Beter laat dan nooit – Charlotte de Monchy

Yes, het zesde boek van Charlotte de Monchy ligt in de winkels! Sinds afgelopen dinsdag kunnen lezers weer genieten van een nieuw boek door deze fantastische feelgoodauteur. Ik mocht een exemplaar ontvangen van Boekerij en vandaag lees je mijn recensie!

Als Merle hoort dat haar hippie-oma haar enige bezit, het oude statige huis op de rotsen van Cornwall, heeft verkocht aan een investeerder, vreest ze dat de oude vrouw het slachtoffer is geworden van een harteloze oplichter. Hoewel Merle – een succesvolle internetondernemer en een no-nonsense type – gemengde gevoelens heeft over de kleurrijke levensstijl van haar artistieke, hasj rokende oma, besluit ze toch af te reizen naar het kleine dorpje waar ze als kind vele zomers doorbracht. Want als het om zaken gaat, beschouwt ze zichzelf als de aangewezen persoon om haar bij te staan.

Als de investeerder die haar oma heeft uitgekocht James Miller blijkt te zijn, de pestkop van het dorp die vroeger kwallen in haar zwembroek duwde, is Merle dubbel gemotiveerd hem een lesje te leren. Helaas blijkt hij ineens ook de kleinzoon van oma’s nieuwe grote liefde te zijn, wat de situatie ingewikkeld maakt. Helemaal als ze min of meer gedwongen wordt om samen met hem een verrassingsbruiloft te organiseren voor de bejaarde geliefden.

Charlotte de Monchy staat er natuurlijk om bekend dat ze fijne feelgoodboeken schrijft op prachtige plekken en met een fijne schrijfstijl. Op die onderwerpen stelt ze in Beter laat dan nooitabsoluut niet teleur. We reizen met Merle af naar een klein dorpje in Engeland en kunnen meegenieten van de mooie omgeving. Ook schiet je door het verhaal door de vlotte schrijfstijl. Het wordt op geen enkel moment saai en het is moeilijk om het boek weg te leggen.

Wel vond ik het boek net iets minder dan haar vorige titels. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ik een heel klein beetje teleurgesteld ben. De reden daarvoor zijn de personages. Ze zijn allemaal best wel excentriek en hoewel dat absoluut niet erg is, het kan zelfs heel erg fijn zijn voor een verhaal, kwamen ze in Beter laat dan nooit niet echt bij mij binnen. De personages kwamen niet altijd realistisch over en de dynamiek tussen sommige mensen klopte voor mij ook niet helemaal. Het zorgde niet voor heel veel minder leesplezier, maar haalde me af en toe wel een beetje uit die flow die ik normaal gesproken altijd wel heb met de boeken van De Monchy.

Wat ik wel heel erg leuk vond is dat het de auteur wederom gelukt is om je een personage dat op het eerste oog compleet niet sympathiek is, uiteindelijk wel leuk te laten vinden. Dat is kenmerkend voor haar boeken en dat is wederom gelukt met Merle. In het begin kon ik haar wel achter het behang plakken, maar na verloop van tijd begon ik haar steeds leuker te vinden en aan het einde vond ik zelfs jammer dat het een standalone is en we geen tweede boek gaan krijgen.

Misschien waren mijn verwachtingen nét iets te hoog, maar ik ben een ietsiepietsie teleurgesteld. Maar alsnog heb ik wel genoten van dit nieuwste boek van Charlotte de Monchy en is weer een fijne feelgoodroman met een vlotte schrijfstijl, precies zoals we gewend zijn!

Wat is jouw favoriete boek van Charlotte de Monchy?

Liefs,
Marleen

Titel: Beter laat dan nooit ♥ Auteur: Charlotte de Monchy ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789022592694 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.