Heerlijk duurt het langst – Jill Mansell

Een recensie op zondag? Yes, doen we gewoon! Ik heb de laatste tijd zoveel toffe boeken gelezen en eigenlijk te weinig ruimte om ze te delen #luxeprobleem! Sinds een aantal jaren ben ik fan geworden van de boeken van Jill Mansell. Al haar nieuwe boeken sinds Lang leve de liefde heb ik verslonden en ik kon natuurlijk haar nieuwste boek niet laten liggen. Ik leende het boek via de bibliotheek en heb wederom genoten. Je leest vandaag mijn recensie!

Wie heeft er ooit genoeg van romantiek? Lainey wel na haar laatste relatie. Zij dacht dat het voor altijd was, hij dacht al aan de volgende. En dus is ze, wanneer ze haar nieuwe baan begint bij een chaotisch gezin in Cornwall, niet geïnteresseerd in Seth, de stiefzoon van haar baas, hoe aantrekkelijk hij ook is (en dat is héél aantrekkelijk). Vooral omdat Seth een perfecte vriendin heeft. Maar Lainey was niet helemaal eerlijk over haar leven, en Seth is ook niet helemaal wat hij lijkt. Als iedereen iets te verbergen heeft, is het ingewikkeld! Komt de liefde naar hen toe deze zomer?

Jill Mansell kennen we natuurlijk als de queen van de feelgoods en ze heeft wederom met dit boek laten zien dat ze enorm fijne zomerse romans neer kan pennen. Heerlijk duurt het langst is een ultieme zomerse read en echt perfect boek om deze zomer op het strand, tuin of balkon te lezen. Of gewoon lekker op de bank als dat je voorkeur heeft. Is het cliché? Ja, absoluut. Is het verrassend? Eh, niet echt. Maar dat geeft dus helemaal niets, want je hebt gewoon een aantal uren leesplezier en daar hebben we allemaal wel eens behoefte aan, toch?

Wat ik fijn vind aan de recentere boeken van Mansell is dat er weinig afwisseling is tussen de perspectieven waardoor het niet zo chaotisch is. Heerlijk duurt het langst lees je vanuit Lainey en Seth (en heel af en toe vanuit iemand anders, maar dat is te verwaarlozen) en het zijn beide hele fijne, lieve en sympathieke personages. De sfeer wordt echt door hen gezet, maar ze worden er ondersteund door een heel arsenal aan toffee bijpersonages, want die familie van Seth? Die is echt ronduit fantastisch!

Maar het is niet alleen maar luchtig en humor, Mansell weet er op een fijne en subtiele wijze wat serieuzere onderwerpen in te fietsen, precies zoals we gewend zijn. Het zorgt voor de perfecte dosis diepgang en daarmee krijg je een fijne balans in een perfecte lichte feelgood en wat extra lagen. Houden we van. Ik denk dat dit boek mijn favoriet is tot nu toe van Jill Mansell en wederom smaakt het naar meer!

Met Heerlijk duurt het langst heeft Mansell het weer gedaan, want geloof me, deze fijne zomerse feelgood wil je deze zomer lezen! Ik heb genoten van Lainey, Seth en de rest en vond het stiekem best jammer dat het boek uit was!

Heb jij al eens een boek van Jill Mansell gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Heerlijk duurt het langst ♥ Auteur: Jill Mansell ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 346 ♥ ISBN: 9789024588510 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.