Nieuwe vrienden – Louise Candlish

Twee weken geleden werd ik na een actie op Instagram uitgeloot om een digitaal vooruitleesexemplaar te ontvangen van Nieuwe vrienden. Ik begon niet lang nadat ik het boek op mijn e-reader had gezet. Ik had wel weer eens zin in een psychologische thriller, dus ik dook er vol enthousiasme in. Vandaag lees je wat ik er van vond!

Soms kan je leven ineens op zijn kop komen te staan. Het ene moment loopt alles op rolletjes: je woont met je partner in een prachtig huis in Londen, jullie zijn bevriend geraakt met het aantrekkelijke jongere stel Kit en Melia en samen met Kit reis je iedere dag per boot naar je werk. Het volgende moment komt Kit na de kerstdagen niet opdagen voor de bootreis naar werk en word je bij het van boord gaan onderschept door twee agenten: Kit blijkt al dagen spoorloos en Melia heeft hem als vermist opgegeven.
Tijdens het verhoor wordt duidelijk dat de politie vermoedt dat jij iets met de verdwijning te maken hebt: jullie waren een paar dagen terug na werk wat gaan drinken om de vrije dagen in te luiden en getuigen hebben jullie op de boot terug naar huis ruzie zien maken. Dat is de laatste keer dat iemand Kit heeft gezien. Je bent geschokt. Hoe komen ze erbij? Jij en Kit zijn vrienden. Ze kunnen het aan Melia vragen, zij zal voor je instaan. Nee, wat er ook is gebeurd, jij bent onschuldig. Totaal onschuldig.
Toch?

Ik ben absoluut niet teleurgesteld! Nieuwe vrienden is een boek dat onder je huid kruipt met een fijne, bijna creepy, onderliggende spanning. Er is iets gebeurd, maar je weet niet precies wat er is gebeurd. Je verdenkt een aantal mensen, maar je kunt een lange tijd niet veel hard maken. Het verhaal wordt ook op een toffe manier opgebouwd. In principe speelt een groot deel van het boek zich maar op een heel kort moment af en tussendoor wordt er met veel terugblikken een goed beeld gegeven van de relatie tussen de personages.

Ik had tijdens het lezen continu het idee waar het heen zou gaan. Gelukkig heeft de auteur me weten te verrassen met een twist die ik niet zo snel zag aankomen. Ja, bepaalde dingen zag ik aankomen, maar de auteur heeft er een bepaalde draai aangegeven waardoor je toch nog op het puntje van je stoel zit en waardoor het toch nog een verrassing blijft waar het heen gaat. Ik moet wel zeggen dat ik niet zo goed weet wat ik van het einde moet vinden. Aan de ene kant is het einde heel sterk, maar aan de andere kant vond ik het ook een klein beetje een anticlimax? Het zorgt er in ieder geval wel voor dat dit boek me niet zo snel zal loslaten.

Wat ik heel erg knap vind, is dat de auteur een stelletje personages op papier heeft gezet waarbij geen enkel persoon echt sympathiek is. Ze zijn allemaal hele realistische en levensecht mensen, maar niemand is echt likeable. Toch blijf je geboeid, juist misschien wel omdat je niemand echt vertrouwt en aardig vindt, haha. Daarnaast houdt de auteur je als lezer ook steeds voor de gek, waardoor je op het einde – als alles op zijn plek valt – met open mond achterblijft.

Yes, ik heb genoten van deze thriller. De twist was voor mij verrassend en dit is zeker een boek dat me nog niet snel zal loslaten.

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Nieuwe vriendin ♥ Auteur: Louise Candlish ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 356 ♥ ISBN: 9789021425382 ♥ Waardering: ****
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar gekregen, dankjewel Volt!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.