Dit is ons verhaal – Ashley Elston

Een tijdje geleden ontving ik een persbericht van Best of YA, met daarin een nieuwe thriller Dit is ons verhaal. De flaptekst klonk heel erg goed, dus ik wilde ‘m graag lezen. Ik ontving een digitaal exemplaar en vandaag lees je mijn recensie!

Niemand weet wat er is gebeurd die ochtend in River Point. Vijf jongens gingen het bos in, vier kwamen er terug. Iedereen heeft een motief, maar niemand praat.

Kates afstudeerstage bij een advocatenkantoor is niet bepaald spannend, totdat haar baas op de grootste zaak gezet wordt die hun kleine dorpje ooit gekend heeft. Iedereen heeft het over de jongens van River Point. Er is bewijs dat de jongens schuldig zijn, maar de officier van justitie wil dat de zaak in de doofpot wordt gestopt. Hij heeft zijn functie namelijk te danken aan hun machtige families. Kate heeft zo haar eigen redenen om de zaak op te willen lossen en laat het hier niet bij zitten. Maar kan ze de geheimen van de jongens ontrafelen zonder haar eigen geheimen te onthullen?

Terwijl Kate gevaarlijk dicht bij de waarheid komt, wordt duidelijk dat niemand is wie hij lijkt. Als Kate niet snel ontdekt wie de echte dader is, komen er levens op het spel te staan… inclusief dat van haarzelf.

Laat ik beginnen met dat ik het hartstikke tof vind dat dit boek door dezelfde auteur is geschreven als 10 blind dates, een überschattig boek! Met Dit is ons verhaal laat Ashley Elston zien dat ze ook thuis is in het spannende genre, want spanning zit er absoluut in. Het idee is heel erg tof en ik snap zeker de verwijzing naar Riverdale en Thirteen Reasons Why. Het verhaal wordt grotendeels verteld uit het perspectief van Kate, maar wordt afgewisseld door het perspectie van de moordenaar en verhoren met getuigen en verdachten. Heel tof!

Kate is een tof personage om het verhaal te ervaren. Ze is nieuwsgierig, niet op haar mondje gevallen, maar tegelijkertijd ook nog steeds een tienermeisje die heel veel drama over zich heen krijgt. Ik hou wel van dit soort drama’s waarbij het verhaal zich rondom een rechtszaak speelt en dat aspect is erg goed uitgewerkt. Helaas vond ik niet alles even goed. Zo vond ik het einde een beetje een anticlimax. Ik had er denk ik wat meer van verwacht, want er wordt op een hele spannende manier naar toe gewerkt en ik hoopte op een WTF-einde. Die ontbrak voor mij een beetje.

Ook lees je halverwege in het boek al wie het niet heeft gedaan en dat vond ik ook jammer. Ik denk dat dit boek een stuk sterker zou zijn geweest als je tot aan het einde zou twijfelen wie het nu heeft gedaan, maar die verrassing is grotendeels al weg. Nog steeds zit de vaart er enorm in en is het boek echt spannend, maar het einde had wat sterker mogen zijn. Ook de love interest vond ik niet zo denderend en had wel achterwege mogen blijven. Ook zonder een romantisch tintje zou dit boek tof zijn.

Ik heb zeker genoten van Dit is ons verhaal, maar het heeft me niet van mijn sokken geblazen. Ik had iets meer van het einde verwacht, maar nog steeds is dit een enorm sterke YA-thriller.

Lees jij wel eens YA-thrillers?

Liefs,
Marleen

Titel: Dit is ons verhaal ♥ Auteur: Ashley Elston ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789000373444 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als digitaal recensie-exemplaar, dankjewel Best of YA!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.