De echoman – Sam Holland

Heel af en toe pak ik een thriller op. Ik zou eigenlijk best wat meer thrillers willen lezen, maar tegelijkertijd gaat mijn voorkeur toch de hele tijd uit naar romance. Maar als ik dan een thriller lees, dan is het wel altijd eentje waar ik enorm naar uit heb gekeken. Zo was ik ook enorm benieuwd naar De echoman, die eerder deze maand (vorige week zelfs) verscheen bij HarperCollins. Vandaag lees je mijn recensie! 

Jessica Ambrose is op de vlucht. Ze wordt verdacht van het in brand steken van haar woning, waarbij haar echtgenoot is omgekomen en haar dochtertje zwaargewond raakte. Haar enige hoop is de gewetenloze rechercheur Nate Griffin, die ervan overtuigd is dat ze onschuldig is. Samen proberen ze de ware toedracht van de zaak te achterhalen.
Wanneer er in korte tijd meer verdachte zaken en moorden plaatsvinden, staat de politie voor een raadsel. Maar Jess en Nate ontdekken een link tussen de misdaden: iemand kopieert de moordmethoden van bekende seriemoordenaars uit de geschiedenis. Ze openen de jacht op een dader die zij ‘de echoman’ noemen, en zijn vastberaden hem te stoppen. Maar de echoman maakt zich alweer op voor een nieuw meesterwerk…

Dit boek kwam op mijn radar door het toffe thema en ik ben heel blij dat het heel erg tof is uitgewerkt. Dit is zoals een thriller voor mij zou moeten zijn: gruwelijk, verslavend en goed in elkaar gezet. Misschien niet helemaal geschikt om op een compleet lege maag te lezen ‘s ochtends, maar dat zegt ook wel veel over het verhaal, toch? 😉 Het idee achter het kopiëren van bekende seriemoordenaars is heel goed bedacht en zorgt bij sommige mensen misschien zelfs voor een beetje herkenning (als je fan bent van true crime bijvoorbeeld). Ik vond de vibe heel erg lijken op Criminal Minds, dus dit boek is een aanrader als je die serie met plezier hebt gekeken.

Wel kon je aan de schrijfstijl heel goed merken dat het een debuut is. Ja, het idee en de uitwerking is goed, maar de schrijfstijl voelde op sommige momenten te gemaakt. De personages maken niet hele logische keuzes en het voelde vaak te makkelijk. Zo vond ik het niet geloofwaardig dat Jess na twee minuten opeens alle puntjes bij elkaar weet te leggen. Maar tegelijkertijd heeft de auteur wel echt potentie. Tijdens het lezen leek de auteur met elk hoofdstuk meer uit haar schulp te kruipen en werd het verhaal grover en gruwelijker. Ik ben dan ook zeker van plan om eventueel volgende boeken van Sam Holland absoluut te lezen.

Het einde zag ik vanaf halverwege aankomen, maar dat vond ik niet eens heel erg jammer. Ik kon nog steeds genieten van het tweede deel en het einde. Wat ik ook erg fijn vond is dat de personages geen cliché thrillerpoppetjes zijn. Zo was Jess een bijzonder en origineel personage, met haar achtergrond en de manier waarop ze in het leven staat. Ik zou denk ik nog wel een boek met haar in de hoofdrol willen lezen (zolang Griffin dan ook maar terugkomt, haha).

Yes, dit was een hele fijne thriller! Ik heb genoten, ondanks een aantal kanttekeningen. Als je op zoek bent naar een toffe, maar ook gruwelijke thriller, zoek niet verder en lees De echoman. You won’t regret it!

Wat is de laatste thriller die jij hebt gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De echoman ♥ Auteur: Sam Holland ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 350 ♥ ISBN: 9789402709513 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel HarperCollins! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.