Een glimp van jou – Holly Miller

Er zijn van die boeken die gelijk je aandacht trekken, vanaf het moment dat je ziet. Een glimp van jou was voor mij zo’n boek en direct nadat ik het boek in de zomercatalogus van HarperCollins zag wist ik dat ik dit boek moest lezen. Deze week deed ik mee aan de Instagram-tour samen met Paula, Jennifer, Natasha en Fleur en vandaag lees je mijn recensie.

Joel is bang voor de liefde en laat niets of niemand te dichtbij komen. Callie werkt in de plaatselijke koffiebar die ooit van haar verongelukte beste vriendin Grace was. Ze probeert ondanks de pijn haar leven weer op de rit te krijgen. Als Callie en Joel elkaar ontmoeten, voelen ze ondanks hun reserves een ongekende aantrekkingskracht en verbondenheid. Het is direct duidelijk: ze horen bij elkaar. Maar Joel heeft een geheim dat hem al jarenlang verscheurt. En om Callie toe te laten tot zijn leven, moeten ze beiden een hoge prijs betalen. Is Joel nog in staat tot liefde, en zo ja: wat is dan de juiste vorm? Kunnen ze samen het geluk vinden dat ze zo hard verdienen, of is elkaar loslaten de enige optie?

Met een tekst als De mooiste liefdesroman die je dit jaar zult lezen is mijn interesse gewekt, maar zijn mijn verwachtingen ook torenhoog. De flaptekst voorspelt een hartverscheurend verhaal, dus ik was ook een beetje huiverig. Ik hou van boeken waar ik echt van breek, dus ik was benieuwd of Een glimp van jou dat ook voor elkaar zou krijgen. En ja, dat heeft Holly Miller voor elkaar gekregen. Hoewel ik geen hoopje tranen was aan het einde of tijdens het lezen, heeft dit boek me echt diep geraakt en iets met me gedaan. Dit boek is met recht een boek dat je lang bij zal blijven.

Het verhaal van Joel en Callie is heel goed te beschrijven als hartverscheurend. Dit boek is anders dan je tot nu toe hebt gelezen, want er is geen enkel boek zoals deze. Holly Miller heeft een liefdesroman geschreven die ook enorm zenuwslepend is. Je weet al vrij snel hoe het afloopt, maar nog steeds houdt ze je op het puntje van je stoel. Dit boek leest als kijken naar een trainwreck, het is afschuwelijk maar je wilt blijven lezen (alleen maar op een positieve manier).

Met een vrij langzame schrijfstijl die helemaal bij het verhaal past trekt de auteur je in het verhaal en laat ze je langzaam kennis maken met de hoofdpersonages. Vooral Joel is een aparte en bijzondere man. Hij ziet in zijn dromen wat er gaat gebeuren met de mensen van wie hij houdt en ondanks dat onderwerp is dit boek pijnlijk realistisch. Je gaat van de personages houden en langzaam breekt je hart in duizend kleine stukjes. Ik wilde dit boek dichtbij me houden, maar tegelijkertijd ook door de tuin gooien.

Zoals je kunt lezen heb ik enorm genoten van Een glimp van jou. Het boek is bijzonder, hartverscheurend en realistisch. Die tekst op de cover zou zomaar eens waarheid kunnen worden.

Stond dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Een glimp van jou ♥ Auteur: Holly Miller ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 380 ♥ ISBN: 9789402705447 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit recensie-exemplaar gekregen in ruil voor mijn bijdrage aan de Instagram-tour, dankjewel HC!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.