Tweestrijd – Gail McHugh

Yes, een nieuwe NA op de Nederlandse markt. Uitgeverij Q heeft met Tweestrijd een nieuwe auteur naar Nederland gehaald en ik mocht het boek als recensie-exemplaar lezen. Supertof! Ik was erg nieuwsgierig en begon bijna gelijk toen ik het e-book van de uitgeverij had ontvangen. Vandaag lees je of ik er een nieuwe favoriete auteur bij heb!

Emily Cooper is kapot van het overlijden van haar moeder en verhuist naar New York om opnieuw te beginnen. Haar vriend Dillon wil dat ze bij hem komt wonen, maar Emily is daar nog niet klaar voor en trekt in bij een vriendin. Ze neemt een baantje in een Italiaans restaurant om de huur te kunnen betalen.
Dan ontmoet ze Gavin. Hij is rijk, charmant en ontzettend aantrekkelijk. Emily doet haar best zich te verzetten tegen wat ze voelt voor Gavin, maar hij is niet van plan haar te laten gaan. Door Gavin moet Emily een paar belangrijke keuzes maken. Keuzes die ervoor zullen zorgen dat vriendschappen eindigen, harten gebroken worden en haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

Laat ik beginnen met de fijne schrijfstijl van Gail McHugh. Ze schrijft met niet al teveel poespas en door de redelijke korte zinnen en simpel taalgebruik draaf je door het boek heen. Perfect en zoals het ook bijna altijd bij een NA is. De schrijfstijl is een kenmerk van het genre, maar verder zou ik Tweestrijd niet onder het New Adult-genre plaatsen. Het boek staat bol met seksuele scènes, die je zelden vindt in een standaard NA. Ook de leeftijd en levensfase past niet helemaal in het genre.

Hoofdpersoon Emily verhuist na het overlijden van haar moeder naar New York en was hierbij erg afhankelijk van haar vriendje Dillon. Ik snap dat ze zich schuldig voelt en dat ze Dillon niet zomaar aan de kant kan zetten, maar jeetje, wat wilde ik haar graag door elkaar schudden tijdens het lezen. Ze hield de leuke Gavin compleet aan het lijntje en loog zichzelf de hele tijd zelf voor. Ik kon me erg goed in haar inleven, maar vond haar ook erg irritant. Beetje tegenstrijdig, ha!

Gavin is een leuk en fijn personage, maar ook erg oppervlakkig. Gail McHugh probeert hem een dieper laagje te geven, maar dit mislukt een beetje. Hij is zo aardig en gevoelig dat je zo zou kunnen geloven dat je met een vrouw te maken hebt. Dit maakt hem compleet ongeloofwaardig, helaas. McHugh wilde hem een aantrekkelijke player maken die daarnaast ook ontzettend gevoelig is en daarin is ze niet geslaagd.

En toen kwam het einde. Man, man, man, wat een verschrikkelijk einde. Ik had dus echt geen idee dat er een vervolg zou komen vanuit beide personages, dus dit viel zwaar tegen. Het boek eindigt met een huge cliffhanger en daar zit ik echt mee in mijn maag. Een tip voor de uitgeverij: geef aan dat het om een serie gaat, haha!

Tweestrijd is een vermakelijk boek met wat oppervlakkige en irritante personages. Toch is het een fijne read, waar je niet bij na hoeft te denken. Ik heb even getwijfeld of ik het boek 3 of 4 sterren zou geven. Uiteindelijk is het 4 sterren geworden, want ik heb m tijdens het lezen prima vermaakt, ondanks dat het geen toppertje is.

Liefs,
Marleen

Titel: Tweestrijd ♥ Auteur: Gail McHugh ♥ Uitgeverij: Uitgeverij Q
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789021405384 ♥ Waardering: ****
Ik wil Uitgeverij Q bedanken voor het recensie-exemplaar. 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.