12 blogideetjes voor boekbloggers

In augustus blog ik alweer vijf jaar op Favoritez, wauw! Naast heel veel recensies zijn er de afgelopen jaren heel veel verschillende artikeltjes online verschenen. Af en toe kan het best lastig zijn om weer ideetjes te bedenken voor nieuwe artikelen. Daarom deel ik vandaag een lijstje met 12 tips voor artikelideetjes voor jouw boekenblog!

Deel een lijstje met jouw favoriete boeken
Dit lijstje kun je helemaal invullen zoals je zelf wilt. Deel bijvoorbeeld je favoriete boeken allertijden, je favoriete fantasy’s of juist een lijstje met fijne boeken om dit zomer te lezen. Ik merk zelf dat lijstjes het zelf goed doen én ik vind ze zelf ook leuk om te lezen. Je lezers zullen misschien een aantal titels al hebben gelezen, maar ze kunnen er altijd nieuwe inspiratie uithalen!

Deel jouw TBR (jar)
Een ander tof lijstje wat je altijd op je blog kunt delen is jouw TBR! Deel bijvoorbeeld een stapeltje die je altijd nog wilt lezen of juist een lijstje met boeken die je de komende tijd wil gaan ontdekken. Of misschien werk jij wel met een TBR jar en deel je de titels die je daarin hebt gestopt. Misschien kom je mensen tegen die nog dezelfde boeken op hun TBR hebben staan (gezellig samen lezen) of misschien inspireer je mensen om ook eindelijk hun eigen TBR te tackelen.

Schrijf een column
Een van de leukste artikelen om te schrijven vind ik columns (ik heb alleen niet altijd inspiratie voor nieuwe onderwerpen). In een column kun je jouw mening op papier zetten en kun je mensen vragen om hun eigen mening daarop te geven. Zo kun je interessante gesprekken aangaan.

Deel je nieuwe boeken in een boekenbuit
Elke maand verschijnt hier op de blog een artikel met mijn nieuwe boeken van de maand ervoor. Ik vind dit zelf altijd leuke artikeltjes om te schrijven én ik kan gelijk terugblikken welke toffe nieuwe boeken ik heb toegevoegd. In een boekenbuitartikel kun je tegelijk verwijzen naar recensies als deze al online staan of mensen juist nieuwsgierig maken naar recensies die nog gaan komen!

Geef een rondleiding door jouw boekenkast
Ruim je boekenkast op, maak wat mooie foto’s en geef jouw lezers een rondleiding door jouw (mini)bibliotheek. Vertel bijvoorbeeld hoe jij je kasten hebt ingedeeld, laat je mooiste en favoriete boeken zien, vertel welke boeken je nog graag zou willen toevoegen. Alles is mogelijk! En geef toe, wie vind het niet heerlijk om in de boekenkast van iemand anders te snuffelen?

Deel jouw bookish verlanglijstje
Elke boekenwurm heeft wel een aantal boeken op zijn of haar verlanglijstje staan, toch? Zet die boeken op een rijtje en deel ze in een leuk artikel. En wie weet, misschien leest er wel iemand mee die je plotseling verrast!

Vul een booktag in
Booktags zijn leuke en vaak snelle manieren om op een leuke manier jouw boekenliefde te delen. Er zijn duizenden tags die je kunt invullen en persoonlijk vind ik ze altijd – mits met mate – leuk om te lezen én in te vullen. Vul bijvoorbeeld de €150,- aan boekenbonnen-tag in! Vind ik leuk!

Deel jouw bookish confessions
Maak jij ezelsoren in je boek? Lees je altijd eerst de laatste pagina? Heb jij wel eens een boek in bad laten vallen? Deel jouw bookish confessions in een grappig artikel. Zo leren jouw lezers je nog beter kennen en misschien vind je wel iemand die precies dezelfde gekke dingen doet!

Maak een lijstje met jouw favoriete covers
Don’t judge a book by it’s cover, maar als boekenwormen zijn we natuurlijk dol op mooie covers. Jij hebt vast ook een paar prachtige covers in je kast staan en geloof me, die willen jouw lezers zien! Maak een paar leuke foto’s en deel waarom juist deze boeken favoriet zijn.

Geef advies
Als boekblogger heb jij ervaring met fijne boeken, toch? Geef daarom in een artikel advies welk boeken aanraders zijn in een bepaald genre, hoe je goedkoop boeken kunt kopen of geef je lezers de mogelijkheid om jouw om persoonlijk advies te geven. Eén van de leukste dingen als boekblogger vind ik dat mensen aangeven dat ze een boek hebben gekocht op mijn aanraden!

Interview een auteur
Als boekblogger heb je vaak net wat meer kans om een (internationale) auteur te interviewen. Bijvoorbeeld in overleg met de uitgeverij of juist door de auteur zelf een mail of berichtje te sturen. Zo heb ik de afgelopen jaren een paar hele toffe auteurs mogen interviewen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Erin Watt? Of Jojo Moyes en Jennifer L. Armentrout? Zo tof!

Deel jouw tips om meer te lezen
Iedereen is op zoek naar meer tijd om te lezen. Voor de mensen lezers zitten er te weinig uren in een dag om onze eindeloze TBR-stapel te lezen. Misschien heb jij wel een aantal goede tips waardoor je net wat meer leesmomentjes kunt pakken! Deel ze en mensen zullen je eeuwig dankbaar zijn!

Ben jij een boekblogger? En heb je nog leuke ideetjes voor een artikel?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.