Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Over het algemeen lees ik eigenlijk alleen maar waar ik zin heb. Ondanks dat ik zelf boekblogger ben en ik hoop mensen te bewegen om een bepaald boek te kopen en te lezen, ben ik zelf over het algemeen niet heel beïnvloedbaar. Als ik een boek lees naar aanleiding van een positieve recensie, stond dat boek vaak zelf al op mijn radar en lees ik ‘m alleen iets sneller. Maar bij Daar waar de rivierkreeften zingen ging dat anders. Dat boek zou nooit op mijn radar zijn gekomen als ik het boek niet bij zoveel mensen voorbij had zien komen. Vandaag lees je mijn recensie van dit bijzondere boek!

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.

Ik heb even getwijfeld of ik een complete recensie zou schrijven of een mini-recensie, want ik heb het boek gelezen via Kobo Plus. Ik vond ‘m echter zo bijzonder dat ik er een hele recensie aan wilde wijden. Ik had van te voren helemaal geen verwachtingen en had mezelf ook voorgenomen dat als ik het boek niets zou vinden ik zo iets anders zou oppakken. Zo’n boek, van ach, laten we het een kans geven. Ben ik even blij dat ik dat heb gedaan, want wauw, zo’n mooi boek!

Daar waar de rivierkreeften zingen is enorm mooi, treurig, maar tegelijk ook hoopvol en voor heel bijzonder. Het boek draait om Kya die in haar eentje opgroeit in het moeras. Ze wordt stuk voor stuk door haar familie in de steek gelaten en zorgt vanaf heel kleins af aan voor zichzelf. Ik vond het heel bijzonder en ook verdrietig om te zien hoe Kya opgroeit en met alle tegenslagen omgaat. Aan de ene kant is ze een heel normaal meisje en aan de andere kant ook anders dan iedereen die je in je leven gaat tegenkomen. De auteur heeft haar karakter en haar groei heel mooi papier gezet.

Je volgt het verhaal van Kya sinds ze een klein meisje is tot ver nadat ze volwassen is geworden. Je maakt alles mee, van eerste keer ongesteldheid en allerlei verschillende gerechten voor zichzelf maken tot een allesomvattende liefde. Wat ik wel een beetje jammer vond is dat je niet heel duidelijk verschil merkt in hoe Kya tegen de wereld aan kijkt. Je weet hoe oud ze ongeveer is, maar als je het boek op een willekeurige pagina openstaan merk je niet aan de denkwijze van haar hoe oud ze is. De ontwikkeling komt zeg maar niet helemaal lekker uit de verf. Ze is echter wel een ongelofelijk lief meisje en later vrouw, waar je echt van gaat houden.

Daar waar de rivierkreeften zingen heeft echt mijn hart gestolen en ik ben zo blij dat ik dit boek heb gelezen! Ik kan ‘m je echt, echt aanbevelen! Naast dat dit boek lief, treurig en hoopvol is, zit er ook nog een perfect einde in waar je mond van openvalt. Echt een aanrader!

Had jij al eens van dit boek gehoord?

Liefs,
Marleen

Enne.. het boek is gratis te lezen via Kobo Plus! 

Titel: Daar waar de rivierkreeften zingen ♥ Auteur: Delia Owens ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 379 ♥ ISBN: 9789044358902 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Wat een mooie recensie! Ik heb het boek al vaak voorbij zien komen, maar ging er vanuit dat het niks voor mij zou zijn. Onze smaak komt meestal wel overeen, dus misschien moet ik het toch maar proberen de volgende keer dat ik KoboPlus gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.