Woorden van glas – Pamela Sharon

In november ontving ik als verrassing Woorden van glas. Voor mij een eerste kennismaking met Pamela Sharon en wat een plaatje is de cover! Door een veel te grote TBR bleef het boek tot januari liggen, maar vandaag lees je dan eindelijk mijn recensie!

Lieve X-ers,
Vanaf nu is niemand meer veilig, vanaf nu ben je zelf je ergste vijand. Alles wat je zegt en doet kan worden vastgelegd, en will be used against you. Wij zien alles, en met alles bedoelen we ook echt alles.
Dus wees lief, dan zijn wij dat ook voor jou.
Tot snel!
Liefs,
Project X
Op het Corbeau College is van alles mis. Er wordt gepest, de jongens met de grootste mond worden voorgetrokken en er worden persoonlijke filmpjes gedeeld. De zestienjarige Summer is er helemaal klaar mee.
Als ze op een dag tijdens nablijven naast de populaire Nova komt te zitten, blijken ze het ondanks hun verschillen al snel over één ding eens te zijn: op het Corbeau moet het anders. En dus besluiten Summer en Nova een anonieme website op te richten waar leerlingen filmpjes in kunnen sturen over alles wat er misgaat op school.
Maar mag je, ook al doe je het om van je school een betere plek te maken, zomaar alles online zetten?

Ik geef toe, dit boek zou ik zelf niet zo snel hebben opgepakt en dat heeft alles te maken met dat ik steeds minder YA lees. Boeken die zich afspelen op een middelbare school heb ik inmiddels echt wel achter me gelaten en hoewel er echt toppers tussen zitten, richt ik me wat meer op volwassener personages. Maar! Hoewel ik Woorden van glas zelf dus niet zo snel had opgepakt, ben ik wel blij dat ik dit boek heb gelezen, want goed is ‘ie absoluut.

Dit is een met uitstek zo’n boek dat ze op de leeslijst op de middelbare school moeten zetten. Een verhaal met een belangrijke boodschap, actuele onderwerpen en een scherpe kijk wat er allemaal mis kan gaan op een middelbare school. Dikke tip én het zet je aan het denken. Dit is nou echt een boek dat je goed in een klas kunt bespreken, zodat leerlingen op een middelbare school op een relatief laagdrempelige manier leren over de gevolgen van pesten en dat geen enkele daad zomaar ongestraft gaat.

Er zit ontzettend veel vaart in het verhaal, met spannende twists (vooral dat einde, love it) en ja, ook wat morally grey handelingen van de personages, maar die voegen juist een mooie laag toe. En hoewel dit echt een boek is voor scholieren, kunnen mensen van mijn leeftijd (lees: generatie Gossip Girl) ook wel een beetje hun hart ophalen.

Tip voor scholieren, of als je zelf je middelbare school mist? 😉

XOXO,
Marleen

Titel: Woorden van glas ♥ Auteur: Pamela Sharon ♥ Uitgeverij: Moon
Aantal pagina’s: 332  ♥ ISBN: 9789048871025 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Moon!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.