Circus Cesaria – Sanne Hillemans

Alweer een hele tijd geleden ontving ik een mailtje van Sanne Hillemans of ik haar boek Circus Cesaria wilde recenseren. Ze heeft dit boek bij haar eigen uitgeverij Sunny Hill (hoe gaaf?!) uitgegeven en ik was heel benieuwd of het boek iets voor mij zou zijn. Ondanks dat ik niets met circussen heb, was ik erg benieuwd naar het verhaal. Vandaag lees je wat ik ervan vind!

Een tragisch verlies heeft ervoor gezorgd dat Noah zijn verdriet al wekenlang in alcohol verdrinkt. Als hij een baan aangeboden krijgt bij een reizend circus, ziet hij geen reden om niet te gaan. Deze drastische verandering kan precies zijn wat hij nodig heeft. Er lopen veel interessante mensen rond op het circusterrein, maar degene die eruit springt, is een meisje van zijn leeftijd dat voor iedereen een glimlach klaar heeft. Terwijl haar aanwezigheid hem uit een donkere put trekt, lijkt zijn nabijheid het tegenovergestelde effect op haar te hebben.

Een van de eerste dingen die me opvielen tijdens het lezen waren de prachtige zinnen en mooie schrijfstijl. Sanne weet echt goed hoe ze zinnen op een mooie manier moet laten lopen en hoe ze haar verhaal goed op papier kan zetten. Ik heb genoten van de soms poëtische schrijfstijl. I loved it!

De zinnen liepen prachtig, maar dat zorgde er niet voor dat er veel vaart in het verhaal zat. Ondanks dat ik genoot van de schrijfstijl, voelde ik niet de need om steeds maar verder te lezen. Ik heb het verhaal meerdere keren weggelegd om iets anders te doen of een ander boek te lezen. Tijdens het lezen was ik eigenlijk meer benieuwd naar nog meer mooie zinnen dan hoe het verhaal zou eindigen. Dat zou ook kunnen komen doordat het verhaal zich afspeelt in een circus, want het bleek dat het toch echt niet mijn ding is.

Het verhaal bevat een aantal plottwists die ik niet zo heel verrassend vond, helaas. Sanne heeft het verhaal goed in elkaar gezet en je kunt goed merken dat ze overal goed over na heeft gedacht, want niets is ongeloofwaardig of raar. Het zorgde er alleen wel een beetje voor dat het allemaal net iets te te voorspelbaar werd.

Circus Cesaria is eigenlijk het perfecte boek voor tussendoor. Het speelt zich af in een originele setting en je zult zeker genieten van de prachtige zinnen die Sanne heeft neergezet. Het circus is helaas niet mijn ding, maar ik ben zeker benieuwd naar andere boeken van Sanne!

Kende jij Circus Cesaria al?

Liefs,
Marleen

Titel: Circus Cesaria ♥ Auteur: Sanne Hillemans ♥ Uitgeverij: Sunny Hill Books
Aantal pagina’s: 258 ♥ ISBN: 9789292670021 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek als digitaal recensie-exemplaar mogen ontvangen. Dankjewel, Sanne! 

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. Ik kende dit boek al wel, maar ik heb het nog niet gelezen. Ik ben hier wel erg benieuwd naar, vooral omdat ik boeken in het circusthema erg leuk vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.