Happy Birthday: 24 dingen die ik wil doen voor mijn 24e

Happy Birthday to me! Vandaag blaas ik 23 kaarsjes uit en dat vier ik vanavond uitgebreid met tapas met mijn vriend. Ik vind het altijd wel leuk om een beetje in het verjaardagthema te blijven hier op Favoritez en dat wil ik graag doen met dit lijstje van vandaag. Een hele tijd geleden kwam ik dit toffe idee tegen bij Anouk van www.readingtraveller.nl en ik ging gelijk ook zelf nadenken over dingen die ik zelf nog wil doen voor mijn volgende verjaardag. Heel erg leuk om over na te denken, maar misschien nog wel leuker om ernaar uit te kijken. 

Ik vind het altijd heerlijk om lijstjes te maken, maar over het algemeen ben ik er niet zo goed in om me er ook aan te houden. Maar toch, ik hou ervan om over dingen na te denken die je zou kunnen doen, luf it. Bij deze mijn lijstje!

 1. Een baan vinden
  Dit eerste puntje staat niet voor niets bovenaan en ben ik eigenlijk nu al mee bezig. Op dit moment ben ik nog bezig met mijn master en wil ik eigenlijk een wat serieuzere bijbaan met meer inhoud, maar het zou fijn als dit gelijk een baan is waarin je fijne doorgroeimogelijkheden hebt. Waar ik precies zou willen werken zou ik echt nog niet weten, maar ik heb wel heel veel zin om bij iets nieuws aan de slag te gaan.
 2. Afstuderen 
  Dit puntje staat ook heel erg hoog op mijn lijstje voor volgend jaar en wil ik het liefst gisteren nog afstrepen, haha! Ik heb op zich geen spijt dat ik ben begonnen met mijn master, maar mijn hobby is het absoluut niet. Nu is het gewoon het doel om zo snel mogelijk af te studeren en klaar zijn met het hele studeren. Wish me luck!
 3. Een nieuwe stempel in ons paspoort
  Wij hopen volgend jaar opnieuw een fantastische grote reis te maken en zijn ons nu al aan het oriënteren op bestemmingen. De eerst volgende twee reisjes zijn al wel geboekt (Antwerpen met de aankomende jaarwisseling en Lissabon & Porto in maart), maar we kijken ook al enorm uit naar een nieuwe grote reis. De afgelopen jaren zijn we al naar Mexico, Thailand, Sri Lanka en Bali geweest en ik ben heel benieuwd waar we nu heen gaan. De reis staat vooralsnog gepland in september (en misschien zelfs wel een stuk van oktober erbij), dus hopelijk ben ik dan helemaal klaar met studeren!
 4. Meer koken
  Als je mij al iets langer volgt weet je dat ik absoluut geen held ben in de keuken, maar het wel heel leuk vind om nieuwe recepten te ontdekken. In onze nieuwe keuken hoop ik wel wat meer te koken en probeer ik zo vaak mogelijk nieuwe recepten uit! Ik hoop het komende jaar heel veel leuke recepten uit te proberen en vooral beter te worden in koken. Heb je nog tips voor lekkere gerechten?
 5. Nog meer bakken
  In tegenstelling tot het vorige puntje vind ik bakken wel heel erg leuk, hoewel ik er ook niet heel erg goed in ben. Ik hou van het bakken van koekjes, taarten en andere lekkere dingen en we hebben nu echt de perfecte keuken om dat in te doen (lees: heel veel aanrechtblad om vies te maken).
 6. Een boek (of eigenlijk heel veel boeken) in de tuin lezen
  Heel fijn, bij onze nieuwe huis zit een tuin! Hoewel deze absoluut een enorme opknapbeurt nodig heeft (staat allemaal gepland voor dit voorjaar) kan ik straks wel genieten van een boek in de tuin. Ik zie mezelf al helemaal zitten op een fijne loungeset met een fijn boek en een verfrissend drankje!
 7. Meer tijdschriften lezen
  Ik hou van een leuk tijdschrift op z’n tijd. Jarenlang heb ik een abonnement gehad op de LINDA., alleen las ik het blad eigenlijk zelden. Er ligt nog een enorme stapel in mijn boekenkast met ongelezen tijdschriften, waaronder dus de LINDA. en een groot aantal reistijdschriften. Tijd om deze ook maar te gaan verslinden en mezelf af en toe te trakteren op een nieuw blad!
 8. Een boek schrijven
  Dit puntje staat op ongeveer elk lijstje dat ik graag zou willen doen, maar tot nu toe is het grandioos mislukt (helaas). Ik heb heel veel ideeën in mijn hoofd voor heel veel verhalen, maar ik werk ze zelden uit. Het afgelopen jaar heb ik twee hele leuke (al zeg ik het zelf) verhalen geschreven voor de Hebban Feelgood Club en daar heb ik echt van genoten, maar grote verhalen uitwerken? Ho, maar! Hopelijk kan ik dit puntje toch zo goed als afstrepen voor mijn 24e verjaardag!
 9. Gezinsuitbreiding!
  Hopelijk dacht je bij dit puntje niet aan menselijke gezinsuitbreiding, want daar zijn we absoluut nog niet aan toe. Met dit puntje doelde ik namelijk op een konijntje (of twee)! Al sinds mijn vriend en ik samenwonen zeur ik eigenlijk al om een konijntje en nu we een tuin hebben mag het eindelijk! Zodra het in het voorjaar wat beter weer wordt ga ik op serieuze konijnenjacht (klinkt verkeerd, I know) en show ik onze nieuwste aanwinst natuurlijk hier! Bereid je in ieder geval voor op heel veel bunnyspam!
 10. Barbecueën in onze eigen tuin
  Een vervolg op puntje 6: als onze tuin straks helemaal af is gaan we natuurlijk uitgebreid en hopelijk heel vaak barbecueën! Met z’n tweeën, met familie of met vrienden, heerlijk vooruitzicht!
 11. Iets nieuws met Favoritez
  Dit puntje klinkt een beetje vaag en is voor mezelf ook nog niet helemaal zeker, maar ik wil in ieder geval het komende jaar iets nieuws doen met de blog. Uiteraard blijven de recensies, boekige artikeltjes en reisverslagen komen, maar ik wil graag nog iets anders erbij doen. Ik heb een aantal ideeën en wie weet ga ik deze wel allemaal uitwerken. Stay tuned!
 12. Kerstmarkt in Duitsland
  De afgelopen jaren stond december altijd compleet in het teken van tentamens (bah) en hoewel ik dit jaar ook niet helemaal onder het studeren uitkom, hoop ik wel iets meer vrije tijd te hebben om lekker in de kerstsfeer te komen. Ik wil graag met mijn vriend een leuke kerstmarkt in Duitsland bezoeken en gelijk wat kerstcadeautjes in slaan. Fijn vooruitzicht!
 13. Nieuwe restaurantjes in Deventer ontdekken
  Toen we net in Deventer kwamen wonen was mijn doel om heel veel leuke hotspots te ontdekken. Dat is een beetje mislukt, want we gaan eigenlijk standaard naar dezelfde restaurants. Best zonde, want er zitten zoveel leuke spots in ‘mijn’ stad! Gelukkig beginnen we vandaag goed met een date night bij Zusje, een nieuw restaurant hier in de stad!
 14. Mijn studenten-ov ‘misbruiken’
  Dit jaar is het laatste jaar dat ik nog gratis OV heb en vanaf september 2019 moet ik gaan betalen als ik nog met het OV wil reizen. Ik ben dus zeker van plan om er nog even lekker van te genieten en naar verschillende plekken in Nederland te reizen. Mocht je nog leuke plekken hebben, let me know!
 15. Vaker naar een musical, concert of theater gaan
  Oké, nog vaker naar het theater is op zich niet perse nodig, want we gaan al regelmatig, maar ik zou wel graag in ieder geval één keer aankomend jaar naar een concert willen gaan. Maroon 5 komt in de zomer naar Nederland, dus wie weet! 😉
 16. Slaapkamer verder aankleden
  Onze slaapkamer en de rest van de bovenverdieping heb ik hier nog niet echt gedeeld op de blog, maar onze slaapkamer mag nog wel iets meer worden aangekleed. Zo wil ik nog een leuke stoel aanschaffen en wat leuke lijstjes en/of plankjes aan de muur! Deze ruimte heeft op zich geen haast, maar ik heb er wel heel veel zin om het nog meer ‘eigen’ te maken.
 17. Een fotografie cursus volgen?
  Ik zet er maar gelijk een vraagteken achter, want of ik dit ga doen is een groot vraagteken, haha! Het lijkt me heel erg tof om meer uit mijn foto’s te halen, maar de kans is groter dat ik nooit met deze cursus ga beginnen. Wel jammer, want je kunt met een paar simpele tips volgens mij al zulke mooie plaatjes schieten!
 18. Een roadtrip in de zomer
  Afgelopen juli reden we met de auto naar Frankrijk om de Champagne streek en Parijs te bezoeken en wat was het een fantastische trip! Ik zou volgende zomer zo nog een keer deze roadtrip willen maken en wie weet doen we dat ook nog wel een keer! Wel een beetje afhankelijk natuurlijk van waar we in september heen gaan en vakantiedagen waar je rekening mee moet houden, maar zeker iets om naar uit te kijken!
 19. Een high tea in het Waldorf Astoria in Amsterdam
  Een heel decadent puntje op mijn lijstje en eigenlijk ook wel eentje die ik echt een beetje te duur vind, maar een meisje mag dromen, toch? In het Waldorf Astoria in Amsterdam kun je een speciale en vooral super de luxe high tea doen met elke drie maanden een ander thema. Favo foodblogger Sabine van OhMyFoodness mocht deze high tea doen en schreef er een artikel over en ik ben fan. Je betaalt er alleen wel €52,50 per persoon voor (OMG), dus dit is een enorm twijfelgevalletje!
 20. Een cursus Spaans volgen
  Hiervoor geldt hetzelfde als voor puntje 17, een heel tof idee, maar waarschijnlijk ga ik ‘m niet daadwerkelijk doen. Ik vind Spaans een hele toffe taal en het is ook een stuk gemakkelijker als je deze tweede wereldtaal spreekt. Ik hoef het niet vloeiend te spreken, maar de meest gangbare zinnen, maakt het tijdens een reis toch wel een stuk makkelijker!
 21. Meer bezienswaardigheden in eigen land
  Dit puntje stond ook al op mijn lijstje met mijn plannen voor 2018, maar tot nu toe is daar nog niet heel veel van terecht gekomen. In ieder geval niet de standaard bezienswaardigheden, aangezien ik eigenlijk meer op zoek ga naar leuke hotspots. Ik heb in ieder geval al wel heel veel zin om samen met lieve Janneke een aantal steden in Nederland te bezoeken en allerlei spots te ontdekken. Utrecht staat al gepland, yes!
 22. Vaker naar de bioscoop
  De afgelopen tijd zijn wel al redelijk vaak naar de bioscoop geweest, maar ik hoop eigenlijk nog vaker te gaan. Er komen de komende maanden nog heel veel toffe films in de bioscoop (waaronder Second Act en Dumbo) en ik hoop er gewoon heel veel op het witte doek te zien. Wie weet schaffen we wel een Vue Movie Pass aan!
 23. Meer non-fictie lezen
  Dit puntje heb ik een beetje afgekeken bij Anouk, maar vind ik wel een hele goeie! Ik vind het leuk om regelmatig een non-fictie boek erbij te pakken, maar dat doe ik eigenlijk veel te weinig, terwijl er genoeg toffe titels op mijn TBR/in de kast staan. Ik ben benieuwd hoeveel ik er in 2019 zal gaan lezen!
 24. Piano leren spelen
  Ik ben helemaal niet muzikaal, maar ik vind het zo mooi als je goed piano kan spelen. Ik ben nu een beetje aan het rondkijken of ik ergens een keyboard op de kop kan tikken. Lessen zal ik waarschijnlijk niet nemen, maar met YouTube kom je een heel eind!

Zo’n een hele lijst vol met toffe dingen om te doen! Ik heb er nu al zin in en ben heel benieuwd wat ik allemaal kan gaan afspreken in mijn 24e levensjaar! Maak er een fijne dag vandaag!

Wat zou jij nog graag willen doen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

 1. Jaaaa ook hier nog even gefeliciteerd!!! Zo veel leuke dingen op je lijstje! Als je nog een slachtoffer zoekt je weet me te vinden! 😉 En die steden ontdekken komt ook goed , zo veel zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.