September was #Leesuiteigenkast – het resultaat (+ boekenbuit)

September zit er weer op en we zitten officieel in het laatste kwartaal van 2017. Wat is het jaar toch snel gegaan (#cliché). Begin dit jaar nam ik me voor om circa 30 boeken uit eigen kast te lezen en tot op heden is dat niet heel erg goed gegaan. Gelukkig was daar september met de #leesuiteigenkast maand! Vorige maand kon je al lezen welke boeken ik van plan was om te lezen en vandaag lees je het resultaat!

Begin september deelde ik mijn te-lezen-stapel. Mijn doel was om 10 boeken uit mijn eigen kast te lezen. Ik koos specifiek voor een aantal boeken die al maanden in mijn kast stonden (zoals Een bijzonder jaar, Ik geef je de zon en Ontbijt op bed). Daarnaast was het nog steeds tijd om de boeken van Jennifer L. Armentrout te herlezen voor haar bezoek deze maand. Ook al heb ik niet alle boeken van mijn TBR-stapel gelezen, toch kan ik met trots zeggen dat ik in ieder geval mijn doel heb gehaald van 10 boeken. Wat zeg ik? Ik las er zelfs 12!

Ik ging de maand september in met een leesdip. Ik was een beetje huiverig, aangezien ik toch echt wel veel boeken wilde lezen tijdens #leesuiteigenkast. Gelukkig begon ik gelijk met een tof boek en mijn leesdip verdween als sneeuw voor de zon. Ik las Een bijzonder jaar en zoals je in mijn recensie kon lezen vond ik dit echt een heel erg fijn boek! Shame on me dat ik ‘m nu pas heb gelezen. Daarna las ik Val voor mij en Kies voor mij achter elkaar (beetje valsspelen, who cares?), want daar had ik zin in (de recensie van Val voor mij verschijnt nog online). Aangezien ik ook minimaal 1 thriller wilde lezen, besloot ik Passagier 23 op een ochtend mee te nemen in de trein. Het duurde even voordat ik er in zat, maar daarna was het een ijzersterk boek. Ik ben zeker van plan om meer boeken van deze auteur te lezen.

Eigenlijk was het de bedoeling om de afgelopen maand geen bestelling bij de grote blauwe vriend te plaatsen, geen rondjes door de boekhandel en niet langs de bibliotheek. Aangezien ik twee daagjes in de bibliotheek in Nijmegen ben gaan zitten (iets met productiviteit) kon ik het niet laten om een aantal boeken mee naar huis te nemen. Bijna alle boeken heb ik bewaard voor oktober (dus ik moet nu echt gaan lezen), maar Geen kind meer van Esther Boek (staat niet op de foto) leek me een goed boek die ik snel uit zou hebben, dus nam ik ‘m mee de trein in. Het verhaal was heftig, maar het boek op zichzelf vond ik zelf niet heel bijzonder. Misschien komt over een tijdje de recensie nog wel online!

Daarnaast kocht ik, om goed voorbereid te zijn voor mijn interview met Sophie JacksonVan jou. De recensie is afgelopen maandag online verschenen. Dat boek las ik eigenlijk gelijk toen ie binnenkwam, dus mijn TBR is daarmee in ieder geval niet gegroeid.

En toen ging ik naar Marrakech. Mijn doel was om daar ook wat boeken weg te werken die al een tijdje op mijn e-reader stonden. Echt veel boeken heb ik niet gelezen, maar ik ben wel blij dat ik ein-de-lijk Wat jij niet ziet uit hebt (bijna twee maanden over gedaan, recensie verschijnt nog online) en dat ik Ik geef je de zon kon lezen. Tevreden met het resultaat, in ieder geval!

Verder las ik nog De vijfde brief, die ik eind augustus binnen had gekregen. Helaas was dat niet helemaal mijn ding. Voor een buddy read met Marieke zou ik eigenlijk Schitterende ruïnes lezen, maar Marieke vond ‘m zo verschrikkelijk dat ik er maar niet in ben begonnen. Uiteindelijk kozen we Ontbijt op bed, die bij ons beiden nog in de kast stond. Helaas was dit nou ook niet zo’n toppertje. Wat we er van vinden lees je hier. Siren lag ook al een tijdje in mijn kast (ik kreeg ‘m voor mijn verjaardag en ik ben al bijna weer jarig) dus die las ik ook eindelijk. Dit boek heeft me echt positief verrast. Waarom? Binnenkort op de blog! Van lieve Anouk mocht ik The Glittering Court lenen en die las ik als laatste uit in september. Dat boek viel me helaas een beetje tegen en binnenkort lees je waarom. 

Ondanks dat ik geen boeken mocht ik kopen heb ik 4 nieuwe boeken aan mijn kast toegevoegd (hoe dan?!). Zoals je hierboven kon lezen kocht ik Van jou voor het interview (en het boek is fantastisch). Bij de boekpresentatie van Het rimpeleffect ontvingen we het boek. Ik weet nog niet precies wanneer ik het boek ga lezen, hij ligt in ieder geval niet boven op de stapel.

Daarnaast kreeg ik twee recensie-exemplaren binnen (dankjewel!). Van uitgeverij Brandt kreeg ik Zeik niet zo binnen. In eerste instantie trok het boek mij niet zo, maar afgelopen maandag heb ik het boek in een dag uitgelezen en hij is echt fantastisch! Wederom, mijn recensie komt binnenkort online. Op de valreep van september kreeg ik van uitgeverij Moon Duizelingwekkende hoogte, het vervolg op Duizend hoog.

Ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben met het resultaat van #leesuiteigenkast! 12 boeken gelezen, waarvan 9 uit eigen kast en ‘slechts’ 4 boeken toegevoegd aan mijn eigen kast! Helemaal prima!

Volgend jaar weer #leesuiteigenkast? Count me in!

Heb jij veel boeken kunnen lezen afgelopen maand?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.