Mijn favoriete boeken van deze zomer (2020)

De zomer is zo goed als voorbij en we gaan richting de herfst. Hopelijk heb je een heerlijke zomer gehad en heb je een aantal mooie boeken kunnen lezen. Ik heb enorm veel nieuwe favorieten ontdekt en enorm veel mooie boeken gelezen in de afgelopen maanden. Ik vond het wel weer tijd voor een lijstje met favorieten. Lees je mee?

Cinder & Ella van Kelly Oram
Een van mijn favoriete YA’s is toch wel Cinder & Ella. Ik kreeg het boek als lieve verrassing van Janneke en dit boek heeft echt een plekje in mijn hart gekregen. Het verhaal is enorm schattig en echt een sprookje, maar tegelijk ook met veel heftige en serieuze onderwerpen. Ik vind het knap hoe Kelly Oram daarin een prachtige balans heeft weten te vinden. Aanradertje deze!

Rood, wit & koningsblauw van Casey McQuiston
Dit boek was vorig jaar in het Engels al favoriet van het jaar, maar dit jaar haalt de Nederlandse vertaling die lijst wederom. Het is echt een van mijn favoriete boeken van deze zomer. Het boek is lief, schattig, bijna te perfect en het maakt je hart absoluut een stukje groter. Echt, als je dit boek nog niet hebt gelezen ren dan nu naar de winkels voor een exemplaar. You won’t regret it!

Stranddagboek van Emily Henry
Nog een boek dat een favoriet is van dit jaar en deze zomer en die ik nog beter vond dan ik van te voren had gehoopt. Dit boek is een heerlijke beach read, maar ook eentje met veel meer diepgang dan je op het eerste oog zou verwachten. Er zitten heftige onderwerpen in en de chemie tussen de hoofdpersonen is echt spot on!
Stranddagboek is te lezen met Kobo Plus.

Boyfriend Material van Alexis Hall
Dit boek was ook beter dan ik had gehoopt/verwacht. Ik bestelde dit boek al in februari nadat ik het bij mijn favo auteurs Christina Lauren voorbij zag komen op Instagram. Anders dan normaal begon ik bijna gelijk toen het boek op de mat viel en daar heb ik geen spijt van! De humor, de liefde, de chemie, alles klopt gewoon. Ik hoop absoluut dat dit boek snel naar Nederland wordt gehaald! Mijn recensie verscheen op Instagram, je leest ‘m hier.

Leef, lach, loch van Vanessa Gerrits
Nog zo’n verrassing, en ook nog van Nederlandse bodem. Ik kreeg een berichtje of ik dit boek wilde lezen en ik wilde ‘m een kans geven. Maar wat ben ik blij dat ik dit boek heb gelezen! Hij is zo leuk en schattig en ik wilde gelijk naar Schotland! Daarnaast kan ik ook niet wachten op deel 2, gimme me more van Rory en Esme!
Leef, lach, loch is te lezen met Kobo Plus.

De kleur van Colorado van Rebecca Yarros
Hoewel het boek iets minder goed is dan De laatste briefdie ik vorig jaar las, heeft Rebecca Yarros me absoluut weer geraakt met haar nieuwste pareltje. Ze heeft zo’n verslavende schrijfstijl en de meest realistische personages. Rebecca Yarros is echt nu een van mijn favoriete auteurs (top 5 materiaal zeg maar) en ik snak naar nieuw leesvoer van deze dame.

Moordgids van lieve meisjes van Holly Jackson
Stiekem heb ik dit boek niet echt in de zomer gelezen (oké begin juni), maar de vertaling verscheen wel in augustus en het was een absolute favoriet, dus deze hoort zeker in dit rijtje thuis. Het boek is spannend en er zit een enorme vaart in. Inmiddels heb ik ook het vervolg gelezen en ik hoop dat Volt deze ook snel naar Nederland haalt. Ik gaf dit boek zelfs weg tijdens de winacties van het jubileum vorige maand.

Long acre-serie van Roni Loren
De serie is nog niet afgelopen, maar de eerste twee delen las ik afgelopen zomer. Ik vind het een prachtige NA-serie met een aantal heftige onderwerpen. Sommige delen zijn wat duister en af en toe behoorlijk heftig, maar de auteur heeft echt heel mooi laten zien hoe trauma’s jaren later nog invloed hebben op je leven en hoe je langzaam maar zeker door kunt gaan met je leven. Helaas verschijnen deze boeken voor nu alleen als e-book, maar als je ebooks leest zijn dit echte must reads!

Omkijken naar morgen van Wendy Brokers
Ik sluit deze lijst af met het nieuwste boek van Wendy Brokers. She did it gewoon again, want wat is dit een prachtig en heftig verhaal. Nog steeds een feelgood, maar zeker eentje met een rauw en emotioneel randje. Eigenlijk staat Wendy elke zomer in de lijst met favoriete boeken, dus ik ben benieuwd wat de zomer van 2021 gaat brengen! 😉

Wat zijn jouw favoriete boeken van deze zomer (geweest)? Heb je nog tips?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Wat een heerlijke lijst! Ik heb ze óf gelezen óf ze staan op mijn TBR haha. Mijn aanraders van de zomer zijn Xeni en Rafe van Rebekah Weatherspoon. Echt hele fijne boeken!

  2. Boyfriend material en moordgids voor lieve meisjes horen ook tot mijn favoriete boeken van de zomer! 🙈
    Voor de rest is Confess van Colleen Hoover ook een favoriet, net als The Two Lives of Lydia Bird van Josie Silver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.