De avonturen van Amina al-Sirafi – Shannon Chakraborty

Toegegeven, dit boek stond niet echt op mijn TBR. Ik vond de eerste serie van Chakraborty tof,  maar het tweede deel zo langdradig, dat ik ook een beetje huiverig was om een nieuw boek van haar op te pakken. Maar toen was De avonturen van Amina al-Sirafi, de prachtige limited edition, tijdelijk afgeprijsd, dus toen kon ik ‘m in combinatie met een boekenbon niet laten liggen. Ik besloot ‘m niet te laten liggen en gelijk te lezen…

Amina al-Sirafi zou tevreden moeten zijn. Tijdens haar legendarische carrière als een van de beruchtste piraten van de Indische Oceaan heeft ze achterbakse schurken, wraakzuchtige kooplieden, verschillende echtgenoten en zelfs een demon overleefd. Nu kan ze zich samen met haar familie terugtrekken om een rustig leven te leiden. Maar wanneer ze wordt opgespoord door een stinkend rijke moeder van een voormalig bemanningslid, krijgt ze een baan aangeboden die geen enkele bandiet kan weigeren: de ontvoerde dochter van haar kameraad opsporen in ruil voor een exorbitant bedrag. Ze krijgt de kans om nog één avontuur te beleven op haar geliefde schip de Marawati en een fortuin te verdienen dat de toekomst van haar familie voor altijd zou veiligstellen. Maar hoe dieper Amina in dit avontuur duikt, hoe duidelijker het wordt dat er meer achter de verdwijning van het meisje schuilgaat dan haar is verteld.

… en daar ben ik zo blij mee! Dit verhaal was tof! Ik heb echt enorm genoten en vond deze verslavend. Het is dat ik heel wat andere dingen tussendoor te doen had, anders had ik dit boek waarschijnlijk in 1 of 2 dagen uitgelezen. Als je de andere boeken van Chakraborty hebt gelezen, dan weet je dat ze een uitgebreide schrijfstijl heeft. Ze kan de sfeer in de oosterse wereld als geen ander neerpennen en dat heeft ze in dit deel ook weer gedaan. Maar waar ik het in haar eerste serie soms echt een beetje te langdradig vond, is dat in dit boek echt compleet niet het geval. De vaart zit er goed in, alles is heel erg goed te volgen (ook als je zelden fantasy leest) en alles is begrijpelijk. Maar vooral die sfeer? Echte pure perfectie!

Ook is dit boek enorm origineel. De hoofdpersoon is wat wat ouder en geen naïeve (net geen) tiener (meer), maar een veertiger (?) met de nodige lichamelijke klachten, bergen ervaring én een gezin dat ze moet onderhouden. Dat geeft het hele verhaal zo’n fijne, frisse en originele twist, heerlijk! Maar ook de sfeer op zich is natuurlijk origineel. Er zijn niet enorm veel boeken die zich in het Midden Oosten afspelen en alles staat zo goed op papier dat je er bijna zelf lijkt te lopen/varen.

Honest, ik dacht dat dit een standalone was toen ik ‘m kocht, maar in het begin werd al door de auteur aangegeven dat het weer een serie zou worden. Voor ik begon was ik daar een beetje teleurgesteld over, maar na het lezen? Yes, er komt meer over Amina! Ik kan echt niet wachten op de rest, want dit eerste boek over haar avonturen was GENIETEN! Dus zet deze op je TBR (als die er nog niet stond) en enjoy!

Heb jij wel eens een boek van Shannon (S.A.) Chakraborty gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De avonturen van Amina al-Sirafi ♥ Auteur: Shannon Chakraborty ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 473 ♥ ISBN: 9789022598726 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.