Hartslag – Gail McHugh

Vorig jaar las ik Tweestrijd, een new adult die ik leuk vond, maar niet echt een favoriet was. Door de enorme cliffhanger bij het eerste deel wilde ik wel graag verder lezen in het vervolg en gelukkig mocht ik deze ook als recensie-exemplaar lezen. Vandaag lees je of ik deel 2, Hartslag, ook leuk vind!

Emily Cooper heeft eindelijk ingezien dat haar relatie met de manipulatieve Dillon niet goed voor haar is. Ze durft nu haar ware gevoelens onder ogen te zien: ze houdt van Gavin. Ze is bereid alles op het spel te zetten om de liefde van haar leven terug te winnen. Ze blaast haar geplande huwelijk met Dillon af en gaat op zoek naar Gavin in de hoop dat het nog niet te laat is. Ondertussen is Dillon niet van plan Emily zonder slag of stoot te laten gaan…

Waar ik mij bij het eerste deel grotendeels stoorde aan de personages, was dat in Hartslag gelukkig een stuk minder. Emily is er een stuk beter op geworden, hoewel ze af en toe nog steeds van die irritante en vooral overdreven onzekere momentjes heeft. Ook Gavin heeft in het vervolg veel meer diepgang gekregen en ik begon hem steeds leuker en leuker te vinden. Het pluspunt aan dit boek is dan ook helemaal de heerlijke relatie en chemie tussen Emily en Gavin. Ze zijn heel erg leuk samen en de humor die tussen hen in hangt maakte het een stuk beter om te lezen (#kroonkurken).

Helaas is dat ook ongeveer het enige wat ik echt fijn vond aan het dit boek. Het verhaal verder kent heel weinig samenhang en het springt van de hak op de tak. De auteur begint een hoofdstuk zo een aantal maanden verder zonder daar echt een beetje duidelijkheid over te geven en dat zorgt vooral voor heel (onnodige) onduidelijkheid. Daarnaast barst het boek ook van de clichés, waarbij je wel kunt zien dat ze er een originele draai aan heeft proberen te geven, maar de uitwerking is helaas mislukt. Zo heeft ze wel een hele andere dimensie aan de welbekende love triangle gegeven, maar o my, dat was zo niet mijn ding! Ook probeerde ze in het boek belangrijke onderwerpen aan te stippen, zoals (psychische) mishandeling, maar wederom zorgde de uitwerking ervoor dat het juist slechter uit de verf kwam.

Het boek zit dus helaas vol met clichés (met één hoofdstuk die echt alles sloeg) die het boek absoluut geen goed hebben gedaan. Vooral de regelmatig lange en vooral ongeloofwaardige liefdesbetuigingen zorgden ervoor ik mijn concentratie er niet bij kon houden en ik heel erg lang over dit boek heb gedaan (helaas). Ik kan me niet voorstellen dat je altijd, op elk moment van de dag weet wat je moet zeggen en dan helemaal niet in dramatische en epische monologen. Jammer!

Nee, helaas, Hartslag is absoluut niet wat ik er van had verwacht en gehoopt. Het is mij erg tegengevallen. Ik heb lang getwijfeld of ik boek 2 of 3 sterren zou geven, maar enkel de fijne relatie tussen Gavin en Emily zorgt ervoor dat ik het boek niet meer dan 2 sterren kan geven. Zonde!

Heb jij wel eens gehad dat een vervolg heel erg tegenviel?

Liefs,
Marleen

Titel: Hartslag ♥ Auteur: Gail McHugh ♥ Uitgeverij: Uitgeverij Q
Aantal pagina’s: 368 ♥ ISBN: 9789021407364 ♥ Waardering: **
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Uitgeverij Q! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.