De verborgen geschiedenis van ons – Jessi Kirby

Een paar jaar geleden las ik het eerste vertaalde boek van Jessi Kirby, Dingen die we zeker weten. Een boek dat me gelijk aansprak vanwege de flaptekst. Inmiddels is er dit jaar een tweede boek van Jessi Kirby verschenen en wederom sprak de flaptekst mij aan. Ik hoopte op weer een fijn, lief en mooi verhaal en vandaag lees je of mijn verwachtingen zijn waargemaakt!  

Na een verkeersongeluk waarbij ze bijna is verdronken, komt Olivia bij in het ziekenhuis. Ze kan zich niets van de gebeurtenissen herinneren. Aanvankelijk denkt ze dat het komt doordat ze een week in coma heeft gelegen, maar dan blijkt dat ze meer tijd ‘kwijt’ is: ze herinnert zich niets meer van de afgelopen vier jaar. Zelfs de jongen die beweert haar vriendje te zijn is een vreemde voor haar… Iedereen blijft haar maar vertellen wie ze is, waar ze van houdt en waar ze een hekel aan heeft, maar zelfs het feit dat ze vegetariër zou zijn, zegt haar niets. De enige van wie ze niets hoort is Walker, de jongen die haar leven heeft gered. Telkens wanneer ze hem probeert te bedanken, gaat hij haar uit de weg. Liv raakt er steeds meer van overtuigd dat er dingen voor haar worden verzwegen. Maar waarom?

Mocht je op zoek zijn voor een fijn, lief boek voor tussendoor, een boek waarmee je in een paar uurtjes helemaal kunt ontspannen, dan is De verborgen geschiedenis van ons het boek voor jou. Je vliegt echt door dit boek heen en binnen een paar uurtjes heb je dit boek uitgelezen. Jessi Kirby heeft een ontzettend vlotte schrijfstijl, maar tegelijkertijd zit er ook een bepaalde spanning tussen de regels doorgeweven waardoor je steeds meer wilt ontdekken. Want wat is er precies gebeurd bij het ongeluk van Liv en wie was ze nu eigenlijk voor het ongeluk?

De onzekerheden en problemen die bij het geheugenverlies van Liv komen kijken zijn ontzettend goed beschreven. Nog steeds is Liv een tienermeisje die niet ongelofelijk veel zelfverzekerdheid heeft, maar door haar geheugenverlies weet ze al helemaal niet meer wie ze is. Die ontdekkingstocht naar zichzelf en waarbij ze soms wordt geholpen, maar soms nog wel meer wordt tegengewerkt door haar omgeving staat ontzettend mooi op papier. In zo’n 250 pagina’s maakt Liv een mooie, maar vooral geloofwaardige groei door.

Hoewel de spanning goed wordt opgebouwd en je daardoor steeds wilt verder lezen is het einde wel redelijk voorspelbaar en eigenlijk een beetje zwak. Dit boek is uitermate geschikt voor een wauw einde, waarmee je hart een stukje groter wordt. Dat einde miste ik helaas wel een beetje. Nog steeds is het een heerlijk en fijn boek, maar het einde had beter gekund.

De verborgen geschiedenis van ons is een fijn boek die je even tussendoor leest. Verwacht geen vuurwerk en heel veel wauw-momenten, maar vooral veel liefde en een klein verhaal. Ondanks het einde vind ik het wel een aanrader. Een aanrader voor tussendoor.

Heb jij al eens van deze auteur gehoord?

Liefs,
Marleen

Titel: De verborgen geschiedenis van ons ♥ Auteur: Jessi Kirby ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 256 ♥ ISBN: 9789402701074 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.