Tussen de beesten en wilde rozen – Ashley Poston

Ik geef heel eerlijk toe, dit boek kwam op mijn radar door de prachtige cover (#oppervlakkigmuch?). Maar nadat ik de flaptekst had gelezen was ik ook heel nieuwsgierig naar de inhoud. Ik mocht van Best of YA een recensie-exemplaar ontvangen en wauw, de cover is nog mooier in het echt! Vandaag lees je mijn recensie!

Cerys is veilig in het koninkrijk Aloriya. Er is geen ziekte of honger en er heerst al jaren vrede. Zo is het al sinds de eerste koning een deal maakte met de Vrouwe die het bos dat aan het koninkrijk grenst regeerde. Maar terwijl Aloriya opbloeide, werd het bos donker, vervloekt en verboden. Cerys weet dit maar al te goed: ze wist maar net te ontsnappen toen het bos haar vrienden en moeder vermoordde. Nu draagt Cerys een klein beetje van de vloek in haar bloed, een herinnering aan de dag dat ze alles verloor. Het grootste gevaar waar ze nu mee geconfronteerd wordt, als dochter van de tuinman, is de vervelende vos die haar maar niet met rust laat.

Als een nieuwe koningin wordt gekroond, dalen de dingen die lang verborgen lagen in het bos neer op het koninkrijk. Cerys wordt gedwongen te vluchten, met als enige metgezellen de kleine vos, een vreemde en krachtige beer en de magie in haar bloed. Het is aan haar om de legendarisch Vrouwe van het Woud te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit gedacht had en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, is er alles voor nodig om te overleven.

Het duurde even voordat ik erin zat en dat kwam voornamelijk omdat het anders is dan ik ooit heb gelezen. Het is een fantasy, maar tegelijkertijd ook een soort sprookje. Het verhaal is heel bijzonder en ik kan het ook moeilijk met andere boeken vergelijken. De manier waarop de auteur de wereld en de personages heeft neergezet springt echt van de pagina’s en alles is zo realistisch neergezet dat de wereld echt tot leven komt als je aan het lezen bent.

Cerys is een alledaags meisje dat opeens het lot van haar wereld krijgt en daar heeft ze best veel moeite mee. Soms vond ik de manier waarop ze zichzelf naar beneden haalde een beetje storend, maar tegelijkertijd past het ook goed bij de zoektocht naar een oplossing en naar haarzelf. Tussen de beesten en wilde rozendraait namelijk niet alleen om haar vlucht op zoek naar een redding voor haar dorp, maar ook om de mooie groei die ze doormaakt. Ook fijn en verfrissend: het is een standalone en is dus heel mooi afgesloten.

 Ze heeft geen held nodig. Ze heeft mensen nodig die geloven dat zij de held kan zijn.

Het boek is echt een YA en ook zeker geschikt voor jongere lezers. Het is een prachtig cadeau waar je je echt in kun verliezen. Er zit een bepaalde plottwist die ik echt vanaf het begin aan zag komen, maar dat zorgde allesbehalve voor minder leesplezier. Het verhaal is sprookjesachtig met een beetje magie, maar ook sprookjesachtig door de bijzondere sfeer van alle bloemen en planten. Zoals ik eerder al schreef, ik heb zoiets nog niet eerder gelezen en ben heel blij dat ik kennis heb mogen maken met de wereld van Cerys en Vos.

Tussen de beesten en wilde rozen is een prachtig cadeau voor de feestdagen, om zowel de fantastische cover als de sprookjesachtige inhoud. Ik heb enorm genoten en gun je dit boek echt als cadeautje!

Staat dit boek al op jouw wishlist?

Liefs,
Marleen

Titel: Tussen de beesten en wilde rozen ♥ Auteur: Ashley Poston ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 300 ♥ ISBN: 9789000375271 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Best of YA!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.