This month’s Favoritez #17: December 2017

Wauw, wat voelt december alweer ver weg! Ondanks dat we ‘nog maar’ een week in 2018 zitten, voelt het als een maand! Maar gelukkig kunnen we nog even terugblikken naar die heerlijke en vooral feestelijke maand, vol met fijne momenten! Kijk je mee?

In het maandoverzichtje van november zag je al dat we aan het einde van de maand in Praag zaten. Ook de eerste twee dagen van december waren we nog in deze stad voor een hele fijne citytrip! Vooral de laatste twee dagen stonden grotendeels in het teken van alle kerstmarktjes en wat was het gezellig! Ik vond het heerlijk om lekker rond te struinen op die kerstmarkten! Tevens ook een van de weinige kerstachtige dingen die ik dit jaar heb gedaan, haha!

In december besloot ik met mijn minor te stoppen, maar alsnog ben ik nog twee keer naar Amsterdam afgereisd. De stad was helemaal in de kerstsferen en het centraal station was echt een pareltje! ♥ I like!

Mijn vriend en ik zijn dol op het theater en vooral op cabaretvoorstellingen. Het was al een tijdje geleden dat we naar een cabaret waren geweest, maar gelukkig hadden we nog kaartjes voor Richard Groenendijk! De voorstelling was echt geweldig, veel leuker dan we van te voren hadden verwacht. Aanrader, mocht je zin in hebben in een leuk avondje uit!

Met mijn ouders en oma gingen we ook een dagje naar Paleis het Loo. Deze dag hadden we al ver van te voren gepland, maar die dag viel er behoorlijk veel sneeuw! Het paleis en de tuinen zagen er echt prachtig uit en het was ongelofelijk sprookjesachtig, maar de terugweg was hels haha! Desondanks een van de mooiste dagen van het jaar voor mij, denk ik (grotendeels ook door de sneeuw) en wat was het paleis leuk! Erg zonde dat het vanaf deze maand voor zo’n drie jaar gaat sluiten, want ik wil zeker nog een keer terug!

Natuurlijk hebben wij ook de kerstboom gezet in december en ik ben nog steeds verliefd op onze boom. We hebben eigenlijk erg weinig ballen in de boom, maar juist andere accessoires. Vooral de engelenvleugels en het rendier (en de pauw op de top) zijn mijn favorieten!

O. MY. GOD. Dat ik dol ben (zeg maar gerust hopeloos verliefd) op hamburgers is geen groot geheim en over het algemeen bestel ik een hamburger in een restaurant. Afgelopen maand ging ik gezellig met een vriendin eten in Nijmegen en ik heb volgens mij nog nooit zo’n lekkere hamburger gehad. Ongelofelijk lekker! (Voor de liefhebbers: Wally in Nijmegen)

Halverwege december, vlak voor kerst had ik een tentamen van mijn bachelor. Ongeveer de hele maand zat ik met mijn neus in de wettenbundel en na mijn tentamen had ik een hele dag vrijgepland waar ik alleen maar dingen ging doen die ik echt WILDE doen! Een echte kerstvakantiedag en het was zo zo lekker! Ik maakte een hele lading boekfoto’s, heb bovenstaande koekjes (uit het mooiste kookboek ooit) gemaakt, Sissi gekeken (enorme guilty pleasure) en een fijn boek gelezen. Mag ik nog zo’n dag (of 10)?

En natuurlijk vierden we kerst. Op kerstavond waren mijn vriend en ik gezellig met z’n tweeën en gingen we gourmetten. Op Eerste Kerstdag gingen we uiteten met de schoonfamilie en op Tweede Kerstdag aten we bij mijn ouders, maakten wij een toetje (naar recept van www.ohmyfoodness.nl) en speelden we Risk. Heerlijke dagen! ♥

Er lagen ook een aantal cadeautjes onder de boom en wat zijn we verwend! Van mijn vriend kreeg ik hele schattige oorbellen (niet op de foto), het boek Alter ego en de leukste pyjama ooit. Bij de schoonfamilie lag een luxe Ritualspakket onder boom, het boek Jane Eyre en een bon van de grote blauwe vriend en van mijn ouders kreeg ik ook een bon en een kraswereldkaart. Zulke leuke cadeautjes allemaal!

Yes, ik had nog een fijne ‘kerstvakantiedag’ en ik ruimde mijn boekenkasten op. Het staat nu allemaal weer helemaal netjes en vooral heel erg strak. Zoals je op de foto kunt zien staan mijn boeken georganiseerd op genre en daarna op uitgeverij. Op deze manier staan mijn boeken het strakst in de kast omdat de meeste boeken van één dezelfde uitgeverij over het algemeen de zelfde hoogte hebben. Ik ben weer zo gelukkig met de kasten (ondanks een klein ruimtegebrek) en hoe het eruit ziet. Happy bookwurm!

De jaarwisseling vierden wij in Brussel en het was een heerlijk en vooral relaxed weekend. We hadden een redelijk luxe hotel in de Europese Wijk met een grote kamer en een bad (word ik altijd heel gelukkig van). Ik had van te voren een lijstje gemaakt met bezienswaardigheden, maar we hebben er niet heel veel van gezien. Het was vooral een lekker weekendje weg en eventjes gezellig samen zijn. Binnenkort komt er nog een artikel online met tips.

Wil je binnenkort naar de bioscoop? GA NAAR THE GREATEST SHOWMAN! In Brussel gingen we op oudejaarsavond naar de bioscoop en we besloten deze film te bekijken. Echt een aanrader en een must see. Ik ben er zeker van dat ik deze film nog heel vaak ga kijken.

En toen was het 31 december 2017, 23:59! Het jaar was echt bijna voorbij en wij stonden met zo’n 45.000 mensen voor het Atomium in Brussel om 2018 in te luiden. Dit was een van mijn leukste jaarwisselingen denk ik. Het was een groot feest met toffe muziek, heel erg mooi vuurwerk en ondanks de vele mensen was het niet gigantische duwen en trekken. We hadden natuurlijk het geluk dat het redelijk weer was, maar het was echt een avond (en nacht) om niet snel te vergeten. Mocht je ooit de jaarwisseling in een andere stad (of land) willen vieren, kan ik je zeker Brussel aanraden!

Hoe was jouw laatste maand van 2017? Heb je een fijne kerst gehad?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.