De leukste boekwinkels in London

In april waren we voor een heerlijk weekend in London en het was geweldig. London is echt een van mijn favoriete steden wereldwijd en het was heerlijk om er weer eventjes terug te zijn (en ik wil alweer terug!). Natuurlijk ben ik in een aantal boekwinkels geweest en ik zet mijn favorieten op een rijtje!

Notting Hill Bookshop
Op de eerste dag gingen we gelijk naar Notting Hill. Notting Hill vond ik op donderdag niet heel erg bijzonder, maar het blijft alsnog een leuke wijk om door heen te lopen. Als je in Notting Hill bent mag je de Notting Hill Bookshop absoluut niet overslaan. Het is helaas niet de echte boekwinkel zoals je die uit de film met Julia Roberts mogelijk kent, maar het is wel een heerlijke winkel om doorheen te dwalen én ze hebben een fijne romance en YA sectie.

Daunt Books
Oké, hier ben ik afgelopen keer niet geweest, maar wel de vorige keer 2,5 jaar geleden. Dit is denk ik de mooiste boekwinkel in London en je hebt ‘m vast wel eens voorbij zien komen op Instagram. Deze boekwinkel staat vooral bekend om de grote reisboekencollectie, maar ook voor YA, romans of thrillers kun je hier terecht.

Waterstones Piccadilly Circus
Waterstones vind je door heel London (en ik heb er ook meerdere bezocht), maar mijn favoriet is toch echt wel de enorme winkel aan Piccadilly Circus. Het is de grootste boekwinkel van Europa en je kunt je hier echt uren vermaken. Ik werd vooral enorm gelukkig van de Romance sectie, want die is ENORM! Echt, deze boekwinkel mag je niet missen!

Foyles
‘Welcome book lover, you are among friends’. Met deze quote word je begroet als je Foyles binnenstapt. Ook deze boekwinkel is absoluut niet klein en het is een feestje om hierheen door heen te dwalen. Voor ieder wat wils, dus knap als je met lege handen naar buiten komt!

Gay’s the World
Oké, toegegeven, hier ben ik nog niet geweest, want het was te ver uit de buurt van overal waar we waren, maar deze boekwinkel vind je in de buurt van King’s Cross station en ze verkopen hier LHBTQ+ boeken. De volgende keer ga ik hier sowieso heen, dus ook al ben ik er niet geweest, alsnog een must visit, haha!

Ben jij wel eens in London geweest?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.