De verbannen koningin – Holly Black

Ik keek enorm uit naar het laatste deel in de Elfhame-serie van Holly Black. Het boek zou eigenlijk 8 april verschijnen, maar dat was een weekje uitgesteld. Toen het boek op zaterdagmiddag werd bezorgd kon ik niet wachten om erin te beginnen. En ik kan je alvast verklappen: het boek ging in één middag uit!

Verbannen, krachteloos en nog even sterfelijk als altijd probeert Jude Duarte haar leven weer op te pakken. Als het verraad van Cardan haar één ding heeft geleerd, is het wel dat macht makkelijker te verwerven is dan vast te houden. Maar Jude is allesbehalve van plan zich gewonnen te geven. Als haar tweelingzus Taryn onverwacht op de stoep staat – in levensgevaar en met een afschuwelijk geheim – vormt zich het eerste idee voor een meesterlijk plan om alles te herwinnen wat Cardan haar heeft afgenomen.

Om haar zus te redden, zal Jude opnieuw moeten doordringen tot het hof van de elfen en haar gevoelens voor Cardan onder ogen moeten zien. Maar Elfhame is niet meer zoals ze het heeft achtergelaten. Het land balanceert op het randje van oorlog en zodra Jude een stap over de grens zet, raakt ze verstrikt in een bloederig politiek conflict. Terwijl een krachtige vloek wordt ontketend en de spanningen een hoogtepunt bereiken, moet Jude voor eens en voor altijd kiezen tussen haar ambitie en haar hart.

Zoals je in mijn recensies van De wrede prins en De gevallen koning al kon lezen had ik wat moeite met het eerste deel, maar daarna zat ik compleet in de wereld die Holly Black. De wereld spat echt van de pagina’s en is zo levensecht verteld. Zoals ik ook al eerder schreef, de sfeer in deze serie is best wel duister. Jude is een van de tofste vrouwelijke personages die ik in boeken ben tegengekomen. Ze is soms best wel egoïstisch en gemeen, maar ook zo realistisch. Tel daar een vileine Cardan bij en je kunt me wegdragen hoor!

Ik heb echt zo enorm genoten, ik kon niet stoppen met lezen. Ik schoot door het verhaal en het is dus niet zo gek dat ik ‘m in één dag heb uitgelezen. De verbannen koninginis een hele toffe afsluiter van een fantastische serie. Ik had zelfs best wel moeite om afscheid te nemen van de personages, dus ik denk dat ik deze serie best wel snel een keer ga herlezen.

Wel had ik iets meer van de chemie tussen Cardan en Jude willen lezen. Hoewel ik sommige fantasyboeken echt tof vind, ben ik in mijn hart echt een romance lezer. Ik wilde meer van de momenten tussen die twee, want o my, die twee zijn fantastisch samen. Echt een van mijn favoriete koppels in een boek, geloof me! Het einde had ook net iets uitgebreider mogen zijn, maar verder ben ik gewoon een hele blije boekenwurm die eindelijk het laatste – prachtige, in limited edition – deel in mijn handen heb.

Geloof me, peeps, dit boek – en deze serie – wil je lezen! Jude en Cardan heb ik in mijn hart gesloten en ik vond het moeilijk om afscheid te nemen. Een van mijn favoriete fantasy-series!

Heb jij deze serie al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De verbannen koningin ♥ Auteur: Holly Black ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 314 ♥ ISBN: 9789022592847 ♥ Waardering: ****,5

Lees hier mijn recensies van de andere delen in deze serie:

De wrede prins (Elfhame #1)
De gevallen koning (Elfhame #2)

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.