke man in de kroeg tegenkomt of misschien kom je zelf ooit wel in zo’n situatie. Wat jij niet ziet laat je zien (see what I did there ;)) dat dergelijke gebeurtenissen in principe iedereen kunnen overkomen.

Wat ik wel een groot minpunt vind en waar ik daarnaast weer weinig over kan zeggen omdat ik anders ga spoilen zijn de gebeurtenissen op het einde. Of eigenlijk alles erachter (verdorie, wat klinkt het vaag allemaal. Als je het boek gaat lezen/hebt gelezen zul je begrijpen wat ik bedoel). Het was raar en behoorlijk nep en zorgde er uiteindelijk voor dat ik geen idee heb wat ik nu precies heb gelezen en wat ik er van moet vinden. 

Wat jij niet ziet is een ijzersterke thriller die je zeker een tijdje bij zal blijven, al helemaal omdat je na het dichtslaan van het boek waarschijnlijk niet weer wat je er van moet vinden. Sterk verhaal? Ja, absoluut. Houd het je bezig? Zeker weten. Aanrader? Mwa, weet ik niet.

Heb jij wel eens een boek gelezen waarvan je geen idee hebt wat je eigenlijk hebt gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Wat jij niet ziet ♥ Auteur: Sarah Pinbourough ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789044350579 ♥ Waardering: ***

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.