Over Emma – Rosie Walsh

Een paar jaar geleden las ik met heel veel plezier Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh. Toen ik in de voorjaarscatalogus van dit jaar zag dat deze auteur met een nieuw boek kwam wilde ik die uiteraard lezen. Ik las het boek afgelopen weekend in bijna één dag uit. Vandaag lees je mijn recensie!

Emma was er vrij zeker van dat ze nooit zo stom zou zijn om opnieuw verliefd te worden. Maar toen ontmoette ze Leo en daar was het dan: allesoverstijgende liefde. Binnen enkele maanden waren ze verloofd. Zeven jaar later kwam Ruby, hun dochter, en vervolgens John Keats, hun reddingshond. Ze zijn gelukkig in hun wellicht ietwat te kleine huis dat haar grootmoeder haar heeft nagelaten.

Leo, die als baby geadopteerd is, voelt zich voor het eerst van zijn leven helemaal thuis, hier hoort hij. En alles zou perfect zijn – als Emma was wie ze beweerde te zijn.

Als ‘Emma’ tenminste echt haar naam was.

En ook dit boek was weer enorm tof. Ondanks dat het boek bijna 400 pagina’s heeft vloog ik erdoorheen. Ik kon het boek heel moeilijk wegleggen en las het boek grotendeels in een middagje buiten in de zon uit. Wel moet ik zeggen dat ik niet zeker weet of dit boek aan Zeven perfecte dagen kan tippen. Het verhaal zit heel erg sterk in elkaar, maar aangezien ik al bekend ben met de stijl van Rosie Walsh wist ik een beetje wat ik kon verwachten dus ik miste een klein beetje het wauw-gevoel. Overigens ben ik absoluut niet teleurgesteld, maar dat WTF moment had ik niet, zeg maar.

Het enige waar ik een beetje moeite mee had was de behoorlijk oubollige schrijfstijl. Misschien ligt het aan de vertaling en bepaalde woordkeuzes, maar er stonden veel woorden in die ook een veel modernere variant kunnen hebben. Het haalde me niet helemaal uit de leesflow, maar ik stond er wel redelijk vaak bij stil. Het paste ook niet bij de personages, die niet bepaald oud zijn.

Het boek is een roman, maar heeft ook een hoge dosis aan onderliggende spanning. Je weet vanaf het begin dat er geheimen zijn en dat er iets staat te gebeuren. De auteur krijgt het voor elkaar om elke pagina spannend en interessant te houden en alles wat mooi gedoseerd duidelijk. Halverwege dacht ik even dat ik wist welke kan het op zou gaan en was bang dat de tweede helft saai zou worden, maar dat was gelukkig compleet niet het geval. Aan het einde zit nog een hele toffe twist, waardoor ik dit boek niet anders dan met 4,5 ster kon afsluiten.

Heftige onderwerpen, mooie plottwists en onderliggende spanning, dit boek is een dikke aanrader! Rosie Walsh heeft een hele originele manier van vertellen en ik kan niet wachten op nog meer boeken van haar! Lees dit!

Heb jij al eens van deze auteur gehoord?

Liefs, Marleen

Titel: Over Emma ♥ Auteur: Rosie Walsh ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 391 ♥ ISBN: 9789022594957 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.