Didn’t see that coming – Rachel Hollis

Vorig jaar las ik een voor mij eerste boek van Rachel Hollis. Met enorm veel volgers op Instagram schijnt ze best een influencer te zijn, maar ik had voor Girl, Stop Apologizing nog niet van haar gehoord. Nu is van haar een tweede boek verschenen, namelijk Didn’t see that coming. Ik las dit boekje en vandaag lees je mijn recensie!

Rachel Hollis begrijpt je. En zoals de miljoenen mensen die haar #1 New York Times-bestsellers lazen al weten, begrijpt ze ook dat het leven niet altijd over rozen gaat. Als het gaat om de moeilijke momenten in ons bestaan – de dood van een geliefde, een scheiding, het verlies van een baan – lijkt verandering onmogelijk omdat verdriet en onzekerheid je dagen beheersen.

Maar het is aan jou hoe je door je pijn heen komt – of je verandert, leert en groeit of blijft hangen in wat je gekwetst heeft. Met haar kenmerkende humor, ontwapenende eerlijkheid en mooie anekdotes deelt Rachel Hollis hoe ze de moeilijke momenten in haar eigen leven heeft kunnen omarmen als leerervaring.

Zoals je in mijn recensie van Girl, Stop Apologizing kunt lezen, had ik soms een beetje moeite met de auteur. Ze kwam in haar vorige boek vrij arrogant over en ik was benieuwd hoe dat in dit nieuwe boek zou zijn. En gelukkig viel dat echt reuze mee. Het komt ook wel door het onderwerp, want Rachel Hollis schrijft openhartig over veel nare dingen die ze heeft meegemaakt. Ook in dit boek gebruikt ze veel voorbeelden en komt het af en toe beetje chaotisch over, maar het maakt haar ook nederig, waardoor je wat beter in haar kunt inleven.

Voor mij was het de eerste keer dat ik een non-fictie boek met dit onderwerp heb gelezen. En ik moet zeggen dat – hoewel ik het echt een fijn boek vond – dit boek niet iets voor mij is. Tenminste niet op dit moment. Didn’t see that coming gaat over hoe je leven kunt oppakken na een verschrikkelijke gebeurtenis, zoals scheiding, verlies of de dood. Ik weet dat ik me in mijn handjes mag knijpen dat ik op dit moment niet in zo’n periode zit (of tot nu toe überhaupt in een dergelijke situatie heb gezeten), maar dat zorgde er ook voor dat dit boek voor nu niet zo relevant voor mij persoonlijk was.

Ik ben bereid de slechterik te zijn in het verhaal van een ander als dat betekent dat ik de held kan zijn in dat van mijzelf.

Wel deelt de auteur heel veel handige tips en handvaten. Ik las ooit in een boek van Lianne Keemink dat je alleen de (voor jou) relevante dingen uit een non-fictie boek moet halen en dat vind ik ook op dit boek van toepassing. Ik was het niet overal met de auteur eens en ook niet alle tips zouden op elke situatie van toepassing zijn, maar alsnog deelt de auteur heel veel goede – en vooral persoonlijke – tips en verhalen om jouw te helpen er weer bovenop te komen.

Voor mij was dit boek op dit moment niet enorm relevant, maar ik raad je dit boek wel van harte aan als jij op dit moment in een nare periode zit of net hebt gezeten en hulp kan gebruiken. Op die momenten wil je dit boek lezen.

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Didn’t see that coming ♥ Auteur: Rachel Hollis ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 187 ♥ ISBN: 9789402707045 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel HC!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.