Boekentips voor the boyfriend

Over het algemeen deel ik hier boekentips die wat meer in mijn eigen straatje passen. Fijne feelgoods, mooie YA en af en toe een toffe non-fictie. Vandaag ga ik een beetje een andere kant op, want vandaag deel ik een lijstje met boekentips/cadeautips voor je vriend, een vriend, man, vader, etc. Een man dus. Lees je mee?

Natuurlijk kunnen onderstaande boeken ook prima door vrouwen gelezen worden. Wel merk ik dat mannen minder snel een roman, feelgood of new adult oppakken, dus vandaar een apart lijstje. Boeken zijn natuurlijk nooit enkel voor mannen of vrouwen, maar bij veel titels wordt er wel ingezet op een bepaald publiek. Onderstaande boeken zou ik cadeau geven aan Vin (als hij van lezen zou houden, haha).

De intelligente belegger van Benjamin Graham
De laatste tijd zijn we – oké, Vin vooral – aan het beleggen. Hoewel Vin vooral zijn informatie van blogs, YouTube etc. haalt is een boek natuurlijk nooit weg. Dit boek lijkt ons allebei interessant en het schijnt een soort bijbel te zijn voor alle beleggers. Ook al is dat boek al een aantal decennia oud, het is nog steeds actueel.
Wil je juist voor jezelf een boek kopen dat gaat over beleggen? Bij mij staat Blondjes beleggen beternog op mijn lijstje!

Orakel van Thomas Olde Heuvelt
Dit is een schrijver waar ik mijn vingers niet aan ga branden, maar ik heb wel heel veel enthousiaste reacties gelezen. Ik denk dat Vin dit boek daadwerkelijk interessant zou vinden, maar goed, hij leest dus niet. Misschien die van jou wel?

De serie van Helen Grace van M.J. Arlidge
Zelf heb ik genoten van de eerste twee delen en ik moet nog op zoek naar tijd voor de rest van dze thrillerserie. Inmiddels liggen er 9 boeken in deze serie in de winkels en nummertje 10 verschijnt het einde van deze maand. Mijn vader is in ieder geval enorm enthousiast en kan maanden uitkijken naar het volgende deel.

Stad van glas van Robert Pobi
Nog een hele sterke thriller die ik je absoluut aanraadt, maar die ook heel erg goed geschikt is voor een mannelijke lezer. Vooral de hoofdpersoon maakt dit een absolute must read. Extra fijn, als je deze hebt verslonden kun je door naar het volgende boek over Lucas Page, Onder druk!

Dat wordt nooit wat van Bert Visscher
Wij zijn fan van cabaret en we gaan bijna altijd naar de nieuwe shows van Bert Visscher. In dit boek vertelt Bert Visscher zijn verhaal en dat verhaal lijkt me echt interessant!

Dat gaat nooit lukken van Marc Randolph
In dit boek vertelt een van de medeoprichters van Netflix het succesverhaal én worden er tips gegeven over hoe je mensen kunt bereiken. Volgens mij is dit een heel interessant boek met een kijkje achter de schermen bij Netflix én handige tips die je zelf kunt toepassen in het leven.

Nooit meer te druk van Tony Crabbe
Ik denk dat we allemaal wel wat tips kunnen gebruiken om wat minder druk te zijn. Met corona kwamen we in een compleet andere wereld, maar dit boek is nog steeds relevant. Daarnaast heeft de auteur nog een ander boek geschreven, helemaal in coronastijl: Een nieuw begin. Combi-cadeautje anyone?

Arsène Lupin van Maurice Leblanc
Heb jij de toffe serie van Lupin al gezien op Netflix ? Een spannende, zenuwslopende miniserie, gebaseerd op een boek. Drie boeken van deze auteur zijn inmiddels verschenen en het vierde deel verschijnt in juni. Enjoy!

Verliefd op Europa van Roëll de Ram
Hopelijk kunnen we deze zomer weer op pad buiten Nederland en hoe kun je dat beter doen met fijne inspiratie in Europa? Buiten Europa zit er waarschijnlijk/helaas nog niet in, maar er zijn voldoende mooie plekken te vinden in Europa zelf! Roëll van We Are Travellers zet de mooiste plekken op een rij in haar nieuwste boek!

Jamie Oliver 7x Anders
Bij ons thuis kook ik nooit. Vin staat altijd in de keuken. Vaak voor een gerecht dat we al eeuwen eten of af en toe met een recept uit een kookboek of van een foodblog. Nu lijkt dit nieuwe boek van Jamie Oliver me echt tof, met 125 recepten, gewoon voor de week!

Welk boek zou jij aan jouw vriend/man willen geven? En heb je nog tips?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.