Onder druk – Robert Pobi

Vorig jaar las ik de ijzersterke thriller Stad van glas van Robert Pobi. Het was het eerste deel in de serie rondom de bijzondere Lucas Page en ik keek sinds dat moment al uit naar het vervolg. In november verscheen Onder druk en het e-book was rondom de verschijning te koop voor een leuke prijs. Vandaag lees je mijn recensie!

Op een privégala van een techbedrijf in het iconische Guggenheim Musuem doodt een gigantische explosie 702 aanwezigen, terwijl het gebouw grotendeels intact blijft. Een explosie met zulke precisie is geen ongeluk, en dus schakelt de FBI iedereen in die ze kunnen vinden. Maar de grote hoeveelheid slachtoffers zet druk op de middelen van het bureau. Waren alle 702 slachtoffers op de verkeerde plek op de verkeerde tijd, of was slechts één iemand het doelwit en waren 701 anderen ongelukkige omstanders? Zoveel dossiers doornemen betekent een gigantische hoeveelheid data, en dus is er voor Brett Kehow, de special agent aan het hoofd van de FBI-divisie van Manhattan, maar één oplossing: meer rekenkracht. Dr. Lucas Page, astrofysicus, professor en voormalig FBI-agent, heeft de unieke gave om dit probleem op te lossen – hij kan een plaats delict visualiseren alsof hij een omstander was, en ongelofelijke hoeveelheden data in een handomdraai in zijn hoofd verwerken. Page wil niks meer te maken hebben met de FBI, maar nu zijn stad onder vuur ligt en de veiligheid van zijn familie in het geding komt, besluit hij toch achter de moordenaar aan te gaan voordat die weer kan toeslaan.

Ik vond Stad van glas enorm sterk, zoals je kunt lezen in mijn recensie. Ook in Onder druk zag ik een aantal dingen echt niet aankomen en dat zorgde ervoor dat ik op het puntje van mijn stoel zat. Ook het vervolg in de serie van Lucas Page kon ik maar moeilijk wegleggen. De vaart zit er door de korte hoofdstukjes continue in. Het boek wordt verteld vanuit verschillende personages die allemaal worden verteld in de derde vorm, waardoor er een soort afstand is. Maar die afstand zorgt er ook voor dat je een goed beeld van de bigger picture krijgt en dat alles uiteindelijk heel mooi in elkaar glijdt.

De grote reden dat ik dit boek wilde lezen was toch wel Lucas Page. Hoofdpersonen in thriller staan er om bekend dat ze niet zo’n heel makkelijk leven hebben of hebben gehad. Zo is Lucas Page ook en hij is echt een apart geval. Hij is grof, maar ook iemand met een groot hart. Ik heb echt genoten en vond het heel fijn om hem beter te leren kennen. Het liefst wil ik nog wel tien boeken vanuit zijn perspectief, maar ik vraag me ook wel af hoe lang de auteur het nog kan volhouden om boeken met Page in de hoofdrol geloofwaardig te houden.

Waar ik bij het eerste deel aan het einde een beetje met vragen bleef zitten had ik dat bij Onder druk helemaal niet. Het einde sluit alles mooi af en hoewel ik natuurlijk heel benieuwd ben naar meer Lucas Page, was het ook goed toen ik de laatste pagina omsloeg. Daarnaast was het verhaal ook erg actueel. Met een paar kleine verwijzingen naar covid-19, merkte je dat de auteur in een nieuwe samenleving wilde plaatsvinden.

Ik ben wederom niet teleurgesteld door Robert Pobi. Wederom een thriller van de bovenste plank, eentje die me echt door uitkijken naar een volgend boek. Een aanrader voor thrillerfans!

Lees jij graag thrillers?

Liefs,
Marleen

Titel: Onder druk ♥ Auteur: Robert Pobi ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 400 ♥ ISBN: 9789024591725 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.