De TBR book tag

Af en toe vind ik het leuk om een booktag in te vullen. Een booktag is een lijst met vragen die iedereen kan invullen om bijvoorbeeld iets meer over jezelf te vertellen of wat meer informatie te geven over een bepaald (bookish) onderwerp. Ik kwam de TBR Book Tag tegen op Pinterest en besloot ‘m ook in te vullen!

Ik kwam de tag tegen op deze blog. De blog en de tag is in het Engels, daarom heb ik ook de originele vragen erbij laten staan.

Hoe houd je je TBR bij? (How do you keep track of your TBR list?)
Ik ben over het algemeen heel georganiseerd, maar niet als het gaat om mijn TBR. Ik heb 5 verschillende lijstjes, waar allemaal andere titels op staan. Zo heb ik een TBR shelf op Goodreads, maar daar staan de meeste van mijn ongelezen boeken uit eigen kast niet op. Ik heb ruim 140 ongelezen boeken in mijn kast staan en daar heb ik een aparte excellijst van. Ik heb daarnaast een verlanglijstje in mijn ‘Zoek & Scan’ app van Bol.com met boeken die ik ooit zou willen lezen en een verlanglijstje voor Kobo Plus. Dus echt een volledige lijst heb ik niet, zou ook te confronterend zijn, haha. Ik wil nog zoveel boeken lezen!

Bestaat jouw TBR voornamelijk uit e-books of geprinte boeken? (Is your TBR mostly print or e-book?)
Ik denk vooral e-books. Er staan veel Engelse boeken op mijn TBR en die lees ik vooral als e-book. Daarnaast heb ik een enorme TBR op Kobo Plus. Mijn voorkeur gaat de laatste tijd sowieso iets meer naar ebooks (want het leest een stuk fijner), maar ik wil uiteraard nog steeds boeken in mijn kast hebben staan.

Hoe bepaal je welk boek je gaat lezen? (How to determine which book from your TBR to read next?)
Ik ben echt een mood reader, dus vaak gewoon waar ik zin in heb. Ik leg vaak in het weekend een stapeltje van 3 a 4 boeken klaar die ik de week er na wil lezen. Dat stapeltje is dan gemengd met bijvoorbeeld recensie-exemplaren, boeken uit eigen kast of van mijn e-reader. Vervolgens pak ik op waar ik zin in heb!

Welk boek staat het langst op je TBR? (A book that has been on your TBR the longest?)
Op Goodreads kun je precies zien wanneer je een boek hebt toegevoegd aan je TBR. Het oudste boek in die lijst is Waterfallvan Lauren Kate (sinds februari 2015). Het boek staat wel in de kast, maar ik vraag me af of ik ‘m ooit nog ga lezen. List en leugensvan Leigh Bardugo staat sinds juli 2015 op mijn TBR en die wil ik nog wel graag snel lezen.

Welk boek heb je recent toegevoegd aan je TBR? (A book that you recently added to your TBR list?)
Dat zijn de boeken van Taylor Jenkins Reid. Op Goodreads heb ik afgelopen week Mailbu Risingtoegevoegd. Dit boek verschijnt in juni in het Engels. Maar daarnaast heb ik ook de Nederlandse vertalingen van deze auteur op mijn lijst gezet. Zo staan sinds deze maand Supernova enIn een ander levenin de kast en ik ben nog op zoek naar een editie van Daisy Jones & the Six.

Welk boek staat puur om de cover op je TBR? (A book on your TBR list strictly because of it’s beautiful cover)
Eigenlijk staat geen enkel boek puur op de cover op mijn TBR. Boeken met prachtige covers komen wel sneller op mijn radar, maar als de flaptekst me echt compleet niet trekt, zal ik ‘m toch niet zo snel lezen. Een voorbeeld van een boek die ik wel snel om de cover heb gekocht is De wrede prins, maar de flaptekst trok me ook.

Een boek op je TBR dat je niet van plan bent om ooit te lezen (A book on your TBR that you never plan on actually reading)
Oeps, dat zijn er best veel, denk ik. Misschien moet ik mijn TBR lijstjes maar eens grondig opruimen Boeken die in mijn kast staan en waarvan ik niet verwacht ze ooit nog te lezen gaan al snel weg. Op mijn TBR op Goodreads staan bijvoorbeeld Carve the Markvan Veronica Roth. Dat boek heb ik zelfs al uit de kast gehaald, want het trekt me niet meer.

Een boek dat nog niet is gepubliceerd waar je naar uit kijkt (An unpublished book on you TBR that you’re excited for)
O, dat zijn er zoveel! In het Nederlands kijk ik uit naar Hope Again, Van Slag, Sex & Vanity enBeter laat dan nooit. In het Engels kijk ik enorm uit naar een nieuw boek van Alexis Hall en Christina Lauren! Zoveel moois om naar uit te kijken de komende maanden!

Een boek op je TBR dat iedereen behalve jij heeft gelezen (A book on your TBR that basically everyone has read but you)
Oeh dat vind ik een lastige. Echt gehypte boeken lees ik vaak al niet meer en komen dus ook niet op mijn TBR. Ik denk dat Het zwarte hart (Caraval)van Stephanie Garber wel een goeie zou kunnen zijn. Veel mensen lijken het boek te hebben gelezen en hij staat bij mij al jaren ongelezen in de kast.

Een boek op je TBR dat iedereen je aanraadt (A book on your TBR everyone recommends you)
Als een boek door veel mensen wordt aangeraden, probeer ik het snel te lezen. Er staan dan ook weinig (misschien wel geen) boek op mijn TBR die ik nog wil lezen die door iedereen is aangeraden. Ik ben denk ik eerder degene die boeken aanraad, dan dat ik superveel (dezelfde) recommandations krijg. J

Een boek op je TBR waar je veel zin in hebt (A book on your TBR you’re very excited to read)
Ik heb enorm veel zin in Droomvakantievan Sarah Morganthaler. De vertaling is eerder deze maand bij AW Bruna verschenen en het boek lag afgelopen week in de bus. Ik ben van plan om komende week gelijk te beginnen, dus de recensie verschijnt ook snel online!

Het aantal boeken op je Goodreads TBR Shelf (The number of books on your Goodreads TBR shelf)
Op dit moment staan er 266 boeken op mijn TBR op Goodreads, maar zoals ik hierboven al schreef zijn dat lang niet alle boeken die ik wil lezen. Waarschijnlijk is het totaal aantal boeken dat ik nog wil lezen ruim 600. En nee, dat gaat nooit lukken, haha!

Hoeveel boeken staan op jouw TBR? En naar welk boek kijk jij uit?

Liefs,
Marleen

PS. Mocht je het leuk vinden om deze tag ook in te vullen, vergeet dan niet de bedenker te taggen!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Leuke tag! Mijn tbr is ook verspreid over verschillende lijstjes, dat maakt het minder overzichtelijk,maar ook wel minder intimiderend ;D
    Daisy Jones &the six en the seven husbands of Evelyn Hugo waren beide de moeite dus ik ben heel benieuwd of Malibu rising ook zo goed gaat zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.