Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij – Jenny Colgan

Hoewel ik niet elk boek van Jenny Colgan helemaal geweldig vind, is ze toch een soort van auto buy/read auteur geworden. Niet zo gek dus, dat ik haar nieuwste boek – het vierde deel in de kleine bakkerij serie – ook graag wilde lezen. Het boek lag klaar toen ik terugkwam uit Malta en het duurde niet lang voordat ik erin begon. Vandaag lees je mijn recensie! 

Marissa Rossi arriveert op het prachtige eiland Mount Polbearne, maar ze merkt van de mooie omgeving nauwelijks iets op. Sinds de dood van haar geliefde grootvader is ze zichzelf niet meer en heeft ze een angststoornis ontwikkeld. Zelfs het koken van heerlijke Italiaanse gerechten, anders haar passie, is haar nu te veel. Marissa verschuilt zich in haar vakantiehuis, totdat ze van haar therapeut haar horizon moet gaan verbreden. Die plannen worden echter behoorlijk bemoeilijkt door Marissa’s nieuwe buurman, een aantrekkelijke, maar luidruchtige Russische pianoleraar. Ze wordt gek van zijn gecomponeer dat tot diep in de nacht doorgaat.

Toch lukt het Marissa om vrienden te maken. Zoals bijvoorbeeld Polly, die voor haar bakkerij aan het strand dringend nieuwe plannen moet maken. De zaak heeft behoefte aan sprankelende ideeën, aan meer sjeu, meer… dolce vita?

Dit boek was echt leuker dan ik had verwacht! Ik heb echt genoten van de eerste drie delen in deze serie, maar bij een vierde deel is het toch altijd even afwachten hoe het allemaal uit de verf komt. Maar dit deel was echt heel tof. Ik vond het leuk dat dit deel zich een stuk later afspeelt dan het derde deel, waardoor je als lezer een heel fijn kijkje in de keuken (pun intended ;)) krijgt, lange tijd nadat het verhaal eigenlijk is afgelopen. Ik heb echt genoten om eventjes mee te kijken in het leven van Polly, Huckle en natuurlijk Neil, een paar jaar later.

Wat heel erg tof is aan de boeken van Jenny Colgan (en wat overigens naar mijn mening niet in elk boek heel erg goed is uitgewerkt, maar dat terzijde en gelukkig in deze wel), is dat de boeken – soms pijnlijk – realistisch zijn. Colgan schuwt geen enkel onderwerp en maakt het leven niet mooier dat het is. Ja, het is nog absoluut een feelgood, maar er zitten ook veel levensechte problemen in, zoals geldproblemen, rouw en angststoornissen. En het boek behandelt deze onderwerpen ook precies zoals ze zijn, zonder er een grote strik omheen te binden. 

Maar de reden waarom ik dit boek echt heel tof vond, waren de hoofdpersonen. Hoewel je de oude bekenden nog steeds regelmatig ziet terugkomen, draait dit boek vooral om Marisa en haar grote, nieuwe buurman. En die zijn toch een portie leuk om papier gezet! Ik heb echt enorm genoten van deze twee – best wel typische, maar hele sympathieke – personen. Ik denk zelfs dat ze een van mijn favoriete karakters van Jenny Colgan zijn geworden. 

O, yes, dit nieuwe boek van Jenny Colgan is absoluut een aanrader! Leuker dan ik had verwacht/gehoopt en een absolute must read voor de fans van deze auteur én perfect voor deze zomer! 

Heb jij al een boek van Jenny Colgan gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij ♥ Auteur: Jenny Colgan ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789021031248 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel LS Amsterdam

Lees ook mijn recensies van de andere delen in deze serie:

De kleine bakkerij aan het strand
Zomer in de kleine bakkerij
Winter in de kleine bakkerij 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.